Melges 24

Alle Melges 24 klasse uitslagen, verslagen en foto's op ClubRacer.

Een correspondent

SportbotenNa enkele jaren afwezigheid organiseert het ORC weer een Europees kampioenschap Sportboten. Plaats van handeling wordt Lake Balaton in Hongarije van 19 t/m 24 mei. Per auto goed bereikbaar vanuit Nederland en België. Inmiddels is van drie Nederlandse boten bekend dat ze gaan deelnemen. Maar er is ruimte voor meer. Inschrijving voor 31 maart is tegen gereduceerd tarief.

Een correspondent

Almere RegattaHet was even puzzelen volgens de organisatie, maar de vijfde Almere Regatta 2015 wordt gehouden op 9 en 10 mei. Dit is 1 week na de Y-toren race en 2 weken voor de North Sea Regatta. Net als vorig jaar worden er wedstrijden gezeild in de ORC-klassen 1 t/m 4 en een aantal eenheidsklassen zoals bijv. J22, J80, Melges 24 en misschien nog een of twee andere klassen.

Ice

Melges 24 Open Dutch ChampionshipGedurende drie dagen hebben 21 Melges 24 zeilteams uit Groot Brittannië, Duitsland, Hongarije, Liechtenstein, Nederland, Zwitserland, Oekraïne en Italië in Medemblik gestreden voor de Melges 24 Open Championships. De regatta werd gezeild onder variabele omstandigheden gaande van zeer licht en zonnig op vrijdag, meer wind op zaterdag en op zondag windstoten tot 28 knopen. Het Melges 24 Open Dutch Championship is de afsluiter van de Melges 24 European Sailing Series.

Een correspondent

OndeugdOp dag drie van de Delta Lloyd North Sea Regatta is er maximaal gezeild. Waar de zeilers na enige uitstel het water op konden om alles uit de dag te halen was er voor de windsurfers geen geluk. Er was wederom onvoldoende wind om het NK Windsurfen van start te laten gaan. In de strijd om het Nederlands Klasse Kampioenschap in de ORC 3 ligt De Ondeugd op titelkoers.

Een correspondent

Almere RegattaDe Almere Regatta 2014 inschrijvingen zijn vanaf vandaag geopend. Er wordt gezeild in de ORC-klassen 1 t/m 4 en de eenheidsklassen Melges 24, J22, J80 en X79. Een pluim voor de organisatiecommissie want ze zijn er in geslaagd om de inschrijfgelden te verlagen: €60 voor de boten in de klassen ORC 1 en 2 en €50 voor alle overige klassen.

Ice

Demonstratie van een "Blow Through Jibe" op een Melges 24 door Chris Rast van het Swiss Performance Sailing team. Let op de details want met deze gijp behoud je maximale bootsnelheid en voorkom je veel problemen.

Een correspondent

ONK Medemblik 2013De slotdag van de 'Delta Lloyd Open Dutch Championships' is afgesloten met een zonnige prijsuitreiking. Onder het genot van een hapje en drankje kregen de zeilers hun verdiende applaus. Sommige zeilers eindigden zelfs traditie getrouw in het water. Hierbij hielpen de drie topzeilers Pieter-Jan Postma, Rutger van Schaardenburg en Kiran Badloe elkaar een handje om naar water te happen.

Een correspondent

ONK in MedemblikDe tweede dag van de 'Delta Lloyd Open Dutch Championships' was een dag met minder wind dan de eerste. Met een wisselende wind van 5-6 knopen aan het begin van de dag tot maximaal 16 knopen maximaal zijn bijna alle races gevaren. Enkel de RS:X en 49er(FX) hebben een race minder gevaren dan gepland. In veel klassen weten de Nederlandse kernploegleden en de talenten wederom zichzelf te bewijzen. In de Melges 24 klasse is het erg spannend.

Een correspondent

Melges 24De eerste dag van de 'Delta Lloyd Open Dutch Championships' zit er op. Op de eerste dag zeilden 210 boten in 15 verschillende klassen, de F18 start morgen. Met een wisselend wedstrijdveld is het evenement gekenmerkt door vooral een goede seizoen afsluiter voor velen.

Een correspondent

Team Sika/Kesbeke In vijf wedstrijddagen op het water van Medemblik, zijn de plekken verdeeld. Woensdag was de overall titel al bepaald, Blu Moon uit Zwitserland neemt de trofee mee naar huis. In de Corinthian (amateur) klasse, kon de titel op de laatste dag nog naar twee teams gaan: de favoriet Lenny uit Estland en Team Sika/Kesbeke uit Nederland.