Nacra 17 klasse

Nieuw internationaal zeilevenement in Medemblik
Een correspondent

Van 10-12 juni 2022 vindt er een nieuw jaarlijks terugkerend internationaal zeilevenement plaats in Medemblik genaamd de High Performance Regatta. 

Kwinten en Lieselotte Borghijs Nacra 15
Kat

Vrijdag 5 november werden Kwinten en Lieselotte Borghijs derde op het WK 2021 Nacra 15 U19 in La Grande Motte maar ze hebben er al een heel traject opzitten.

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer
Ice

Laila van der Meer (20) en Bjarne Bouwer (18) winnen hun eerste wereldbekerevenement, plaatsen zich voor het eerst voor een medalrace en pakken voor het eerst de gouden medaille bij de senioren. Helaas in een veld van slechts vier teams,  die ze nog goed kennen uit de jeugd.

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer
Watersportverbond

In de Nacra17 klasse moeten Laila van der Meer (20) en Bjarne Bouwer (18) genoegen nemen met de 14de plaats in het eindklassement van de International Lanzarote Regatta. Het jonge talentvolle team komt niet in aanmerking voor het ene laatste olympische landenticket, terwijl in het begin van de serie er nog redelijk goed uitzag. Met een waardevolle ervaring rijker richt dit team zich nu vol de Olympische Spelen van Parijs.  

Laila van der Meer en Bjarne Bouwer
Watersportverbond

Na drie dagen en negen wedstrijden tijdens de Lanzarote International Regatta, bezetten de Nederlandse zeilers Laila van der Meer en Bjarne Bouwer een tiende plaats in het klassement en strijden nog voor exclusieve olympische landenkwalificatie voor Tokio.

Lanzarote Regatta
Watersportverbond

Tijdens de Lanzarote International Regatta van 21-26 maart komen drie olympische zeildisciplines in actie. Dit nieuwe evenement voor de 49er, 49erFX en de Nacra17 is ge-upgrade tot een heus olympisch kwalificatiemoment, waar in alle drie disciplines nog één Europese landenplek voor de Spelen van Tokio is te verdienen.

Annemiek Bekkering en Annette Duetz
Watersportverbond

Op het EK 49er op de Oostenrijkse Attersee eindigen Annemiek Bekkering en Annette Duetz op een vierde plaats. Op de laatste dag wisten de tweevoudig wereldkampioenen de stijgende lijn door te zetten. Kort samengevat stonden Bekkering en Duetz vanaf dag één op achterstand met twee matige races. Gedurende de week toonden ze veerkracht en kwaliteit en kunnen nu enigszins tevreden terugkijken op een lastig EK.

Europees Kampioenschap Nacra 17
WWSV

Van 5 tot en met 12 juli vindt in Gdynia, Polen het Europees Kampioenschap 49er en Nacra 17 plaats. De races gaan zondag 8 juli van start, vrijdag 13 juli wordt de medalrace gevaren door de top-10 in het tussenklassement. In de 49er klasse nemen er 99 teams uit 34 verschillende landen deel, bij de Nacra 17 starten er 57 teams uit 23 verschillende landen.