Laser klasse

NK Laser Sprint
Een correspondent

Het afgelopen weekend organiseerde de KWVL (Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht ) het Nationale Kampioenschap Laser sprint.

Laser klasse
Pit De Jonge

De Royal North Sea Yacht club organiseert in het weekend van 31 augustus en 1 september e.k. het Open Belgisch Kampioenschap Laser zeilen.

Wannes Van Laer, Fredrik Lassenius (coach) en William De Smet
WWSV

Dit jaar is het Japanse Sakaiminato de 'place to be' voor het Wereldkampioenschap zeilen in de Laser klasse. Van 2 tot en met 9 juli komen William De Smet en Wannes Van Laer als eerste in actie in de Laser Standard.

Laser zeilen
Pit De Jonge

De Royal North Sea Yacht Club - Oostende, ontving het voorbije weekend negenenvijftig Laser zeilers. De wedstrijdmanches pasten zowel in het Euro Master circuit als in het Open Belgisch Kampioenschap Masters van de populaire Laser klasse.

NK Laser Sprint
Een correspondent

Op 20 en 21 oktober werden vanuit de KWVL (Koninklijke Watersport-Vereeniging Loosdrecht) de Nederlandse kampioenschappen Laser Sprint en het Nederlands kampioenschap Laser Master Sprint gehouden. Maar liefst 54 boten kwamen naar dit kampioenschap, een groot succes.

Emma Plasschaert
WWSV

De Belgische zeilster Emma Plasschaert pakt brons op het Europees kampioenschap Laser Radial zeilen te la Rochelle. Dankzij een sterke finaledag, met een 3de en 11de plaats, wist Emma zich op het EK podium te zeilen. De top 3 uit de sterke vloot van 74 deelneemsters kwam volledig uit Nederland met goud voor de Marit Bouwmeester en zilver voor haar landgenote Maxime Jonker.

Marit Bouwmeester
Watersportverbond

De Nederlandse zeilster Marit Bouwmeester heeft bij het Europees Kampioenschap Laser Radial zeilen in La Rochelle haar Europese titel verlengd. Tijdens de vierde racedag van het EK nam de 29-jarige Friezin de koppositie in het klassement al over van de Nederlandse Maxime Jonker. De twee daaropvolgende dagen voer Bouwmeester sterk en breidde ze het puntenverschil met de concurrentie verder uit. Met een totaal van 26 punten wint regerend Olympisch en Wereldkampioene Bouwmeester de Europese Titel 2018.

Marit Bouwmeester
Watersportverbond

Marit Bouwmeester maakt zich op voor het EK Laser Radial zeilen 2018 dat van 7 t/m 12 mei plaatsvindt in La Rochelle (FRA). Ruim 100 Laser Radial-zeilsters zullen met elkaar de strijd aan gaan om de Europese titel. Olympisch kampioene Bouwmeester won het Europese kampioenschap in 2017 in Barcelona en hoopt de titel dit jaar te prolongeren in La Rochelle.

Eline Verstraelen
Ice

Eline Verstraelen (BEL) uit Kapellen won zaterdag op het Europees kampioenschap zeilen in Patras (Griekenland) een zilveren medaille in de Laser 4.7 klasse. De spanning bleef tot het einde want in de allerlaatste race werd er beslist over de medailles.  "Het was een nek aan nek race tot de laatste minuut", vertelt haar moeder Petra Gijsen.