Marit Bouwmeester

Marit Bouwmeester
Ice

De Nederlandse olympische zeilster Marit Bouwmeester is in Puerto Vallarta (Mexico), bij de prestigieuze Rolex World Sailor of the Year Awards 2017, verkozen tot beste zeilster ter wereld.

Marit Bouwmeester
Een correspondent

Marit Bouwmeester heeft tijdens het Europees Kampioenschap Laser Radial zeilen in Barcelona de Europese titel veroverd. Daarmee is de Friezin regerend Olympisch-, Wereld- én Europees kampioene. Een uitzonderlijk knappe prestatie na een jaar vol blessureleed.

Marit Bouwmeester EK Laser radial zeilen
Ice

Marit Bouwmeester begint sterk aan het Europese kampioenschap Laser Radial zeilen. Ze staat na de eerste twee wedstrijd in Barcelona aan de leiding in het tussenklassement.

Marit Bouwmeester
Een correspondent

Team Delta Lloyd-zeilster Marit Bouwmeester maakt zich op voor het EK Laser Radial dat plaatsvindt in Barcelona, van 3 tot en met 8 oktober 2017. 100 zeilsters uit 33 landen zullen het tegen elkaar opnemen. Bouwmeester won eind augustus 2017 nog de wereldtitel bij het WK Laser Radial in het Nederlandse Medemblik.

Marit Bouwmeester
Ice

Marit Bouwmeester heeft in eigen land de wereldtitel veroverd in de Laser Radial. De Team Delta Lloyd-zeilster nam vrijdag na acht kwalificatieraces en twee finaleraces al de leiding in het klassement. Die positie wist ze op de laatste dag van het evenement zonder al te veel inspanning te behouden.

Marit Bouwmeester
Een correspondent

Vrijdag was een dag met weinig wind en veel uitstel bij het WK Laser Radial zeilen in Medemblik, maar met mooie resultaten voor de Nederlandse zeilsters. Marit Bouwmeester (NED) zeilt wederom twee sterke races, terwijl Evi van Acker (BEL) bij de tweede race vijftiende finisht.

Marit Bouwmeester
Een correspondent

Een dag met uitdagende omstandigheden, zoals de Nederlandse zeilster Marit Bouwmeester ze graag heeft. De zeilsters gaan deze vierde dag het water op voor hun zevende en achtste race van het WK Laser Radial. Marit zeilt twee ijzersterke wedstrijden en finisht beide als eerste, waardoor ze nog verder klimt in het klassement.

Marit Bouwmeester
Een correspondent

Dag drie bij het WK Laser Radial wordt gezeild onder andere omstandigheden dan de eerste twee wedstrijddagen. Met zo’n 12 knopen wind kunnen de zeilsters om 11u direct van start om hun vijfde en zesde kwalificatiewedstijd van dit WK te varen.

Marit Bouwmeester
Een correspondent

Na twee dagen zeilen bij het WK Laser Radial in Medemblik lijken de zeilsters van Team Delta Lloyd hun draai beter gevonden te hebben. Direct in de ochtend gaan de zeilsters onder lichte omstandigheden het water op. Marit Bouwmeester weet haar eerste race van de dag sterk te zeilen en finisht derde.

Marit Bouwmeester
Een correspondent

Van 21 tot en met 26 augustus zal de internationale zeiltop in de Laser Radial-klasse zich verzamelen in Medemblik voor het WK Laser Radial. 100 zeilsters uit 41 verschillende landen zullen het volgende week tegen elkaar opnemen op het IJsselmeer.