Noordzee Club

De Noordzee Club is sinds 1946 in Nederland dè vereniging voor actieve wedstrijdzeilers en de klassenorganisatie voor ORC en IRC gemeten boten.

Het streven van de Noordzee Club is ondersteuning van organisatie en structuur te geven zodat de evenementen op een zo hoog mogelijk en plezierig niveau gevaren kunnen worden. Jaarlijks kroont de Noordzee Club de prijswinnaars in de 8 klassen, eerste, tweede en derde plaatsen, op hun succesvolle wedstrijdseizoen.

Met ruim 450 leden en (internationale) organisaties maakt De Noordzee Club zich sterk voor leuke, eerlijke en veilige wedstrijden met zoveel mogelijk deelnemers.

Breskens Sailing weekend
Een correspondent

Van 24 tot 28 augustus wordt het Europees kampioenschap IRC verzeild als onderdeel van Damen Breskens Sailing. Naast de IRC vloot is er natuurlijk ook weer een baan voor de CR en double-handed zeilers, die varen op de gebruikelijke vrijdag zaterdag en zondag hetzelfde weekend

Double Handed Award 2021 met Team Sec Hayai
Een correspondent

Op zaterdag 26 maart werden in het prachtige nieuwe clubhuis van Jachtclub Scheveningen de jaarlijkse Awards en de prijzen voor de Najaarscompetitie 2021 van de Noordzee Club uitgereikt. Ondanks de ‘voorbije’ coronaperiode was er gelukkig voldoende reden om te winnaars uit te nodigen en toe te juichen.

wedstrijdzeilers
Een correspondent

Dinsdagavond 7 december organiseert de Noordzee Club een Q&A webinar over de Dag van het Wedstrijdzeilen. Deze dag stond gepland op zaterdag 20 november 2021 maar kon deze geen doorgang vinden. Het doel van de Dag van het Wedstrijdzeilen is om zeilers en organisaties te informeren over de ontwikkelingen binnen de zeilwedstrijdsport op nationaal en internationaal niveau.

Noordzee Club
Een correspondent

De laatste Coronavirus COVID-19 maatregelen in Nederland maken een borrel en diner met prijsuitreiking niet mogelijk. Daarom is besloten ook de middagsessie te annuleren.

Noordzee Club Dag van het Wedstrijdzeilen
Een correspondent

Zaterdagmiddag 20 november organiseert de Noordzee Club de Dag van het Wedstrijdzeilen. Deze middag en avond is bestemd voor iedereen die met kajuitjachten wedstrijden op zee en open water vaart en betrokken is of wil zijn bij het reilen en natuurlijk het zeilen van de competities.

Noordzee Club
Een correspondent

Nu de komende zeilwedstrijd evenementen op de 2021-kalender van de Noordzee Club gewoon doorgang kunnen vinden, zijn alle wedstrijdorganisaties hard aan het werk om dit mogelijk te maken.

Noordzee Club webinars
Een correspondent

De Nederlandse klassenorganisatie Noordzee Club organiseert in samenwerking met het Watersportverbond, op 2 en op 16 maart voor ORC zeilers interessante Webinars.

ORC kampioenschappen
Een correspondent

Het coronavirus houdt ons nog steeds bezig maar gelukkig, op de valreep gaan er dit jaar nog een aantal mooie ORC kampioenschappen van start!

Leo van Raam
Een correspondent

Eight bells of einde van de wacht voor Leo van Raam (1945 - 2020). Woensdag 4 maart is Flevomare voorzitter Leo van Raam overleden. Hij was al enige tijd ziek, maar toch kwam het droevige bericht nog onverwacht. Leo was sinds jaar en dag het hart en het gezicht van Flevomare. In diverse functies heeft hij zijn bijdrage geleverd aan het welvaren van de vereniging en aan de zeilsport.

Mark Slats en Hans Bouscholte
Anke Haadsma

Nomineer de beste Doublehanded & Solo zeilers van Nederland. Op zaterdag 28 maart worden de Shorthanded Awards 2019 uitgereikt. Het doel van de Shorthanded Awards is het belonen van de prestaties van duo en solo bemande jachten op wedstrijdzeilgebied. Deze Awards zijn respectievelijk de Doublehanded Award en de Henk Bezemer Trofee.