North Sea Regatta

Al het North Sea Regatta, Vuurschepen, RORC North Sea Race en weekend uitslagen en foto's op ClubRacer.

Jachtclub Scheveningen
Ice

Als initiatiefnemers van de open brief aan het Watersportverbond en diverse andere berichten in de media, hebben Jachtclub Scheveningen en de aan haar gelieerde North Sea Regatta positief gereageerd op de zojuist bekend gemaakte krachtenbundeling van de Zeilbond i.o. en het Watersportverbond.

Checkmate
Een correspondent

De Checkmate is Nederlands Kampioen ORC2 2019. De Jack Rabbit heeft de zilveren medaille gewonnen. Het protest comité van de North Sea Regatta heeft in de conclusies op een verzoek om verhaal bevestigd dat er een fout is gemaakt met betrekking tot de scoring van inshore race 6 op maandag 10 juni, 2e Pinksterdag.

Sander van der Borch
Kat

De North Sea regatta zet dit jaar volop in op beeld en op sociale media. De organisatie roept vooral toeschouwers en deelnemers op om zoveel mogelijk te filmen, te fotograferen en te delen. Bovendien worden professionele fotografen ingezet.

North Sea Regatta
Een correspondent

De North Sea Regatta in 2019 zal starten op 28 mei 2019 met de Vuurschepen Race en op 8 juni 2019 met de start van de In-Shore wedstrijden. Jachtclub Scheveningen meldt ons dat er in 2019 een aantal nieuwigheden op het programma staan.

Frans Driessen
Ice

Afgelopen week werden de Frostbite Cup deelnemers en organisatie door Frans Driessen geïnformeerd dat hij afscheid wil nemen van de Frostbite Cup organisatie.

North Sea Regatta side events
Een correspondent

Op de dag van de arbeid willen we graag samen met u even stilstaan bij de North Sea Regatta, of kortweg NSR. Is het nou werken op een zeilboot tijdens een zeilwedstrijd, of kunnen we toch wel echt zeggen dat het ontspanning is en we er even helemaal uit zijn. Een interessante vraag... om deze vraag goed te kunnen beantwoorden is de enige manier zelf meedoen met de NSR! Dus mocht u nog twijfelen, schrijf u dan meteen in.

North Sea Regatta
Ice

Bij Jachtclub Scheveningen wordt hard gewerkt om van de North Sea Regatta ook dit jaar weer succesvol te maken. Deze zeilwedstrijd zal zoals gewoonlijk weer plaats vinden op de Noordzee voor de kust van Scheveningen.

North Sea Regatta 2017
Ice

Van 27 mei tot 4 juni werd de North Sea Regatta gezeild vanuit Scheveningen. De laatste drie dagen werd er voor de inshore zeilwedstrijden in twee startgebieden gevaren met 258 boten. De zeilers konden genieten van alle zeilomstandigheden: zon, regen, veel wind en geen wind.

North Sea Regatta
Een correspondent

Mooie zeilcondities op de tweede dag van de North Sea Regatta inshore zeilwedstrijden. Tijdens de eerste race in het Zuidelijk wedstrijdgebied ging de wind van 5 tot 20 knopen. Er was dus veel meer wind en golven dan de prognose liet zien. De zeilers zijn tevreden.

North Sea Regatta Week
Een correspondent

De North Sea Regatta Week 2017 start precies over een week op zaterdag 27 mei met de start van de Vuurschepenrace. Het startschot wordt gelost door de directeur van Cornelis Vrolijk, de kersverse hoofdsponsor van de 110 zeemijl tellende offshore race van Scheveningen naar Harwich. Momenteel staan er 64 deelnemende boten op de startlijst; 49 fully crewed en 15 TwoHanded teams.