Klassieke zeiljachten

Nieuws over klassieke zeiljachten, platbodems, loggers, barkentijnen, klippers, schoeners, twee- en driemasters vind je op ClubRacer.

Race of the Classics
Een correspondent

Op 1 april 2019 gaat het grootste studenten zeilevenement van Europa, de Race of the Classics (ROTC), voor de 31ste keer van start. Vanuit de Rotterdamse Veerhaven zullen ruim 450 studenten proberen op klassieke zeilschepen de oversteek naar Engeland te maken. Ieder jaar levert dit weer een spectaculaire zeilwedstrijd op die eindigt op 7 april in de haven van Amsterdam.

zeilschip Rupel
Pit De Jonge

Het trainingsschip de RUPEL zette sterkte prestaties neer in de voorbije Tall Ships Races 2017. Dit jaar volgde die een traject over de Baltische zee en bracht de trainees van Halmstad / Zweden via Kotka / Finland, Turku / Finland, Klaipeda / Lithouwen naar Szczecin in Polen.

Flevo Race
Een correspondent

De 75ste Flevo Race die zal starten op 18 augustus 2017 komt steeds dichterbij. Na het succes van vorig jaar zal ook deze bijzondere editie georganiseerd worden vanuit de thuishaven van de KNZ&RV in Muiden.

Schout & Schepenen race
Ice

De Krabbenkreek in Sint-Annaland is jaarlijks het toneel van de Schout & Schepenen race. Burgemeesters en wethouders van diverse gemeenten uit het zuidwestelijke Deltagebied varen de race aan boord van traditionele platbodems zoals hoogaarzen, hengsten, boeiers en schouwen.

24 Uurs Zeilrace
Een correspondent

Na de geslaagde test van vorig jaar, kunnen alle deelnemers aan de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace 2017 live worden gevolgd. Daarvoor moeten ze zich wel eerst registreren, maar alle teams kunnen gebruik maken van het speciaal voor dit evenement ontworpen track en trace systeem.

Pit De Jonge

Water-rAntVorige week besloten eigenaars van klassieke schepen en deelnemers aan de Tall Ships Races om eind september een reünie te houden. WaterkAnt 2012 heeft geen plaats en men wil toch de traditie verderzetten. Dit is een evenement voor alle droog en nat (varend en ander) watererfgoed van Antwerpen, de Antwerpse haven en het Schelde-estuarium.

Guy C.

Zeg nu nog eens dat er te weinig zeilwedstrijden worden georganiseerd in de Lage Landen. Of dat als die regatta's er dan al zijn, ze er alleen nog voor high Tech zeiljachten met een doorgewinterde bemanning toe doen. Rekenmeester Kees van der Vaart, stilaan een fenomeen in de Zeeuwse wateren, heeft twee zeilwedstrijden in elkaar geknutseld die het tegendeel bewijzen. Vanuit Colijnsplaat worden op zaterdag 9 juni 2012 zowel de 'Solo' als de 'Oldies' zeilrace weggeschoten.

Een correspondent

Race of the ClassicsVan 2 tot 8 april kiest de vloot van de Race of the Classics voor de 24e keer het ruime sop van de Noordzee. De vloot van de regatta bestaat uit 19 klassieke zeilschepen die een wedstrijd varen van de Rotterdamse Veerhaven naar Amsterdam en onderweg aan zullen meren in België en Engeland. De boten worden bezeild door ruim 550 studenten uit het hele land en is hiermee het grootste studenten zeilevenement van Nederland.

Een correspondent

Race of the Classics for Young ProfessionalsDe datum van de Race of the Classics for Young Professionals editie 2011 is bekend: dinsdag 18 oktober t/m zondag 23 oktober. De aftrap zal plaatsvinden in Rotterdam op dinsdagavond met een spetterende kickoff-party. De volgende ochtend, woensdag 19 oktober, zal de start plaatsvinden vanuit de Veerhaven in Rotterdam. In de daaropvolgende dagen zal de BV Young Professionals op de Noordzee strijden om de felbegeerde YP-cup.

Een correspondent

Nederlandse toptalenten strijden tijdens Race of the ClassicsOp 13 oktober maken veertien zeilteams, bestaande uit ambitieuze en jonge professionals die actief zijn binnen kaders van multinationale organisaties, zich op voor de vierde editie van de Race of the Classics for Young Professionals (ROTC YP). Een bloedstollende wedstrijd op Nederlands mooiste klassieke zeilschepen. Ten doel staat het bevorderen van de interactie onder jonge hoogopgeleide in uiteenlopende beroepsgroepen.