Flevo Race

Al het Flevo Race uitslagen, verslagen, foto's en video op ClubRacer.

Flevo Race 2021
Ice

De KNZ&RV vertrouwt erop dat de Flevorace 2021 door zal gaan. Daarmee wordt dit het eerste postcorona evenement georganiseerd door de koninklijke. De voorbereidingen om er een mooi zeilevenement van te maken zijn al een tijd gaande. Als de versoepelingen doorzetten krijgt de Flevorace 2021 het gezellige sociaal programma zoals de deelnemers van de wedstrijdorganisatie gewend zijn.

Flevorace
Een correspondent

De Flevorace werd de afgelopen jaren vanuit de KNZ&RV sociëteit georganiseerd. Na afloop van de 2018 editie is een enquête onder (oud) deelnemers gehouden. Daarop kwam een hoge respons. Daaruit sprak overweldigend de wens om het evenement naar Enkhuizen te verplaatsen. Daar wordt gehoor aan gegeven: de KNZ&RV organiseert van 16 tot 18 augustus de Flevorace vanuit Enkhuizen.

Flevo Race platbodem jachten
Een correspondent

Op 17 augustus 2018 start de 76ste editie van de Flevo Race. Net als vorig jaar zal deze plaats vinden vanuit de thuishaven van de KNZ&RV in Muiden.

Flevorace
Ice

De KNZ&RV organiseert van 18 tot 20 augustus 2017 de Flevorace. Dit jaar is het een bijzondere editie. De Flevorace wordt voor de 75e keer gehouden. En dat bij onze Vereniging die dit jaar 170 jaar bestaat. Een dubbel lustrum dus.

Flevo Race
Een correspondent

De 75ste Flevo Race die zal starten op 18 augustus 2017 komt steeds dichterbij. Na het succes van vorig jaar zal ook deze bijzondere editie georganiseerd worden vanuit de thuishaven van de KNZ&RV in Muiden.

Een correspondent

De Flevorace wordt met ingang van dit jaar vanuit Muiden gevaren. Dat vinden we een hele goede ontwikkeling aangezien er hele vriendelijke havenmeesters werken bij de KNZ&RV. Of zou het toch iets te maken hebben met de leuke kroegen.

Een correspondent

Flevo Race 1939Van 19 tot en met 21 augustus 2016 organiseert de KNZ&RV voor de 74e keer de Flevo Race. De Flevo Race is de grootste zeilwedstrijd meetellend voor de nationale competities op het IJsselmeer en Markermeer. Platbodems, klassieke jachten en moderne zeiljachten zeilen mee. Voor de editie van dit jaar keert de Flevo Race terug naar KNZ&RV Muiden zoals de eerste in 1939.

Een correspondent

EnkhuizenDe Y-toren is gevaren, De NSR is halverwege, het zeilseizoen is geopend! En wij? Wij hebben hard nagedacht. Hoe we de Flevo Race nog leuker, beter en aantrekkelijker kunnen maken. En daar zijn we uitgekomen, het resultaat mag er zijn! De belangrijkste wijziging is de nieuwe locatie. Geen partyschip, niet verspreid in de Buyshaven, maar 'ouderwets' gestapeld in hartje Enkhuizen.

Een correspondent

Caribische omstandigheden tijdens FlevoraceBij Enkuizen werd afgelopen weekend onder Caribische omstandigheden de Flevorace gezeild. Het ging hier tevens om de Noordelijke ORC kampioenschappen. Zeilen zoals je het graag meemaakt! Grote wedstrijdvelden. Hoge temperaturen zodat korte broek en t-shirt aan konden. En windsterktes tussen de 0 en 25+ knopen, zodat ieders windvoorkeur aan bod kwam.

Een correspondent

De afgelopen twee jaar (2007&2008) heeft de Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging de FLEVO-Race georganiseerd vanuit Enkhuizen. Dit was een onderdeel van de vernieuwde opzet van de sinds 1939 georganiseerde wedstrijd voor scherpe jachten en de rond- en platbodem schepen op ruim water. De FLEVO-Race staat synoniem voor goede wedstrijdbanen en dit jaar voor het eerst, voor de diverse (éénheids-)klassen, niet alleen langebaanwedstrijden op vrijdag, maar ook dan kortebaanwedstrijden.