Flevo Race

Al het Flevo Race uitslagen, verslagen, foto's en video op ClubRacer.

Flevorace vorige editie
Een correspondent

De Koninklijke Nederlandse Zeil & Roeivereeniging, sinds 1939 organisator van de legendarische Flevorace, heeft helaas het besluit moeten nemen de 2022 editie van de Flevorace te annuleren vanwege te weinig inschrijvingen.

de nieuwe koers van de Flevorace
Een correspondent

De Koninklijke Nederlandse Zeil & Roeivereniging, sinds 1939 organisator van de legendarische Flevorace, gooit het dit jaar over een compleet andere boeg. Niet alleen wordt het evenement met een dag ingekort, maar voor het eerst in haar 83-jarige geschiedenis zal de race niet eind augustus, maar half juni gevaren worden. Om te vieren dat de KNZ&RV dit jaar 175 jaar bestaat, krijgt het evenement bovendien een extra feestelijk tintje.

Flevorace
Ice

Ondanks alle inzet en promotie via verschillende mediakanalen zijn er helaas niet voldoende inschrijvingen om de Flevorace van 2021 door te kunnen laten gaan. De organisatie van de Flevorace heeft beslist om de wedstrijd te annuleren in 2021.

Flevo Race
Ice

De KNZ&RV is vol aan de slag met de voorbereidingen van de Flevorace 2021. De ontwikkelingen en bijbehorende maatregelen in verband met corona wordt scherp in de gaten gehouden. Volgens de organisatie zal het evenement alleen doorgaan als het kan, mag en verantwoord is. Daarin volgt zij de informatie en richtlijnen van de Nederlandse overheid, het watersportverbond en de betreffende veiligheidsregio.

Flevo Race 2021
Ice

De KNZ&RV vertrouwt erop dat de Flevorace 2021 door zal gaan. Daarmee wordt dit het eerste postcorona evenement georganiseerd door de koninklijke. De voorbereidingen om er een mooi zeilevenement van te maken zijn al een tijd gaande. Als de versoepelingen doorzetten krijgt de Flevorace 2021 het gezellige sociaal programma zoals de deelnemers van de wedstrijdorganisatie gewend zijn.

Flevorace
Een correspondent

De Flevorace werd de afgelopen jaren vanuit de KNZ&RV sociëteit georganiseerd. Na afloop van de 2018 editie is een enquête onder (oud) deelnemers gehouden. Daarop kwam een hoge respons. Daaruit sprak overweldigend de wens om het evenement naar Enkhuizen te verplaatsen. Daar wordt gehoor aan gegeven: de KNZ&RV organiseert van 16 tot 18 augustus de Flevorace vanuit Enkhuizen.

Flevo Race platbodem jachten
Een correspondent

Op 17 augustus 2018 start de 76ste editie van de Flevo Race. Net als vorig jaar zal deze plaats vinden vanuit de thuishaven van de KNZ&RV in Muiden.

Flevorace
Ice

De KNZ&RV organiseert van 18 tot 20 augustus 2017 de Flevorace. Dit jaar is het een bijzondere editie. De Flevorace wordt voor de 75e keer gehouden. En dat bij onze Vereniging die dit jaar 170 jaar bestaat. Een dubbel lustrum dus.

Flevo Race
Een correspondent

De 75ste Flevo Race die zal starten op 18 augustus 2017 komt steeds dichterbij. Na het succes van vorig jaar zal ook deze bijzondere editie georganiseerd worden vanuit de thuishaven van de KNZ&RV in Muiden.

Een correspondent

De Flevorace wordt met ingang van dit jaar vanuit Muiden gevaren. Dat vinden we een hele goede ontwikkeling aangezien er hele vriendelijke havenmeesters werken bij de KNZ&RV. Of zou het toch iets te maken hebben met de leuke kroegen.