Jeugd WK Zeilen

jeugd WK zeilen
WWSV

Deze week ging het Allianz Youth Sailing World Championships van start voor de kust van Scheveningen in Den Haag, Nederland. Meer dan 450 jeugdzeilers (tot 19 jaar) uit 69 landen stonden hier aan de start, waaronder zes Belgen. 

Jeugd WK Zeilen
Watersportverbond

Op de slotdag van het Jeugd Wereldkampioenschap zeilen en foilen in Den Haag sleept het Nederlandse team twee medailles uit het vuur. Roos Wind klimt in de laatste race van de vierde plaats naar een bronzen medaille in de ILCA6. Windfoiler Hidde van der Meer houdt op de laatste dag met succes vast aan de tweede plaats door de slotrace te winnen. In het landenklassement eindigt Nederland op de 13de plaats van de 68 landen.

Jeugd WK 2021 Oman, fotocredits: Sander van der Borch
Een correspondent

Meer dan 450 van 's werelds beste jeugdzeilers uit 69 landen hebben hun deelname bevestigd aan de 2022 Allianz Jeugd WK Zeilen.

Olivier Jaquet en Femme Rijk (foto Lloyd Images / Sander van der Borch)
Een correspondent

Met nog een dag te gaan op het Jeugd WK Zeilen in Mussanah, Oman doen de Nederlandse talenten goed mee. Uit een ploeg van negen zeilers is het team van Olivier Jaquet (18) en Femme Rijk (15) in de Nacra15 op podiumkoers na 11 races. Kitefoiler Jis van Hees (18), staat na 16 manches op een zesde plaats in een ijzersterk veld van jeugdige kiters. 

jeugd WK Zeilen Nederland
Een correspondent

Nederland goed vertegenwoordigd op jeugd WK Zeilen in Oman 10 december 2021 - De olympisch zeilkampioenen van de toekomst zijn deze week verzameld in Mussanah, Oman voor het jaarlijkse Jeugd wereldkampioenschap van 13-17 december 2021. Nederland is daar vertegenwoordigd in zes van de 10 jeugd zeildisciplines. Het Jong Oranje van de zeilsport bestaat dit jaar uit negen meisjes en jongens en worden op de locatie begeleid door drie coaches. Team leader is talentcoach en ex-Laser zeiler Marc de Haas.

Scheveningen
Watersportverbond

De Wereldkampioenschappen Jeugdzeilen en de Wereldkampioenschappen Zeilen, die gepland stonden in de zomer van 2021 en 2022, zijn beide met één jaar uitgesteld. Het uitstel is een gevolg van de COVID-19 pandemie. Het allereerste WK Zeilen in Nederland en The Ocean Race stop-over komen, als gevolg van deze beslissing, beide in de zomer van 2023 naar Den Haag en maken daarmee van Scheveningen het mekka van de wereldwijde wedstrijdzeilsport.

Jeugd WK Zeilen in 2021 naar Den Haag
Watersportverbond

Internationale zeilbond World Sailing heeft het Jeugd WK Zeilen 2021 toegewezen aan Den Haag. Het Jeugd WK wordt hiermee het officiële test event voor het WK Zeilen in 2022, dat eveneens in Den Haag georganiseerd wordt.