Flying Junior klasse

Hylke Sassen en Madelein van den Hout
Een correspondent

Nederland goed vertegenwoordigd tijdens het Italiaans Kampioenschap en Wereld Kampioenschap in de Flying Junior (Int. FJ Klasse) op het Comomeer in Italië. De Nederlandse zeilers Hylke Sassen en Madelein van den Hout winnen beide kampioenschappen.

Hylke Sasse en Madelein van der Hout
Een correspondent

Hylke Sasse en Madelein van der Hout zijn afgelopen zijn op 24 en 25 juli Nederlands Kampioen in de Flying Junior geworden, Sasse prolongeert daarmee zijn titel van 2019.

Coen Gülcher memorial 2019
Een correspondent

Onder wel zeer wisselende omstandigheden is dit weekend op zaterdag 19 en zondag  20 oktober, de Coen Gulcher memorial Regatta op de Loosdrechtse plassen  gezeild. Met de Coen Gülcher Memorial wordt door de KWVL  elk jaar de Loosdrechtse  ontwerper van de FD  ( Flying Dutchman) en FJ  ( Flying Junior) herdacht. Traditioneel in oktober om het seizoen af te sluiten.

WK Flying Junior
Een correspondent

Van 22 tot 27 juli is in een zonovergoten Porto san Giorgio aan de Adriatische zee het WK Flying Junior 2019 gezeild. De Flying Junior klasse kenmerkt zich door naast het competitieve zeilen, op het land vele internationale vriendschappen te kennen met onderling veel sociaal contact. Hiermee voelt de FJ-klasse als een ware familie.

Coen Gülcher Memorial
Een correspondent

Met de Coen Gülcher Memorial werd waardig afscheid genomen van een mooie zomer. Onder ideale zomerse omstandigheden is namelijk afgelopen weekend de Coen Gülcher Memorial op de Loosdrechtse Plassen gezeild. Met de Coen Gülcher Memorial wordt door de KWVL elk jaar de Loosdrechtse ontwerper van de FD  ( Flying Dutchman) en FJ  ( Flying Junior) herdacht.

Coen Gulcher regatta
Een correspondent

Zaterdag 13 en zondag 14 oktober organiseert de KWVL in Loosdrecht de traditionele Coen Gülcher Regatta.

Flying Junior zeilen
Een correspondent

Het Europees Kampioenschap Flying Junior zeilen vond dit jaar tijdens de Travemunder Woche plaats. Onder warme, bijna Zuid-Europese omstandigheden, konden er op de Oostzee uiteindelijk 14 wedstrijden gevaren worden. In het begin van de week was er nog een lichte, thermische wind, maar de laatste 2 dagen stond er een stabiele stevige wind, met mooie hoge golven.

Rolf de Jong en Esther de Jong Flying Junior
Een correspondent

Van 24-29 juli vond in Portoroz, Slovenië het wereldkampioenschap Flying Junior 2017 plaats. Aan het WK in deze gezellige 2 mans zwaardboot namen 58 deelnemers uit 9 verschillende landen deel variërend in leeftijd van 9 tot 65 jaar. Aan de start ook 15 teams uit Nederland en België, waaronder de regerend Europees Kampioen (Rolf en Hugo de Jong), en de runner-up van het EK van 2016 (Hylke Sasse).