Nicholas Heiner

Nicholas Heiner
Een correspondent

Olympisch Finn-zeiler Nicholas Heiner vervolgt zijn weg richting de Olympische Spelen van Tokio met een nieuwe trainer én een nieuwe coach. De bestaande samenwerking met zijn huidige trainer/coach, de Brit Mark Andrews stopt. Vanaf dit moment gaat Roy Heiner met zijn zoon en atleet Nicholas Heiner werken aan het technische aspect van het Finn-zeilen. Jaap Zielhuis neemt de rol van coach over en begeleidt Nicholas Heiner tijdens de wedstrijdseries.

Nicholas Heiner
Een correspondent

Na twee dagen zonder races konden de zeilers bij het WK Finn op zondag eindelijk het water weer op. De medalrace wordt gestart onder lichte omstandigheden. Omstandigheden waar de Nederlandse Nicholas Heiner wel mee uit de voeten kan. En dat heeft de Team Delta Lloyd-zeiler dan ook met overtuiging laten zien.

Nicholas Heiner
Een correspondent

Al voor de tweede dag op rij hebben de zeilers bij het WK Finn geen races kunnen varen. Sinds de zevende race van donderdag staat er weinig wind op het Hongaarse Balatonmeer. Deze zaterdag gingen de zeilers na lang wachten rond 15 uur nog wel het water op, maar volgens het reglement mogen er geen races meer gestart worden na 16 uur. Een race tegen de klok dus.

WK Finn zeilen
Een correspondent

De deelnemers van het WK Finn zeilen hebben er een lange dag op zitten aan het Hongaarse Balatonmeer. De eerste (en uiteindelijk enige) race van de dag staat op de planning voor 10.00 uur, maar gaat wegens weinig wind pas na 16.00 uur van start. De wind trekt dan in een rap tempo aan tot zo’n 13 knopen.

Nicholas Heiner
Een correspondent

Een bijzondere dag voor Nicholas Heiner (NED) bij het WK Finn zeilen. De relatieve nieuweling in de Finn-klasse heeft zijn eerste zege van het evenement te pakken. De vijfde race van de regatta weet Heiner de leiding te nemen en te behouden.

Nicholas Heiner
Ice

Finn zeiler Nicholas Heiner (NED) gaat vol vertrouwen naar Hongarije, waar van 4 tot en met 10 september de Finn Gold Cup wordt gezeild. Het WK in de Finn klasse vindt plaats op het ‘verraderlijke’ Balatonmeer.