Media partnerschap

media partnerschap

Word partner met de populairste zeilwebsite van België en Nederland om van uw zeilevenement een succes te maken.

Een media partnerschap met ClubRacer biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van ons volledige gamma van promotiekanalen, inclusief de beste advertentie positionering op clubracer.be en clubracer.eu.

Eddy Lekens, de stichter van ClubRacer, heeft meer dan 30 jaar ervaring in het nationale en internationale wedstrijdcircuit. Hierdoor hebben wij de expertise om van uw volgende zeilwedstrijd of regatta een commercieel succes te maken.

Wij behandelen alle aanvragen voor een media samenwerking door u een op maat gemaakt pakket van promotie- en ondersteunende diensten aan te bieden die aansluiten bij uw communicatie behoeften en budget. Wanneer we het gevoel hebben dat er echte cross-promotionele waarde is creëren we gereduceerde pakketten voor partners.

Een media partnerschap met ClubRacer geeft je een marketing boost

Onze samenwerking is bedoeld om u te helpen met het bereiken van uw doelstellingen op het gebied van belanghebbenden, inschrijfgelden en aspiraties naar sponsors.

ClubRacer beoordeelt elk potentieel partnerschap zeer zorgvuldig om ervoor te zorgen dat het in overeenstemming is met de verwachtingen van onze lezers.

Als uw evenement met succes wordt geaccepteerd op ons media partnerschap profiteert u van drie belangrijke voordelen.

 1. ClubRacer zal uw evenement ondersteunen op vlak van content marketing, wat op zichzelf dient als herkenbaar keurmerk voor uw potentiële sponsors. U mag ons logo gebruiken in al uw publicaties, online en offline.
   
 2. De hoofd- en eindredacteur van ClubRacer kunnen volledig worden gebriefd over uw evenement zodat de nodige resources op tijd ingezet kunnen worden. Meestal wonen wij enkele bestuursvergaderingen bij zodat iedereen op dezelfde golflengte zit en er goede afspraken kunnen gemaakt worden. De onafhankelijkheid van de redactie blijft wel bestaan en beslissingen kunnen worden beïnvloed volgens de gebeurtenissen.
   
 3. U krijgt een scala aan commerciële voordelen en gegarandeerde dekking van uw persberichten.

Nog meer voordelen van een media partnerschap

De taak van een wedstrijdorganisatie is het organiseren van een zeilwedstrijd. Als organisatie moet je daar veel voor doen en meestal is er geen tijd of onvoldoende kennis om een blog of website te beheren, laat staan er veel bezoekers aan te trekken.

Hier heb je een mediakanaal als ClubRacer voor nodig. Het is onze kerntaak om verkeer naar onze website en sociale media kanalen te krijgen door interessant nieuws en videoproducties van de zeilers te publiceren.

Enkele voorbeelden

 1. Gegarandeerde verspreiding
  Een zeilwedstrijd of regatta organiseren is geen garantie dat men er in de media over schrijft. Een media partnerschap met Clubracer garandeert dat je zeilevemenent gepromoot wordt bij de juiste doelgroep.
   
 2. Meer geloofwaardigheid
  Je doelgroep is misschien niet zo geïnteresseerd in zeilevenementen waar ze nog nooit van gehoord hebben. Maar ze vertrouwen wel ClubRacer, de reputatie wordt dus overgedragen.
   
 3. Goed voor SEO
  Bij een mediapartnerschap met ClubRacer zullen de backlinks naar de evenement website een boost geven voor de vindbaarheid in Google van je evenementen website. Relevante links naar je website doen wonderen voor de zoekmachine optimalisatie (SEO) van je website.
   
 4. Groter netwerk en bereik
  ClubRacer heeft een bereik van meer dan 20.000 zeilers in België en Nederland. Op onze website alleen al ontvangen we gemiddeld 4.000 unieke bezoekers per dag.
   
 5. Meer deelnemers
  Het belangrijkst doel… meer bekendheid en exposure. Grotere verspreiding, geloofwaardigheid, SEO en een groter bereik zorgen ervoor dat er meer deelnemers naar je zeilwedstrijd komen.

Wat doet ClubRacer tijdens het media partnerschap?

Wanneer ClubRacer in zee gaat met een wedstrijdorganisatie zetten we alle zeilen bij om uw zeilevenement maximaal aandacht te geven en dat doen we op de volgende manier:

 • Uw persberichten publiceren
 • Uw video recaps verspreiden
 • Gebruik maken van exclusieve advertentieruimte (nieuwsbrief +7.000 abonnees)
 • Korting op advertentieruimte
 • Tijdens het evenement gaan wij het water op en maken we beelden (foto en video)
 • Na het evenement video productie en verspreiding via onze media kanalen (website, nieuwsbrief en sociale media)

Lees verder onder de foto.

Foto Antwerp RaceAntwerp Race 2018 © ClubRacer

Wat vragen wij in ruil?

Een partnerschap met ClubRacer werkt twee kanten op, het zeilevenement moet voldoende groot zijn en ook iets kunnen aanbieden in ruil voor alle media aandacht die ze krijgt van ClubRacer.

Hier een aantal manieren om iets terug te doen voor ons:

 • Promoot ons op uw zeilevenement website
 • Zet ons op uw promotieborden (op het podium dat in beeld komt tijdens de prijsuitreiking)
 • Noem ons in de openingsspeech en tijdens de dagelijkse briefing
 • Noem ons op uw sociale media
 • Zeewaardige en voldoende snelle RIB ter beschikking stellen (zonder driver)
 • Persruimte voor video montage achteraf
 • Zorg voor kost en inwoon bij een meerdaags evenement
 • Organiseer transfers voor buitenlandse evenementen

Enkele zeilevenementen waar we een media partnerschap mee hebben:

 • The Ocean Race (sinds 2011)
 • Schelderegatta (sinds 2016)
 • Antwerp Race (sinds 2016)
 • Deltaweekend (sinds 2018)
 • La Ruta de la Sal (sinds 2020)

Wilt u meer weten over een media partnerschap met ClubRacer? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden voor uw zeilwedstrijd of regatta te bespreken.

Video Recaps