Medemblik Regatta

Medemblik Regatta
Anke Haadsma

Van 21 tot en met 25 mei staat Medemblik in het teken van water en wind. De Medemblik Regatta en het voormalige 'Medemblik Nautiek' worden voor het eerst gecombineerd onder de naam 'Medemblik Regatta, Nautiek Festival'. Topzeilers van over de hele wereld komen naar Medemblik en strijden op het water om de medailles. Intussen is er rondom het Regatta Center en in het centrum van alles te doen voor bezoekers en de inwoners van Medemblik en omgeving.

Hansa klasse
Anke Haadsma

De Hansa klasse is toegevoegd aan de Medemblik Regatta 2019. Hoewel zeilen geen onderdeel meer is van de Paralympische Spelen, blijft World Sailing zich continu inzetten voor zeilen voor mensen met een beperking. Ook de Medemblik Regatta blijft deze sport steunen en promoten.

Medemblik Regatta
Een correspondent

De 35ste editie van de Medemblik Regatta wordt georganiseerd van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 mei 2019. Inschrijving voor de Regatta is dinsdag 29 januari 2019 geopend. Door de jaren heen heeft de Regatta vele Olympische-, Wereld- en Europees kampioenen verwelkomd in Medemblik. En na het succes van vorig jaar zijn ook de jeugd windsurfers weer uitgenodigd.

Jeroen van Stijn SLAM
Een correspondent

Na een succesvolle Medemblik Regatta hebben SLAM en de organisatie besloten de samenwerking voort te zetten. In 2018 sloot het merk voor het eerst aan bij de regatta als official clothing partner, met succes. Directeur van DutchMint, de Nederlandse distributeur, Jeroen van Stijn: “We hebben genoten van een heel gaaf evenement waarbij we SLAM nog beter op de kaart kunnen zetten.”

Medemblik Regatta
WWSV

Afgelopen week kwamen meer dan 300 zeilers en surfers in actie tijdens de Medemblik Regatta, waaronder ook drie Belgische zeilers en één windsurfer. Alle Belgen wisten zich te kwalificeren voor de medalrace die vandaag, op zaterdag 26 april, werd gevaren.

Medemblik Regatta
Watersportverbond

Ondanks het lichte weer bij de Medemblik Regatta konden op zaterdag alle medalraces gevaren worden. De Nederlandse zeilers, waarvan elf boten de medalrace voeren in verschillende klassen, haalden samen zes medailles op. Goud voor Daphne van der Vaart (Laser Radial) zilver voor Lilian de Geus (RS:X-women), Bekkering & Duetz (49erFX), Maxime Jonker (Laser Radial) en Yuri Hummel (Laser) en brons voor Van Aanholt & Jongens (49erFX).

Medemblik Regatta
Watersportverbond

Bij de Medemblik Regatta kregen de zeilers op het IJsselmeer voor de vierde dag op rij met uitdagende weersomstandigheden te maken. Volgens sommige zeilers de meest lastige dag van het evenement tot dusver door de onvoorspelbare wind. Desondanks weten de Nederlandse zeilers zich in groten getale te kwalificeren voor de medalrace van zaterdag.

Medemblik Regatta
Watersportverbond

Op de derde dag van de Medemblik Regatta konden de zeilers het water op onder goede, maar uitdagende condities. Vrijwel alle races van de dag konden volgens schema gevaren worden. Voor veel Nederlandse topzeilers een mooie wedstrijddag met dito resultaten, wat terug te zien is in de verschillende klassementen.

Daphne van der Vaart
Watersportverbond

De Nederlandse topzeilers hebben er een racedag met wederom uitdagende omstandigheden opzitten bij de Medemblik Regatta. Tijdens de tweede dag van deze internationale zeilwedstrijd in eigen land zijn alle geplande races gevaren en vonden er flink wat wisselingen in het klassement plaats. Meerdere Nederlandse zeilers hebben zich een plek in de toptien geknokt.

Medemblik Regatta
Watersportverbond

De Nederlandse zeilers van het Watersportverbond zijn de eerste dag van de Medemblik Regatta sterk van start gegaan. Van dinsdag 22 mei t/m zaterdag 26 mei strijden 330 boten in 8 klassen om de medailles. Voor de Nederlandse zeilers een uitgelezen kans om op “eigen” water hun prestaties te fine-tunen in aanloop naar het WK in Aarhus in augustus. De dag begon met lichte, shifty wind. Lastige condities voor zowel de zeilers als het race comité. In de middag, rond 15.30u trok de wind meer aan.