Mini Transat

Léandre de Schrynmakers
Kat

Léandre De Schrynmakers (BEL) kwam op maandag 15 november om 04u 22min 54s (UTC) als 16de over de finishlijn van de tweede etappe van de 23ste editie van de Mini Transat EuroChef in de Productie boot vloot. 

Team Actual
Kat

De Atlantische Oceaan bruist op dit moment van de races: de Mini Transat vloot is bezig aan de tweede etappe vanuit La Palma en de budgetvriendelijke McIntyre Adventure Globe 5.80 Transat startte maandag 1 november vanuit Lagos, Portugal. Maar het zal nog drukker worden!

Voorbereiding tweede etappe Minitransat
Kat

De aftrap voor de tweede etappe van de 23e Mini Transat EuroChef vindt aanstaande vrijdag om 14:00 UTC plaats. De 87 zeilers die nog aan het evenement deelnemen, zullen vanuit Santa Cruz de La Palma koers zetten naar Saint-François, dat zo'n 2700 mijl verderop aan de andere kant van de Atlantische Oceaan ligt. 

 

Minitransat
Kat

Op woensdag 20 oktober heeft de internationale jury beslist dat de protesten die door 19 deelnemers werden ingediend op het einde van de eerste etappe, gegrond waren. De wedstrijdleiding moet nu een schadeloosstelling (redress) toekennen. 

 

LÉANDRE DE SCHRYNMAKERS (BEL)
Kat

Léandre de Schrynmakers, schipper van de serieboot DRAGO (906) heeft op zaterdag 9 oktober om 0h38'40" (UTC) als 15 deelnemer de finishlijn van de eerste etappe van de 23e editie van de Mini Transat EuroChef overschreden. De zeiler deed er 11 dagen, 20 uur, 8 minuten en 40 seconden over om het 1.350 mijl lange traject tussen Les Sables d'Olonne en Santa Cruz de La Palma af te leggen.

Port of Galway
Kat

Terwijl het grootste deel van de vloot van 90 boten die deelnemen aan de Mini Transat 2021 ondertussen Portugal gepasseerd zijn en goed op weg zijn naar hun geplande tussenstop op de Canarische Eilanden, hebben sommige vaartuigen in de vloot zwaar te lijden gehad van extreme weersomstandigheden en aanvallen van walvissen voor de kust van Noordwest-Spanje. Ze werden gedwongen beschutting en veiligheid te zoeken in de dichtstbijzijnde havens.

Winnaar Mini Transat
Kat

Op maandag 4 oktober om 17.42 uur zeilde Tanguy Bouroullec als eerste over de finish van de eerste etappe van de 23e editie van de Mini Transat EuroChef in de Protoklasse. De schipper van Tollec MP / Pogo won na een waanzinnige race waarin de vier leiders na de Golf van Biskaje al eersten uitliepen op de vloot. 
 

Georges Kick
Kat

Georges Kick (529 - Black Mamba) is de afgelopen uren aan de grond gelopen op de rotsen bij de ingang van de haven van Ribabeo. De schipper is ok maar de boot lijkt beschadigd.

Minitransat
Kat

Maandagnamiddag vertrokken de 90 deelnemers van de 23ste Mini Transat EuroChef, voortgestuwd door een noordwestelijke wind van 15 tot 20 knopen. De deelnemers kwamen al snel in het heetst van de strijd terecht, met een zeegang die de magen zwaar op de proef stelde. Sommige zeilers kregen met kleine elektronische problemen of met hardnekkige zeeziekte te kampen. Ondanks dat moest nog niemand opgeven. 

Minitransat positie deelnemers
Kat

De eerste etappe van de Mini Transat EuroChef ging van start op maandag 27 september om 15.30 uur. Voortgestuwd door een noordwestelijke wind van 16 tot 20 knopen, vertrokken de 90 deelnemers uit Les Sables d'Olonne naar Santa Cruz de La Palma. De zeilers overbruggen daarmee een afstand van 1350 mijl. Ondertussen ligt onze landgenoot Léandre de Schrynmakers knap 14de van de 65 deelnemers in de serie klasse.