Lenco Regatta

Alle Lenco Regatta uitslagen, verslagen, foto's en video op ClubRacer.

Een correspondent

Lenco RegattaOp 11 en 12 juni wordt de Lenco Regatta weer gezeild vanuit Lelystad. Zoals altijd is de thuishaven voor de Lenco de Flevo Marina. Op het beschutte en diepe water vlak voor de Flevo Marina zal er weer gestreden worden tussen de bekende klassen.

Een correspondent

Lenco Regatta 2015De zevende Lenco Regatta vond afgelopen weekend plaats in Lelystad. Van uit de Flevo Marina werden op zaterdag en zondag in totaal zeven up-down banen gevaren met een groot deelnemersveld. De wind bracht ons alle Triple number scores, op zaterdag vier maal een H. Het eerder voorspelde onweer trok gelukkig vrijdagavond langs. Enige late aanbrengers hadden er de handen vol mee. Zondag werden de zeilers getrakteerd op wederom zon en twee maal een L en een M score. Voor elk wat wils dus.

Een correspondent

FoolproofOp 22 en 23 juni is tijdens de Lenco de Dutch Quarterton Cup gevaren. Met stevige wind is op dag 1 de fransman Pier Paris met zijn Pinquin Playboy 1e geworden op line honours (gezeilde tijd) en op dag 2 de Nederlandse Foolproof van Roel Foolen.

Een correspondent

Quarter Ton CupVanwege de opleving van de jong bejaarde IOR kwarttonners in Engeland wordt in 2013 vanuit Lelystad (Flevo Marina) tijdens de Lenco regatta op 22 en 23 juni 2013 de Dutch Quarter Ton Cup 2013 georganiseerd. Een evenement speciaal voor de vele rappe IOR racemonstertjes die in Nederland varen, aldus de organisatie.

Ice

Lenco RegattaDankzij een samenwerking tussen de provincie Flevoland en de gemeenten Almere en Lelystad wordt dit jaar voor het eerst de Flevocup uitgereikt aan de deelnemer die het beste overall resultaat over de beide wedstrijden vaart. De aan de overwinning verbonden wisseltrofee vormt zo een extra reden aan de beide wedstrijden deel te nemen.

Een correspondent

Lenco RegattaOp het IJsselmeer wordt het laatste weekend van juni (25 en 26 juni) voor de derde keer de Lenco Regatta gehouden, die dit jaar voor het eerst ook is opgenomen in de ORC-Clubcompetitie en ook weer onderdeel uitmaakt van de IJsselmeercup. Deze wedstrijd op het IJsselmeer staat open voor ORC 1 tot en met 5, Pion, FF 65, Max Fun 25, X35, J22, First 31.7, Laser SB3, Melges 24 en een ongemeten klasse.

Een correspondent

Lenco Regatta 2010In het weekend van 24 en 25 april deed een 45-tal zeiljachten mee aan de tweede Lenco Regatta. De Lenco Regatta, startend uit haven Flevo Marina in Lelystad, vormde ook dit jaar de openingswedstrijd van het wedstrijdseizoen op het IJsselmeer en kende een sterk deelnemersveld.

Een correspondent

Lenco Regatta 2010Op het IJsselmeer wordt op 24 en 25 april 2010 aanstaande voor de tweede keer de Lenco Regatta gehouden, die dit jaar voor het eerst ook is opgenomen in de IJsselmeercup. Deze eerste wedstrijd van het zomerseizoen op het IJsselmeer staat open voor ORC 1 tot en met 5, IRC 1 tot en met 3, Pion, FF 65, Max Fun 25, X35, J22 en een ongemeten klasse. Als lokatie is opnieuw gekozen voor Flevo Marina Lelystad, een gezellige lokatie waar bovendien alle faciliteiten aanwezig zijn.

Jasper van Staveren

Prima zeilcondities op zaterdagDit jaar werd de eerste editie van de Lenco Regatta gehouden. In Lelystad verschenen op zaterdag 25 en zondag 26 april zo’n 37 schepen aan de start. Zonnige, prima windcondities op zaterdag en een perfecte sfeer na de races deed het event voordoen alsof het al jaren bestond. De wedstrijdleiding wist, ondanks de windshifts, het tempo erin te houden en er met gemak 3 races uit te persen. Op zondag liet de wind het grotendeels afweten.

Jasper van Staveren

'Nieuwe' Lenco onder zeilZaterdag 4 april is in de Flevo Marina in Lelystad de 'nieuwe' Lenco te water gelaten. De 'nieuwe' Lenco, het nieuwste type Salona 37 ibc, zal wederom op het scherpst van de snede varen. Vorig seizoen wist de ‘oude’ Lenco nog het kampioenschap in de ORC-2 naar zich toe te trekken. Zal de nieuwe boot de hooggespannen verwachtingen na vorig jaar kunnen waarmaken?