Goofies Race

De Goofies Race wedstrijden zijn gestart in 1984 toen er een zeilrace werd gehouden tussen twee zeilers die beiden Goof (Govert) heetten. Na een aanpassing van hun oorspronkelijk gelijke boten, van het type Piewiet 1050, wilde ze zien welke boot nu sneller was. Ze spraken af dit te toetsen tijdens wedstrijden op elke eerste zaterdag van de wintermaanden. Tijdens de wedstrijden van november 1984 deden er naast de beide Goofen nog twee andere zeilers mee, maar al gauw gingen er meer zeilers meedoen en kregen de Goofies wedstrijden (“de Goofies”) een vaste plaats op de –winter– wedstrijd kalender. Inmiddels varen de beide oer Goofen niet meer en worden de wedstrijden georganiseerd door ander “Goofen”

Al de Goofies Race uitslagen, verslagen, foto's en video vind je hier op ClubRacer.

Zeilen vanuit Colijnsplaat
Ice

Zeilen in Ongemeten in Colijnsplaat is het onderwerp van veel discussie onder de zeilers. Deze klasse is speciaal ontworpen voor beginnende zeilers zonder meetbrief die zo, op een eenvoudige manier, eens een wedstrijdje kunnen meepikken. Helaas is deze ongemeten groep nu verworden tot een amalgaam met een beperkte groep beginners en een hoop ervaringsdeskundigen die willen laten zien wat ze in hun mars hebben.

Goofies start december
Een correspondent

Op zaterdag 3 december werd in Colijnsplaat de 3de Goofies  winterzeilwedstrijd op de Oosterschelde gevaren. Het was goed weer, maar koud met een stevige oosten wind, die het nog kouder maakte. Om die reden had de baan commissaris een mooie, maar korte baan opgesteld.

Goofies november 2022 met valse start onder waterig zonnetje
Een correspondent

De Goofies van november 2022 begon met een waterig en afnemend zonnetje en een knoopje of 12 wind die in de loop van de dag zou toenemen. 51 boten verschenen aan de start, de grootste groep in de ongemeten boten. 

goofies race
Een correspondent

De eerste goofies zeilwedstrijd van het seizoen 2022-2023 is afgelopen zaterdag weer traditioneel georganiseerd met een pittige westenwind van 20 knopen (in de pufjes iets meer) in het begin en aan het eind van de race iets minder wind.

Goofies zeilwedtsrijden winter 2021-2022
Een correspondent

De Goofies zeilwedstrijd van maart  werd geplaagd door gebrek aan wind. Afgelopen zaterdag ,bij de laatste wedstrijd van het Goofies winter wedstrijd  seizoen, waren de omstandigheden perfect voor een mooie wedstrijdzeildag:  Droog, een forse wind en ijskoud. Het blijven tenslotte winter wedstrijden. Ook slaagden de Goofen er in om een baan op te geven met maximaal verschillende koersen.  Kortom een perfecte afsluiting.

Goofies maart 2022
Kat

De Goofies van 5 maart 2022 werden na een uitstel van de start, vervolgens volledig afgelast vanwege de windstilte.

Goofies februari 2022
Een correspondent

Goofies winter-zeilwedstrijden in Colijnsplaat op zaterdag 5 februari was meer dan geslaagd: de zon en de wind zorgden voor een leuke zeildag.

Goofies december
Kat

De deelnemers aan de Goofies winterzeilwedstrijden hadden zaterdag niet te klagen over de afwisseling in het weer. Van geen wind met mist, tot krachtige wind met zon en tussendoor heel veel regen.

Winterwedstrijd Goofies november 2021
Een correspondent

Goofies winter-zeilwedstrijden in Colijnsplaat op zaterdag 5 november: met matige en soms krachtige wind rondje vuilbaard en daarna coronaproof aan wal. 

Goofies Race Colijnsplaat
Een correspondent

Winterzeilers maar ook de organisatoren van de Goofies Race zeilwedstrijden, de Goofen, zijn gewend zich aan te passen aan de heersende omstandigheden. Door aangepaste kleding aan de temperatuur, de regen en het buiswater en aan de windomstandigheden door aangepaste zeilvoering en een aangepast baan.