North Sea Regatta

North Sea Regatta

De North Sea Regatta van de Jachtclub Scheveningen is in de periode rond Hemelvaartsdag en Pinksteren hét jaarlijkse hoogtepunt in de competitie van het wedstrijdzeilen op zee. Scheveningen is dé plek waar de liefhebbers van offshore, olympische en andere open boten samen op zee vlak onder kust op getijde water hun vaardigheden kunnen testen en elkaar op de steigers kunnen ontmoeten.

Tijdens North Sea Regatta wordt het Open Nederlands Kampioenschap ORC 1, 2 en 3 gevaren en de NSR is een key-event dat 3 keer telt in de jaarlijkse competitie voor de Verbondsbezem van het Watersportverbond – de jaarprijs voor de best presterend jacht in de IRC en ORC1, 2 en 3 klassen.

Last but not least is de North Sea Regatta dé plek waar vrijwilligers die de ruggegraat vormen van de organisatie achter elk evenement hun vaardigheden op het gebied van het race management op stromend water verder kunnen oefenen. Dat is essentieel voor eerlijke en veilige wedstrijden en voor het succes van de komende topsportevenementen zoals het jeugd-WK Zeilen 2022 en het WK Zeilen 2023.

Hieronder vind je al het nieuws over de North Sea Regatta, Vuurschepen Race en North Sea Race, inclusief uitslagen, foto's en video.

Nederlands Kampioenschap Finn klasse
Een correspondent

Finn klasse brengt nu ook haar Nederlands Kampioenschap onder bij de North Sea Regatta.

North Sea Regatta 2021
Ice

Nog meer slecht nieuws voor de zeilers: ook de North Sea Regatta kan dit jaar weer niet plaats vinden wegens de Covid-19 noodwet. De reeds ingeschreven deelnemers werden vrijdagavond per e-mail op de hoogte gebracht.

North Sea Race en Vuurschepenrace 2021
Ice

Tijdens het a.s. lange Hemelvaartsweekend op vrijdag 14 en zaterdag 15 organiseert de North Sea Regatta een nieuwe zeilrace: de NSR C-19 Windmill Race.

Jachtclub Scheveningen
Ice

Als initiatiefnemers van de open brief aan het Watersportverbond en diverse andere berichten in de media, hebben Jachtclub Scheveningen en de aan haar gelieerde North Sea Regatta positief gereageerd op de zojuist bekend gemaakte krachtenbundeling van de Zeilbond i.o. en het Watersportverbond.

Checkmate
Een correspondent

De Checkmate is Nederlands Kampioen ORC2 2019. De Jack Rabbit heeft de zilveren medaille gewonnen. Het protest comité van de North Sea Regatta heeft in de conclusies op een verzoek om verhaal bevestigd dat er een fout is gemaakt met betrekking tot de scoring van inshore race 6 op maandag 10 juni, 2e Pinksterdag.

Sander van der Borch
Kat

De North Sea regatta zet dit jaar volop in op beeld en op sociale media. De organisatie roept vooral toeschouwers en deelnemers op om zoveel mogelijk te filmen, te fotograferen en te delen. Bovendien worden professionele fotografen ingezet.

North Sea Regatta
Een correspondent

De North Sea Regatta in 2019 zal starten op 28 mei 2019 met de Vuurschepen Race en op 8 juni 2019 met de start van de In-Shore wedstrijden. Jachtclub Scheveningen meldt ons dat er in 2019 een aantal nieuwigheden op het programma staan.

Frans Driessen
Ice

Afgelopen week werden de Frostbite Cup deelnemers en organisatie door Frans Driessen geïnformeerd dat hij afscheid wil nemen van de Frostbite Cup organisatie.

North Sea Regatta side events
Een correspondent

Op de dag van de arbeid willen we graag samen met u even stilstaan bij de North Sea Regatta, of kortweg NSR. Is het nou werken op een zeilboot tijdens een zeilwedstrijd, of kunnen we toch wel echt zeggen dat het ontspanning is en we er even helemaal uit zijn. Een interessante vraag... om deze vraag goed te kunnen beantwoorden is de enige manier zelf meedoen met de NSR! Dus mocht u nog twijfelen, schrijf u dan meteen in.

North Sea Regatta
Ice

Bij Jachtclub Scheveningen wordt hard gewerkt om van de North Sea Regatta ook dit jaar weer succesvol te maken. Deze zeilwedstrijd zal zoals gewoonlijk weer plaats vinden op de Noordzee voor de kust van Scheveningen.