Foiling

Al het nieuws over foiling (gevleugelde) zeilboten, innovaties, verslagen, foto's en video's op ClubRacer.

Maxim Van Pelt en Henri Demesmaeker
Kat

Aanstaande maandag 14/11 om 22.30 uur kan je kijken naar Mijlpaal, een talkshow die gaat over een belangrijk sportmoment in de tijd. In de eerste aflevering gaat het over zeilen en de Mijlpaal die besproken wordt is het trans-Atlantische record dat Tabarly in 1980 vestigde met de Paul Ricard door het gebruik van foils. Gasten zijn Maxim Van Pelt (Elvstrøm Sails) en Henri Demesmaeker. 

Nieuwe generatie IMOCA 60s zet huidige racewereld op zijn kop
Kat

Nu de nieuwe oceaanracing foilers klaar staan voor de komende Ocean Race en de Véndee Globe, gaat de zeilracewereld zoals we die nu kennen op de schop.

Nicholas Heiner zet zinnen op SailGP
Ice

Team Allianz zeiler Nicholas Heiner, die in 2021 namens Nederland nog vierde werd op de Olympische Spelen van Tokio in de Finn-klasse, stopt met olympisch zeilen. De zeiler uit Enkhuizen vervolgt zijn sportieve carrière in de foilende Moth Class. Deze keuze sluit aan bij zijn ambitie om met Nederland deel te nemen aan de SailGP, het succesvolle internationale circuit met foilende catamarans van rond de 15 meter.

Team DutchSail Youth Foiling Cup
Een correspondent

In het Italiaanse Gaeta heeft het Nederlandse Team DutchSail – Janssen de Jong de eerste editie van de Liberty Bitcoin Youth Foiling Cup gewonnen. Deze alternatieve regatta voor de geannuleerde Youth America’s Cup, wordt gezien als het toonaangevende event naast de olympische klassen voor zeilers in de leeftijd t/m 26 jaar.

Youth Foiling Gold Cup
Een correspondent

Team DutchSail – Janssen de Jong wint vandaag, donderdag 11 maart, alle zes de wedstrijden. Het Nederlandse team verstevigt daarmee zijn leidende positie in de Liberty Bitcoin Youth Foiling Cup. Met vrijdag nog zes races op het programma, waarvan de laatste om dubbele punten, te gaan staat het team er echter uitstekend voor bij de Liberty Bitcoin Youth Foiling Cup in het Italiaanse Gaeta.

Team DutchSail aan de leiding
Een correspondent

Op de eerste van in totaal drie finale dagen pakt Team DutchSail – Janssen de Jong direct de leiding. Nadat het team zich eerder deze week tijdens de kwalificaties ook al als eerste van in totaal acht boten had geplaatst voor de finale, met de beste zes. Het Nederlandse team eindigde woensdag in de finale tweemaal als eerste, één keer als tweede en eenmaal als vijfde. Goed voor een voorlopig eerste plaats in het overall klassement van de Liberty Bitcoin Youth Foiling Cup.

Team DutchSail naar finale Youth Foiling Gold Cup
Ice

Het Nederlandse zeilteam: Team DutchSail – Janssen de Jong plaatste zich zondagmiddag als eerste en op overtuigende wijze voor de finale van de Youth Foiling Gold Cup. De kwalificatieserie duurt voor de overige zeven teams nog tot en met morgen, dinsdag, 9 maart.

Team DutchSail
Een correspondent

Op de tweede dag van de Youth Foiling Gold Cup in het Italiaanse Gaeta verstevigde Team DutchSail – Janssen de Jong haar leidende positie in het klassement. De kwalificatieserie duurt nog tot en met maandag acht maart. Van de acht deelnemende teams gaan er uiteindelijk zes door naar de finale op woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 maart.

Team DutchSail
Ice

Woensdag 3 maart op de eerste dag van de Youth Foiling Gold Cup in het Italiaanse Gaeta werden er in totaal vier races gevaren. Team DutchSail – Janssen de Jong kwam in drie van de in totaal vier zogeheten kwalificatie races in actie. Tweemaal wist het team de winst te pakken en eenmaal kwam het als derde over de streep. Het Nederlandse team gaat na de eerste dag dan ook aan de leiding in het algemeen klassement.