Matchracen

Alle Matchrace uitslagen, verslagen, foto's en video op ClubRacer.

Matchracen
Ice

Van 26 tot en met 30 oktober neemt Team Dutch Wave deel aan het wereld kampioenschap matchracen in Bermuda. Matchracen is de een-tegen-een discipline in de zeilsport. Waar de titel normaal gesproken wordt verzeild over de 10 evenementen van de World Match Racing Tour, heeft World Sailing vanwege de effecten van COVID-19 besloten om de Argo Group Gold Cup aan te wijzen als WK.

Team Dutch Wave
Ice

Van 6 tot 8 september heeft Team Dutch Wave succesvol deelgenomen aan de Danish Open in Kopenhagen (DEN). Een matchrace event waarbij er werd gezeild op de DS37, een vijf persoons spinnakerboot.

Team Dutch Wave
Een correspondent

Team Dutch Wave is gestegen van de 17de naar de 10de plek op de wereldranglijst van het matchracen, een discipline in de zeilsport waarbij teams het een tegen een tegen elkaar opnemen. Deze unieke prestatie is te danken aan het goede seizoen van het team, waarin tot nu toe alleen maar podiumplaatsen zijn behaald bij de laatste vijf wedstrijden.

Team Dutch Wave
Ice

Team Dutch Wave heeft in het weekend van 25 en 26 mei de Spring Cup in Gotenburg gewonnen. De Zweedse wedstrijd is onderdeel van de European Match Race Tour. 

matchracen
Een correspondent

Het Nederlandse team Dutch Wave heeft de 21ste plaats bereikt op Match Race wereldranglijst. Het is voor het eerst sinds Roy Heiner in 2000 dat een Nederlands team is doorgedrongen tot de top 25.  

Team Dutch Wave
Ice

Het Nederlandse team Dutch Wave heeft de vierde plaats bereikt tijdens de 25ste Harken International Youth Matchracing Regatta in het Australisch Sydney.

Team Dutch Wave Nederlands kampioen matchracen
Een correspondent

Het Nederlandse team Dutch Wave heeft na een zinderende finale het open Nederlands Kampioenschap Matchracen gewonnen. Het winnende team bestond uit Jelmer van Beek (22, Groningen), Rob Sprij (26, Schiedam) en Wietse Pijlman (24, Groningen).

Delta Lloyd Open Dutch Championship
Ice

De zeilers op de Delta Lloyd Open Dutch Championships (Delta Lloyd ODC) zijn vrijdagochtend verrast door de zon. Na een week van slecht weer begint het evenement zonnig. Vervolgens kan er ook nog eens geweldig worden gezeild de hele dag.

Team Dutch Wave
Een correspondent

Team Dutch Wave won het weekend van 26 en 27 augustus in het Duitse Plön de zevende en laatste stop van de European Match Race Tour (EMRT). De EMRT is een serie van match race evenementen (stops) verspreid over heel Europa.