Grevelingencup

Alle Grevelingencup uitslagen, verslagen, foto's en video op ClubRacer.

Mastbreuk bij startprocedure Grevelingencup
Ice

Tijdens de startprocedure van de Grevelingencup op zondag 13 februari komen twee boten, een Beneteau First 36.7 en een Bavaria met elkaar in aanvaring met een mastbreuk tot gevolg. 

Grevelingencup
Een correspondent

Na een prachtige zomer zijn de voorbereidingen voor het winterzeilen weer in volle gang. Schepen worden langzaamaan weer leeg gehaald, schoongemaakt en van baarden ontdaan. Wedstrijdzeiltjes worden weer uit de opslag gehaald en de teams worden weer samengesteld.

Grevelingencup 2018
Een correspondent

Met de zomer voor de deur, doen wij stiekem al een worp naar jullie agenda's voor komende winter! We hebben afgelopen jaar afgesloten, jullie terugkoppeling met veel interesse gelezen en de kaders voor volgend jaar neergezet:

Grevelingencup
Een correspondent

Afgelopen zaterdag 24 maart 2018 werd de finale van de Grevelingencup winterserie 2017/2018 gezeild. Het was in aanvang nog spannend wat de wind zou gaan doen. Maar de dag bleek toch erg mooie zeilomstandigheden met zich mee te brengen. Zonder al teveel wind werden de fijne kwaliteiten der zeilers op de proef gesteld.

Grevelingencup zeilen
Een correspondent

Afgelopen weekend vond weer de Grevelingencup plaats. Zaterdag werd geopend met een dinerbuffet, lezing en feestelijke borrel, en zondag werd er na een spannend moment 's ochtends toch prima gestart en prachtig gezeild.

Grevelingencup
Een correspondent

Na het feestelijke december, leunend tegen de blauwe maandag, is het tijdens de Grevelingencup gelukt om de feeststemming wat te verlengen. Door net te doen alsof het nieuwe jaar net begonnen was, met de traditiegetrouwe nieuw-vaar viering, kregen de deelnemende zeilers een extra jaarwisseling en een uitstel van de blauwe dag.

Grevelingencup finale zeilen
Een correspondent

Afgelopen zaterdag vond de finale van Grevelingencup winterserie 2016/2017 plaats. Op het Grevelingeneer was het op deze vroege voorjaarsdag opeens weer enorm druk. De vele teams kwamen de laatste wedstrijd nog even lekker zeilen op het water. De laatste plekken in het klassement winnen, of juist de verdediging tegen de uitdagers.

Een correspondent

GrevelingencupZondag 12 februari werd de op één na laatste Grevelingencup wedstrijd van dit seizoen gezeild. Onder serieus winterse weersomstandigheden gingen de zeilers dit weekend de strijd met de kou aan. Met een welkome afwisseling ten opzichte van de vorige wedstrijden: een stabiele 20 knopen wind dit keer.

Ice

Grevelingencup zeilen 2017Na een zeldzaam intense winterse storm doormaakt te hebben, mochten de zeilers van de Grevelingencup afgelopen zondag 15 januari aantreden voor de 4e wedstrijddag van de winterserie zeilen op het Grevelingenmeer.

Kat

GrevelingencupAfgelopen zondag startte de Grevelingencup winterserie. Hoewel de dag koud en vol douw begon, werd het al snel warm in het zonnetje. Het werd moeilijk zeilen met de zeer diverse wind zowel in kracht als richting. Gelukkig maakte de zon en de temperatuur veel goed.