FISU World University Sailing Championship

Het FISU (Fédération Internationale du Sport Universitaire) World University Sailing Championship, of kortweg WK Zeilen voor Studenten, wordt elke twee jaar gehouden, in 2018 voor de 9de keer. De sportieve J-80 werd als boot gebruikt en door de organisatie beschikbaar gesteld. Er deden 14 mannen- en 5 vrouwenteams mee. Deelnemende landen zijn Australië, China, Frankrijk, Italië, Japan, Nederland, Oostenrijk, Spanje, Singapore en Zuid-Korea. In 2020 wordt het WK gezeild in Ledro, Italië.  

WK zeilen voor studenten
Een correspondent

Van 1 tot en met 5 september is in het Franse Cherbourg het FISU World University Sailing Championship gezeild. Nederland heeft bij de dames een zilveren medaille behaald. Het mannenteam eindigde als vijfde in het open klassement.

WK Zeilen voor studenten
Een correspondent

Van 1 tot en met 5 september is in het Franse Cherbourg het FISU World University Sailing Championship. Nederland doet aan dit studenten WK zeilen mee met een mannen- en vrouwen team. De wedstrijden zijn in de sportieve J80’s, gefaciliteerd door de organisatie. Op deze manier verschijnt iedereen met gelijk materiaal aan de start.