ILCA 7

WK ILCA 6 en ILCA 7 U21 te Vilamoura
Een correspondent

Vandaag 23 augustus start het WK ILCA 6 en 7 U21 te Vilamoura, Portugal. Twee van onze WWSV-atleten, Eline Verstraelen (WWSV Olympic Talent Team) en Cannelle Opstaele (WWSV Talent Team) komen uit in de ILCA 6. Ze zullen het in een goed gevuld deelnemersveld opnemen tegen 78 andere atleten, uit 32 landen. 

 

Benelux kamioenspappen zeilen
Een correspondent

Op 13, 14 en 15 augustus 2022 organiseert de Royal Yacht Club Belgium (RYCB) samen met W.V. Scharendijke (WVS)  de feestelijke 50ste editie van de Benelux kampioenschappen.

WK ILCA7 zeilen in Mexico
Een correspondent

De Nederlandse en Belgische zeilers konden op het WK ILCA 7 uiteindelijk geen indruk maken in Riviera Nayarit, Mexico. In de openingsserie scoorde Niels Broekhuizen (NED) nog goede resultaten met een sterke positie in de top tien. Maar na zes races, het moment dat de deelnemers worden opgedeeld in een gold en een silver fleet, zakte Broekhuizen weg in het klassement en stonden andere Team Allianz zeilers ook niet op. Werk aan de winkel voor de Nederlandse Laserzeilers die hun pijlen gericht hebben op medailles in Los Angeles 2028.

ILCA klasse in Oostende
Pit De Jonge

De aanstormende talenten in de ILCA eenheidsklasse (voorheenLaser) nemen dit weekend Oostende in. Meer dan negentig zeilers uit vijf landen gaan elkaar letterlijk de loef afsteken voor een betere plaats in de Europese algemene kwalificaties. Maar voor onze Belgische zeilers wacht er ook nog de strijd om de Belgische kampioenstitel in de ILCA 4, de ILCA 6 en de ILCA 7 (ex-Laser 4.7, Laser Radial en Laser Standaard.) Oostende transormeert opnieuw in de zeilcompetitiestad van de Belgische kust.

WK ILCA7 zeilen
Ice

Op de Wereldkampioenschappen zeilen in de ILCA7 klasse (Laser mannen) telt meer dan 130 deelnemers. Die worden de eerste drie dagen willekeurig verdeeld over twee startgroepen. Beide groepen hebben zaterdag twee races gezeild. Voorlopig is de beste Nederlander Duko Bos met een score van 9-8. Niels Broekhuizen noteerde een 8ste en een 15de plaats. De Belgische zeilers William De Smet en Wannes Van Laar staan respectievelijk op een 18de en 32ste plaats.

sprintkampioenschap Laser
Een correspondent

Na lang uitstel vanwege Corona werd dit weekend 16 en17 oktober het Nederlandse sprintkampioenschap Laser gevaren. Het sprintkampioenschap betekent veel wedstrijden over een korte baan. Er meldden zich uiteindelijk 27 deelnemers aan de start, die beide dagen 8 wedstrijden zouden varen van elk ongeveer 15 minuten.

Emma Plasschaert
WWSV

Nu hun rustdag van gisteren hadden zowel Emma Plasschaert als Wannes Van Laer vandaag de wind in de zeilen. Beide atleten zeilden hun beste dag tot hiertoe. Na acht races staat Emma op twee punten van de top 3. Wannes klimt naar de 26ste plaats in de tussenstand.

Emma Plasschaert
WWSV

Moeilijke zeilomstandigheden op de eerste zeildag van de Olympische Spelen. In de baai van Enoshima waar de zeilwedstrijden doorgaan, kregen Emma Plasschaert en Wannes Van Laer vandaag te maken met een lichte en onstabiele wind. Emma zeilde vandaag twee races en sluit haar dag af op de 10de plaats, Wannes zeilde één race en is momenteel 33ste.

Duko Bos
Watersportverbond

Op de voorlaatste dag van de Allianz Regatta weet de Nederlander Duko Bos zich niet te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio in de ILCA7 klasse. Met een 19de en een 14de plaats is de eis van een top vijf resultaat onbereikbaar geworden. Marit Bouwmeester scoorde 19-11 en zakt daarmee naar de 5de plaats.

William De Smet en Wannes Van Laer
WWSV

In het Portugese Vilamoura zijn onze Belgische Laser Standard zeilers er niet in geslaagd om een Olympisch ticket te bemachtigen. Op de Olympische selectiewedstrijd werden nog twee tickets uitgereikt aan de eerste twee niet-gekwalificeerde Europese landen. Na twaalf races strandt België op de vierde plaats na Spanje, Nederland en Italië.