First 31.7

First 31.7 eenheidsklasse nieuws, uitslagen, deelnemers, foto's en video's op ClubRacer.

Een correspondent

First 31.7 website8 jaar geleden is de First 31.7 eenheidsklasse opgericht en van start gegaan met eenvoudige website. Medio november is wat dat betreft het roer volledig omgegaan. De klasse organisatie heeft een nieuwe website laten vervaardigen die zoals dat heet "full responsive is.

Yan T.

North Sea RegattaMeer dan 2000 zeilers op het water voor Scheveningen afgelopen weekend. Het Commodores Cup team liet tijdens de North Sea Regatta zien wat het in haar mars had. De Baraka GP van HG de Graaf (NED) won in IRC 1 en de Moana van Francois Goubau (BEL) werd 3de achter de Il Corvo van Astrid De Vin (NED) welke onder leiding van twee Belgen, Jan Persoons en Bert Leduc, even kwamen mee spelen in Scheveningen. In IRC 2 won de Xcentric Ripper van Robin Verhoef en John van der Starre (NED) het goud.

Een correspondent

First 31.7De First 31.7 klassenorganisatie organiseerde op zaterdag 25 februari de laatste van de 3 trainingssessies van dit winterseizoen. Wim Henderieckx, die eerder een theorie- en een praktijkdag had gegeven moest vanwege een wintersport blessure afhaken maar wist in Eddy Lekens een waardig vervanger te strikken. Eddy, of Ice voor de zeilvrienden, begon met een briefing in Le Bateau voordat de 30 zeilers aan boord van de vier First 31.7's gingen.

Een correspondent

First 31.7 matchraceDe First 31.7 klassenorganisatie organiseert op 11 maart samen met de Stichting Grevelingencup weer een uniek matchrace-evenement. Een mooie variant op de maandelijkse Grevelingencup winterwedstrijden waar zo’n 15 First 31.7's in 3 windward leeward wedstrijden de prijzen onder elkaar verdelen.

Ice

First 31.7In het zonet ontvangen persbericht van de First 31.7 klassenorganisatie lezen we dat er in 2012 heel wat sportieve activiteiten en een gevarieerd programma gepland staan. Voor diegene die het nog niet wisten is de First 31.7 klasse de grootste eenheidsklasse voor kajuitzeiljachten in Nederland.

Ice

DeltaweekHet laatste weekend van de Deltaweek 2011 leverde een mooie strijd op in alle klassen. En er stond veel op het spel. Zo streden de ORC klassen om het ORC Clubkampioenschap Zuid en de First 31.7 klasse voor het Open Zeeuws Kampioenschap. Zaterdag was een zeildag met veel wind. Op zondag bouwde de variabele wind zich op tot ongeveer 14 knopen en konden de geplande wedstrijden allemaal plaatsvinden.

Een correspondent

First 31.7 MatchraceWedstrijdzeilen in een eenheidsklasse kent qua competitie maar één overtreffende trap; matchracen in eenheidsklasse. En dat organiseerde het Gevelingen Comité samen met de Klassenorganisatie First 31.7 op 13 maart 2011. Onder leiding van Umpire Jos Spijkerman stond een professionele jury paraat om de 5 deelnemers in het gareel te houden.

Een correspondent

First 31.7De First 31.7 matchrace wedstrijden op zondag 13 maart zijn een mooie variant op de maandelijkse Grevelingen cup winterwedstrijden waar momenteel 16 First 31.7's aan deelnemen. Wedstrijdleider is Andre Vermaat en die heeft inmiddels aangetoond dit soort evenementen prima te kunnen organiseren.

Een correspondent

First 31.7Naar aanleiding van de succesvolle opstapdag vorig jaar vonden we dit initiatief geschikt voor herhaling. Hiermee bieden we elke zeiler de mogelijkheid om op een actieve manier kennis te maken met de First 31.7 en zijn succesvolle klassenorganisatie op 18 september 2010.

Een correspondent

Bemanning Blauwe KnoopNa 6 wedstrijddagen met maar liefst 19 First’s en in het totaal 17 starts kan de Klasse terugkijken op een geweldige winterserie. Een strakke organisatie, goede voorzieningen en een mooie strijd op het water, wat wil je nog meer?