Golden Globe Race

deelnemer loopt op de rotsen
Kat

Golden Globe Race. Op 18 september om 05.45 uur lokale tijd loopt Guy de Boer met "SPIRIT", zijn Tashiba 36 op de rotsen op 50 meter van het strand aan de noordkust van FUERTEVENTURA op de Canarische Eilanden. De Golden Globe Race, is een single-handed race zonder assistentie, GPS noch elektronica aan boord, en ging op 4 september van start vanuit Les Sables d'Olonne.

Emotionele start van de Golden Globe Race 2022
Kat

16 schippers vertrekken uit Les Sables d'Olonne voor een negen maanden durende race van 30.000 mijl rond de wereld. Duizenden juichen de schippers toe tijdens een groots afscheid met 21 saluutschoten. De eerste 24 uur is mooi weer voorspeld, daarna krijgen de deelnemers forse tegenwind te verduren.

 

Vendée Globe: nog twee maanden tot de start
Kat

Geïnspireerd door de eerste single-handed race rond de wereld in 1968, zal de Golden Globe Race, een single-handed race zonder assistentie, GPS noch elektronica aan boord, op 4 september van start gaan vanuit Les Sables d'Olonne. Twee weken vol festiviteiten zullen aan het vertrek voorafgaan. 

 

Golden Globe Race start op 4 september
Kat

De Golden Globe Race is een single-handed, non-stop race rond de wereld, zonder hulp, zonder GPS en zonder moderne elektronica aan boord. Het avontuur gaat van start op 4 september 2022.

Dreamcatcher- deelnemer Golden Globe race
Kat

Deelnemer van de Golden Globe Race, die in september 2022 van start gaat, loopt op de klippen in de Tasman Bay, Nieuw-Zeeland, en moet zich terugtrekken.

 

 

Mark Slats
Een correspondent

Mark Slats' zijn doel: finishen in de Golden Globe Race, een non-stop solozeilrace om de wereld, heeft hij bereikt. Zijn missie om met de race minimaal 50.000 euro bij elkaar te zeilen voor Sailing4Cancer, helaas nog niet.

Mark Slats
Een correspondent

Mark Slats wordt na zijn deelname aan de Golden Globe Race op zaterdag 23 februari rond 14:00 uur feestelijk onthaald in de haven van Scheveningen.

Mark Slats
Ice

Mark Slats (NED)  finishte als tweede in de Golden Globe Race donderdag 31 januari om 23u19 in Les Sables-d'Olonne onder immense belangstelling. Mark deed er precies 222 dagen, 12 uur, 18 minuten en 28 seconden over om in 28.389 zeemijl solo rond de wereld te zeilen.

Jean-Luc van den Heede
Ice

Jean-Luc van den Heede wint op 73-jarige leeftijd de Golden Globe Race. Jean-Luc zeilde na precies 211 dagen, 22 uur, 12 minuten en 19 seconden over de finishlijn voor de haven van Les Sables-d'Olonne.

Mark Slats gaat schuilen in La Coruña
Ice

Mark Slats (NED) , momenteel nummer twee in de Golden Globe Race, heeft maandagmiddag besloten contact op te nemen met zijn shoremanager Dick Koopmans. Mark ervaarde afwijkende inzichten over het begrip ‘veilig varen’ en besloot met zijn manager te overleggen over wat de beste keuze is voor de komende dagen. Gezamenlijk hebben zij besloten dat Mark nu koers maakt naar La Coruña om daar te schuilen en zijn weg op een later tijdstip te vervolgen.