Jonas Gerckens

Jonas Gerckens kwalificeert zich voor de Route du Rhum
Een correspondent

Na een zware editie van de Drheam Cup, heeft de Belgische schipper Jonas Gerckens zich gekwalificeerd voor de Route du Rhum 2022 na aankomst in La Trinité-sur-Mer afgelopen nacht. De Drheam Cup is een van de officiële kwalificatietrajecten (1000 mijl) voor de mythische transatlantische race die om de vier jaar de beste oceaanzeilers ter wereld bijeenbrengt. 

 

 

Jonas Gerckens en Sophie Faguet trainen voor wereldkampioenschappen
Kat

Na zijn schitterende prestaties tijdens de Transat Jacques Vabre en zijn verkiezing tot ‘Sailor of The Year Man 2021’ tijdens de Belgische Sailing Awards, is Jonas Gerckens terug volop gestart met zijn trainingen. Samen met co-schipper Sophie Faguet (Red Dolphins) traint hij in Figaro3 onder het toeziend oog Bertrand Paceé en de Lorient Grand Large. 

Sophie Faguet et Jonas Gerckens @ArnaudSalmon
Een correspondent

De Red Dolphins, de Frans-Belgische Sophie Faguet en de Belgische Jonas Gerckens, ontvingen de Safran d'or de course au large uitgereikt door de Fédération Francophone de Yachting Belge tijdens de 3de editie van de Safrans d'or op het Château d'Amée.  

 

Jonas Gerckens
Ice

‘De Sailing Awards’ is de niet te missen afspraak voor de zeilwereld in België. Op dit Belgian Sailing (Belgische zeilfederatie) evenement worden verschillende awards uitgereikt, waaronder de prestigieuze ‘Sailor of the Year Man’-award.

Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg
Een correspondent

Na 22 dagen, 0 uur, 31 minuten en 4 seconden van ademloze races en intense spanning, eindigden de Belgische schipper Jonas Gerckens en zijn co-schipper Benoit Hantzperg op de vierde plaats aan boord van de VOLVO 164 in de categorie class40. Een echte overwinning voor het duo dat zich voor hun eerste deelname aan de Transat Jacques Vabre een top 10 klassering ten doel had gesteld.

Volvo 164 class40
Kat

Team Volvo met Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg passeerde zonet als vierde de finish van de Transat Jacques Vabre in de Class40. 

11th Hour Racing Team
Kat

De winnaar van de vorige editie van de race in de class 40 heeft kielschade opgelopen, terwijl het slechte weer voor de kust van Martinique de finish voor de leidende IMOCA's kan vertragen.

Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg vechten voor een eerste plek
Kat

Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg liggen met de Volvo 164 op dit moment op de tweede plaats in de Transat Jacques Vabre met nog iets meer dan 1000 mijl te gaan tot de finish. 

Volvo 164 class40: Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg
Kat

Het Ultime podium is ondertussen compleet. Gisteravond laat pakte SVR-Lazartigue de tweede plaats voor Banque Populaire XI. De leidende IMOCA's worden donderdag in Martinique verwacht terwijl de Class 40 verder de Atlantische Oceaan oversteekt.

Jonas Gerckens op één in TJV
Kat

Het team van Jonas Gerckens en Benoit Hantzperg, Volvo 164 ligt momenteel eerste in de class40 van de Transat Jacques Vabre.