Jeugdzeilen

Jeugdzeilen zit in de lift
Een correspondent

Voor het tweede jaar op rij kennen we een stijging van het aantal leden Optimistzeilers in de Belgische Optimist klasse (DOCB). In 2021 telden we 46 jonge zeilers, in 2022 deden we er nog wat bij met 65 zeilers. 

Nieuwe garde jonge offshore zeilers staat op in Nederland
Kat

In Nederland is onlangs een nieuwe garde jonge offshore zeilers opgestaan. 7 jeugdleden van de Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging (KNZ&RV) in Muiden zijn enthousiast begonnen aan een kersvers zeilproject. Om te beginnen willen zij meedoen met de Colin Archer Memorial Race (CAMR) die vertrekt op 16 juli om van daaruit hun bemanning verder op te bouwen om er een rasecht Offshore Race Team van te maken. 

 

Optimisten
Kat

Steendam - De zeillessen op het Schildmeer gaan weer van start!

Olivier Jaquet en Femme Rijk (foto Lloyd Images / Sander van der Borch)
Een correspondent

Met nog een dag te gaan op het Jeugd WK Zeilen in Mussanah, Oman doen de Nederlandse talenten goed mee. Uit een ploeg van negen zeilers is het team van Olivier Jaquet (18) en Femme Rijk (15) in de Nacra15 op podiumkoers na 11 races. Kitefoiler Jis van Hees (18), staat na 16 manches op een zesde plaats in een ijzersterk veld van jeugdige kiters. 

Bataviahaven wil (jeugd) wedstrijdzeilsport stimuleren
Een correspondent

Lelystad - Het bestuur van de Stichting Bataviahaven, exploitant van de gemeentelijke haven Bataviahaven, heeft besloten in 2022 een Fonds beschikbaar te stellen voor de (jeugd)zeilsport. Verenigingen en klasse-organisaties kunnen een beroep doen op dit fonds voor het organiseren en laten plaatsvinden van zeilwedstrijden voor de jeugd vanuit de Bataviahaven. Daarbij is er een voorkeur voor evenementen die meerdaags zijn en internationale deelnemers kennen. 

Kwinten en Lieselotte Borghijs Nacra 15
Kat

Vrijdag 5 november werden Kwinten en Lieselotte Borghijs derde op het WK 2021 Nacra 15 U19 in La Grande Motte maar ze hebben er al een heel traject opzitten.

Eline Verstraelen
WWSV

Belgische zeilster Eline Verstraelen wint brons op de Europa Cup Laser 2019 in Hyères. In een vloot van 198 zeilers (mannen en vrouwen samen) werd de zeilster uit Kapellen 10de overall en 3de bij de dames.