IMOCA

Alle IMOCA klasse zeilwedstrijden, deelnemers, uitslagen, foto's en video. IMOCA monohull raceboten hebben een maximale lengte van 60 voet. 

11th Hour Racing Team
Kat

De winnaar van de vorige editie van de race in de class 40 heeft kielschade opgelopen, terwijl het slechte weer voor de kust van Martinique de finish voor de leidende IMOCA's kan vertragen.

Volvo 164 class40: Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg
Kat

Het Ultime podium is ondertussen compleet. Gisteravond laat pakte SVR-Lazartigue de tweede plaats voor Banque Populaire XI. De leidende IMOCA's worden donderdag in Martinique verwacht terwijl de Class 40 verder de Atlantische Oceaan oversteekt.

Transat Jacques Vabre
Kat

Een ontmasting, springtij en lichte wind hebben de eerste 36 uur van de Transat Jacques Vabre zeer lastig gemaakt voor de vloot van 79 boten. 

Start Transat JV 2021
Kat

79 boten, verdeeld over vier verschillende klassen, zijn zondag, 7 november goed vertrokken voor de 15e editie van de Transat Jacques Vabre.

Team Actual
Kat

De Atlantische Oceaan bruist op dit moment van de races: de Mini Transat vloot is bezig aan de tweede etappe vanuit La Palma en de budgetvriendelijke McIntyre Adventure Globe 5.80 Transat startte maandag 1 november vanuit Lagos, Portugal. Maar het zal nog drukker worden!

Melodie Schaffer in de Transat Jacques Vabre
Kat

Slechts drie vrouwen hebben ooit de Transat Jacques Vabre gewonnen en voor een race die zo verankerd is in de Franse zeilsportwereld, komt slechts één van die vrouwen uit Frankrijk, de andere twee zijn Brits.

 

CORUM Imoca 60
Ice

Nicolas Troussel, de Franse schipper die door CORUM Investments wordt gesponsord, is gekwalificeerd voor de Vendée Globe 2020, een van de belangrijkste zeilevenementen ter wereld, die op 8 november in de Franse stad Les Sables-d'Olonne van start gaat.

HUGO BOSS
Ice

Stap aan boord van het HUGO BOSS racejacht in deze 360° VIDEO en beleef een natte en wilde zeilervaring op deze nieuwe IMOCA.

New Imoca 60 Boss Alex Thomson
Een correspondent

Door puur toeval lag een ClubRacer correspondent in Gosport (UK) vandaag, waar de Imoca 60 van Alex Thomson voor het eerst aan de wereld getoond werd. De kiel was er zaterdagavond nog onder gehangen en zondag werden de laatste onderdelen gemonteerd en kon hij te water.

imoca OPEN 60
Ice

De IMOCA Open 60-boten zullen aan de start van de volgende Volvo Ocean Race verschijnen. Dat is het resultaat van de overeenkomst met de International Monohull Open Class Association (IMOCA). Deze geeft exclusiviteit in het gebruik van de IMOCA 60 voor rond-de-wereld races voor teams.