Max Fun 35

Max Fun 35 Team Heiner
Ice

Voor de kust van Neeltje Jans is maandagochtend het Max Fun 35 zeiljacht Team Heiner III gekapseisd en gezonken. De kiel onder de boot brak af. De KNRM kwam in actie om de opvarende te redden. Bij de reddingsactie belandden twee KNRM-medewerkers in het water, maar zij konden ook worden gered.

Max Fun 35 kielbreuk
Ice

De Marine Accident Investigation Branch (MAIB) heeft haar rapport klaar en gepubliceerd met betrekking tot de Kielbreuk, kapseizen en verlies van een bemanningslid van het Maxfun 35 jacht Hooligan V, 10 mijl ten zuiden van Prawle Point op 3 februari 2007. Het rapport duidt op enkele veiligheidsaspecten en maakt verschillende aanbevelingen. Deze houden in dat de RORC de aandacht van haar leden en jachteigenaars moet vestigen op de volgende veiligheidsaspecten die in het rapport omschreven worden:

Maxfun 35 kielbreuk
Ice

Salcombe – Devon (GBR) - Een bemanningslid aan boord van de Hooligan V is zaterdagochtend overleden nadat de Max Fun 35 zijn kiel brak en kapseisde. Volgens de eerste berichten kapseisde de Maxfun 35, met 5 man aan boord, onmiddellijk nadat de kiel brak.