Golden Globe Race

Mark Slats
Een correspondent

Mark Slats' zijn doel: finishen in de Golden Globe Race, een non-stop solozeilrace om de wereld, heeft hij bereikt. Zijn missie om met de race minimaal 50.000 euro bij elkaar te zeilen voor Sailing4Cancer, helaas nog niet.

Mark Slats
Een correspondent

Mark Slats wordt na zijn deelname aan de Golden Globe Race op zaterdag 23 februari rond 14:00 uur feestelijk onthaald in de haven van Scheveningen.

Mark Slats
Ice

Mark Slats (NED)  finishte als tweede in de Golden Globe Race donderdag 31 januari om 23u19 in Les Sables-d'Olonne onder immense belangstelling. Mark deed er precies 222 dagen, 12 uur, 18 minuten en 28 seconden over om in 28.389 zeemijl solo rond de wereld te zeilen.

Jean-Luc van den Heede
Ice

Jean-Luc van den Heede wint op 73-jarige leeftijd de Golden Globe Race. Jean-Luc zeilde na precies 211 dagen, 22 uur, 12 minuten en 19 seconden over de finishlijn voor de haven van Les Sables-d'Olonne.

Mark Slats gaat schuilen in La Coruña
Ice

Mark Slats (NED) , momenteel nummer twee in de Golden Globe Race, heeft maandagmiddag besloten contact op te nemen met zijn shoremanager Dick Koopmans. Mark ervaarde afwijkende inzichten over het begrip ‘veilig varen’ en besloot met zijn manager te overleggen over wat de beste keuze is voor de komende dagen. Gezamenlijk hebben zij besloten dat Mark nu koers maakt naar La Coruña om daar te schuilen en zijn weg op een later tijdstip te vervolgen.

Mark Slats
Een correspondent

Mark Slats reduceert, ondanks gebrek aan drinkwater, achterstand in de Golden Globe Race tot 190 mijl en jaagt op de eerste plaats.

Mark Slats in slecht weer
Een correspondent

Tijdens de Golden Globe Race worden drie beruchte Kapen gerond, Kaap de Goede Hoop, Kaap Leeuwin en Kaap Hoorn. Uit een van de berichten die Slats stuurde bleek dat hij het eerste schip op zee was tegengekomen. Beide schepen bleken dichtbij elkaar in de buurt te zijn geweest.  De weersverwachtingen voor het voor het ronden van de Kaap waren ronduit slecht voor Mark Slats.

Mark Slats
Een correspondent

Mark Slats hoorde eerder deze week, via de radio, dat koploper in de Golden Globe Race, Jean-Luc van den Heede, een 150 graden knock down heeft gemaakt. De mast van Van den Heede’s boot is daarbij behoorlijk beschadigd. Even leek het erop dat Slats hierdoor de koppositie kon overnemen.

Mark Slats
Een correspondent

Op 21 oktober arriveerde Mark Slats, de enige Nederlandse deelnemer in de Golden Globe Race 2018, na 111 dagen alleen op zee te zijn geweest in de wateren van Hobart Tasmanië. Een verplichte ‘stop’ van 90 minuten waarbij hij geïnterviewd werd door de organisatie en wat kleine reparaties verrichtte, alvorens hij zijn non-stop solo zeilrace rond de wereld voortzette. Slats mocht niet aan wal komen, niemand aanraken en geen spullen aan boord ontvangen. Wel mocht hij brieven en super8 filmcassettes afgeven aan de organisatie.

Mark Slats positie Golden Globe Race
Een correspondent

In een voicemessage die door een radiozendamateur in Australië wordt opgenomen en deze naar Slats’ achterban mailt laat Mark Slats, die onder Australië vaart, weten dat hij het enorm zwaar heeft. "De laatste 14-15 dagen zijn de zwaarste geweest tot nu toe. Iedereen denkt dat de stormen zwaar zijn maar de windstiltes zijn echt veel erger".