Marit Bouwmeester

Evi van Lanschot
Een correspondent

Evi van Lanschot wordt de nieuwe sponsor van viervoudig wereldkampioen en olympisch medaillewinnaar Marit Bouwmeester in haar reis naar de Olympische Spelen van Parijs in 2024. De zeilster gaat per 2023 haar wedstrijden in de ILCA 6-klasse varen onder de vlag van Evi van Lanschot, de online vermogenscoach van Van Lanschot Kempen.

Marit Bouwmeester wint bronzen medaille op EK ILCA6
Een correspondent

Team Allianz zeilster Marit Bouwmeester pakt een bronzen medaille op het Europees Kampioenschap ILCA6 in het Zuid-Franse Hyéres. Een bijzonder resultaat op het tweede grote toernooi na haar zwangerschap. Op de laatste dag komen de mannen en vrouwen in de Laser slechts één keer in actie wegens een gebrek aan wind. Bouwmeester zakt met een 30ste plaats in die race van de tweede naar de derde plaats in einduitslag. Niels Broekhuizen is de beste Nederlandse man met een tiende plaats.

Maxime Jonker met succesvolle eindsprint naar zesde plaats WK ILCA6
Een correspondent

Op de laatste dag van het wereldkampioenschap ILCA6 in Kemah, Texas eindigt Maxime Jonker met een 2de plaats in race 12. Met deze eindsprint pakt de Team Allianz zeilster de zesde plaats. Marit Bouwmeester eindigt als negende. Mirthe Akkerman wordt uiteindelijk 17de. Anne-Marie Rindom, ook goed voor goud in Tokio, is de nieuwe wereldkampioen in de ILCA6. De Deense is ook de enige in de ranglijst die twee races wist te winnen. Tweede is de Zwitserse Maud Jayet en op de derde plaats staat de Belgische Emma Plasschaert.

Bouwmeester neemt koppositie over op WK
Een correspondent

Op 12 oktober werd slechts één race afgewerkt op het 2022 ILCA 6 Wereldkampioenschap. Drievoudig Olympisch medaillewinnares Marit Bouwmeester eindigt als zevende in die race en neemt met dat resultaat de leiding in het klassement over. Bouwmeester staat op een gelijk aantal punten met de Italiaanse Silvia Zennaro. Zennaro eindigt in race drie op de vijfde plaats.

WK ILCA6 vrouwen: Bouwmeester, Jonker en Akkerman in top tien
Een correspondent

Het 2022 ILCA 6 wereldkampioenschap voor vrouwen is van start gegaan op 11 oktober. Tweevoudig Olympiër uit Hongarije Mári Érdi gaat op kop na twee races. Marit Bouwmeester staat op een gedeelde tweede plaats. Maxime Jonker bezet de zevende plaats en Mirthe Akkerman staat achtste. Op Galveston Bay, bij de Texas Corinthian Yacht Club, stond een constante bries van 8-12 knopen

 

Marit Bouwmeester
Adverteerder

Meervoudig wereldkampioen, Olympisch kampioen en geridderd door de koning Willem-Alexander: zeilster Marit Bouwmeester (NED) is thuis op het water. En het water in Friesland zal altijd haar thuis blijven.

Marit Bouwmeester
Watersportverbond

Heel Nederland kent Marit Bouwmeester als een vechter. Als die Friese zeilster, die niet opgeeft. Ze zegt dat ze dat van huis uit heeft meegekregen. Opgeven mag je nooit. Zo ook op deze medalrace dag. 

Marit Bouwmeester zeilt in zwembad
Ice

Olympiër Marit Bouwmeester zeilt in het zwembad van Real Club Nautico de Gran Canaria om hen te bedanken. Marit Bouwmeester traint met het Nederlands olympisch zeilteam in Gran Canaria (ESP).

Marit Bouwmeester
Watersportverbond

Op de laatste dag van het EK Laser radial in Gdansk wint Marit Bouwmeester het goud. De Friese zeilster bleef tot het einde heel hard zeilen en de Deense klassementsleider Anne-Marie Rindom liet op de laatste dag eindelijk steken vallen. Het duo kent elkaar goed. Rindom werd wereldkampioen in 2019, Bouwmeester pakte dit jaar februari de wereldtitel weer van haar af in Melbourne, Australië.

Marit Bouwmeester herovert Wereldtitel
Watersportverbond

Laser Radial-zeilster Marit Bouwmeester (NED) pakt na een spannende laatste dag bij het WK in Melbourne de wereldtitel. Op de voorlaatste dag ging Bouwmeester nog ruim aan kop in het overall klassement, maar de Friezin zag haar voorsprong slinken op de laatste dag van het evenement. Een mindere eerste race van de dag bracht haar op slechts twee punten afstand van Maxime Jonker, die naar de tweede plek klom. Hierna zakte de wind weg en konden er geen races meer voltooid worden.