Games

Al games over zeilen en de zeilsport vind je op ClubRacer.

NK eSailing
Anke Haadsma

Een primeur op de Medemblik Regatta: het Nederlands Kampioenschap eSailing. Deze kick-off is georganiseerd in samenwerking met het Watersportverbond en is de officiële start van het NK eSailing.

Een correspondent

Solozeiler Alex Thomson, die al een paar keer de wereld is rond gezeild in wedstrijd, bewijst eens te meer zijn passie voor het extreme stunten. Na The KeelWalk in 2012, The MastWalk in 2014 combineert hij nu zijn twee favoriete sporten, zeilen en kiten, in één spectaculaire stunt: The SkyWalk.

Ice

SailXWat zou er gebeuren moesten alle zeilers op onze planeet tegen elkander kunnen racen in één en dezelfde regatta, met gelijke boten en kansen. Het zou zeer fascinerend zijn maar spijtig genoeg onmogelijk: er zijn teveel zeilers, te veel verschillende boten en soorten regatta's. Plus het beschikbare budget kan het speelveld ook drastisch verstoren.

Kat

Valentijn voor zeilers14 februari is Sint Valentijn of Valentinus, de dag der geliefden. Maar wie onder onze ClubRacers heeft de perfecte Valentijn match?

Kat

Mirabaud Yacht Racing ImageDe beste jacht-en race fotografen ter wereld hebben hun foto's voor de Mirabaud Yacht Racing Image Award weer ingeleverd. Het is nu aan het publiek om er de mooiste van 2014 uit te kiezen. Via een online kiescampagne wordt dan de foto èn zijn fotograaf gevierd tijdens de World Yacht Racing Forum in Barcelona op 11 december.

Kat

Nieuwpoort International BoatshowDit Weekend start de International Boatshow in Nieuwpoort, beter bekend onder de naam Cap°Okaz. Wij hebben gratis inkomkaarten voor ALLE ClubRacer lezers. Ja, je leest het goed, ALLEMAAL. Het enige wat je moet doen is een account aanmaken via de link na "Lees meer. Elke inkomkaart is geldig voor twee personen en kinderen onder de 12 jaar zijn gratis.

Een correspondent

Grouster ZeilmarathonZaterdagochtend 11 oktober het is nog schemerig maar er is al volop bedrijvigheid in en om het van Zeilcentrum Grou. De ene wat frisser dan de ander stap aan boord van zijn open zeilboot. Men maakt zich gereed voor de start van de eerste Grouster Zeilmarathon. Een zeiltocht van 42 kilometer ligt in het verschiet, waarbij gejaagd, geboomd, gepeddeld en natuurlijk gezeild mag worden.

Een correspondent

Virtual RegattaTwee giganten in oceaanraces, de één virtueel en de ander op het water, bundelen krachten om gamers voor de komende negen maanden van twee online spellen te voorzien. De Volvo Ocean Race geldt als één van ‘s werelds meest toonaangevende rond-de-wereld-zeilraces voor teams. Virtual Regatta beschikt over de grootste zeil game gemeenschap ter wereld met pieken van meer dan een miljoen spelers. Samen lanceren ze voor de Volvo Ocean Race 2014-15 voor het eerst twee games.

Ice

Epic splashEerst was het Jean-Claude Van Damme die de Epic Split deed tussen twee zware Volvo vrachtwagens. Vele wannebees deden hem na ter land ter zee en in de lucht. Nu is het aan de beurt van het Finse X Sail Racing team met de Epic Splash tussen twee X-35 cruiser-racers. Video na lees meer.

Yan T.

Jeffrey de RijckeWij zijn een beginnend Swan 45 team dat nog in de leerfase zit. Dit was al heel snel duidelijk tijdens de Van Uden Reco Stellendam Regatta. We hebben geloof ik elke pot achter de feiten aan gezeild. Maar, je moet de zaken positief bekijken zeg ik altijd, we hebben dan ook elke keer wat bijgeleerd, en de leercurve gaat steil omhoog. Aan de andere kant erg confronterend daar vele op de K-Force uit teams komen waar we gewoon zijn van veel beter te zeilen. Dus wij op zoek naar extra motivatie...