Weerbericht voor zeilers

NIEUW: De beste weersites

De 10 favoriete weersites van Ice. Ze staan in logische volgorde voor wedstrijden en zeiltochten op de Nederlandse binnenwateren, het kanaal en de Noordzee: Top 10 weersites voor zeilers

Praktische weerberichten voor zeilers

Onderstaande geordende links werden aanbevolen door Joep Straus in zijn presentatie: 'Praktische weerberichten voor de zeiler'.

  1. ECMWF 500 hPa
  2. Weatheronline streamlines 500 hPa
  3. Bracknell weerkaarten overzicht
  4. Kleine luchtvaart Nederland
  5. Windfinder real time wind

Weerberichten

Op deze pagina vind je ook het verwachte weer dat wordt opgesteld door de verschillende meteo diensten. De meeste voorspellingen worden gemaakt aan de hand van modelberekeningen en ervaring van de weerman.

Let op: Het weerbericht is een weersverwachting, en geen weersvoorspelling. Daarom is het nooit 100% nauwkeurig, met name bij grote plaatselijke verschillen en wanneer men verder kijkt in de toekomst.

Weerkaarten

Hier vindt u de weerkaarten van België, Nederland en Europa gemaakt met isolijnen en meteorologische symbolen. Hiermee wordt het heersende weer op een bepaald tijdstip en op een schematische manier weergeven. Dit kan op een recent tijdstip zijn, maar ook in de toekomst, waardoor een weerkaart een bepaalde verwachting aangeeft (bv. 36 uur).

Windverwachting

Navtex

Buienradar(s)

Een buienradar (weerradar) is een rondzoekradar voor het waarnemen van neerslag en soms ook onweer.