Flying Dutchman klasse

Coen Gülcher memorial 2019
Een correspondent

Onder wel zeer wisselende omstandigheden is dit weekend op zaterdag 19 en zondag  20 oktober, de Coen Gulcher memorial Regatta op de Loosdrechtse plassen  gezeild. Met de Coen Gülcher Memorial wordt door de KWVL  elk jaar de Loosdrechtse  ontwerper van de FD  ( Flying Dutchman) en FJ  ( Flying Junior) herdacht. Traditioneel in oktober om het seizoen af te sluiten.

Coen Gülcher Memorial
Een correspondent

Met de Coen Gülcher Memorial werd waardig afscheid genomen van een mooie zomer. Onder ideale zomerse omstandigheden is namelijk afgelopen weekend de Coen Gülcher Memorial op de Loosdrechtse Plassen gezeild. Met de Coen Gülcher Memorial wordt door de KWVL elk jaar de Loosdrechtse ontwerper van de FD  ( Flying Dutchman) en FJ  ( Flying Junior) herdacht.

Coen Gulcher regatta
Een correspondent

Zaterdag 13 en zondag 14 oktober organiseert de KWVL in Loosdrecht de traditionele Coen Gülcher Regatta.

Flying Dutchman
Ice

Deze zomer vindt het wereldkampioenschap in de Flying Dutchman-klasse plaats in Medemblik van 20 tot 28 juli. De Flying Dutchman, de tweemans-zwaardboot naar het beroemde Nederlandse ontwerp van Uus van Essen en Conrad Gülcher, bestaat al sinds 1951. Van 1960 tot 1992 was de klasse Olympisch. Ook in 2018 zal er weer op het hoogste niveau om de wereldtitel worden gestreden.