Jonas Gerckens

Rhum Multi en Rhum Mono klassen beslist
Een correspondent

Lees hier de laatste updates over de Route du Rhum - Bestemming Guadeloupe 2022. De twaalfde editie van de Route du Rhum - Bestemming Guadeloupe is op woensdag 9 november, om 14.15 uur voor de kust van Saint Malo in uitstekende omstandigheden van start gegaan. Verwacht wordt dat er records gaan sneuvelen. 

Jonas Gerckens
Kat

De Belgische Class40-schipper Jonas Gerckens heeft zich vrijdagavond moeten terugtrekken uit de Route du Rhum-Destination Guadeloupe wegens een combinatie van technische problemen die nog worden verergerd door zijn slechte gezondheidstoestand.

Moana zeilteam
Kat

De Sailing Awards zijn een organisatie van Belgian Sailing in samenwerking met FFYB en WWSV. De Sailing Awards willen de beste prestaties in een aantal categorieën honoreren en de watersport op een positieve manier in de kijker zetten bij de nationale pers.

Jonas Gerckens
Kat

Jonas Gerckens staat op het punt om deel te nemen aan zijn tweede Route du Rhum, een solo-oversteek van de Atlantische Oceaan. Jonas: "Van kinds af aan oefent de open zee een enorme aantrekkingskracht uit op mij, dwingt ze me om verder te kijken, voorbij de horizon"

Jonas Gerckens en Sophie Faguet
Kat

België mist net het podium wereldkampioenschap oceaanracen. De Red Dolphins, de Belgisch-Franse Sophie Faguet en de Belg Jonas Gerckens, zijn als 5de geëindigd op het wereldkampioenschap zeilen gemengd dubbelspel 2022 in Slovenië op boten van Figaro 3. 

Jonas Gerckens kwalificeert zich voor de Route du Rhum
Een correspondent

Na een zware editie van de Drheam Cup, heeft de Belgische schipper Jonas Gerckens zich gekwalificeerd voor de Route du Rhum 2022 na aankomst in La Trinité-sur-Mer afgelopen nacht. De Drheam Cup is een van de officiële kwalificatietrajecten (1000 mijl) voor de mythische transatlantische race die om de vier jaar de beste oceaanzeilers ter wereld bijeenbrengt. 

 

 

Jonas Gerckens en Sophie Faguet trainen voor wereldkampioenschappen
Kat

Na zijn schitterende prestaties tijdens de Transat Jacques Vabre en zijn verkiezing tot ‘Sailor of The Year Man 2021’ tijdens de Belgische Sailing Awards, is Jonas Gerckens terug volop gestart met zijn trainingen. Samen met co-schipper Sophie Faguet (Red Dolphins) traint hij in Figaro3 onder het toeziend oog Bertrand Paceé en de Lorient Grand Large. 

Sophie Faguet et Jonas Gerckens @ArnaudSalmon
Een correspondent

De Red Dolphins, de Frans-Belgische Sophie Faguet en de Belgische Jonas Gerckens, ontvingen de Safran d'or de course au large uitgereikt door de Fédération Francophone de Yachting Belge tijdens de 3de editie van de Safrans d'or op het Château d'Amée.  

 

Jonas Gerckens
Ice

‘De Sailing Awards’ is de niet te missen afspraak voor de zeilwereld in België. Op dit Belgian Sailing (Belgische zeilfederatie) evenement worden verschillende awards uitgereikt, waaronder de prestigieuze ‘Sailor of the Year Man’-award.

Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg
Een correspondent

Na 22 dagen, 0 uur, 31 minuten en 4 seconden van ademloze races en intense spanning, eindigden de Belgische schipper Jonas Gerckens en zijn co-schipper Benoit Hantzperg op de vierde plaats aan boord van de VOLVO 164 in de categorie class40. Een echte overwinning voor het duo dat zich voor hun eerste deelname aan de Transat Jacques Vabre een top 10 klassering ten doel had gesteld.