North Sea Regatta

Al het North Sea Regatta, Vuurschepen, RORC North Sea Race en weekend uitslagen en foto's op ClubRacer.

North Sea Regatta 2017
Ice

Van 27 mei tot 4 juni werd de North Sea Regatta gezeild vanuit Scheveningen. De laatste drie dagen werd er voor de inshore zeilwedstrijden in twee startgebieden gevaren met 258 boten. De zeilers konden genieten van alle zeilomstandigheden: zon, regen, veel wind en geen wind.

North Sea Regatta
Een correspondent

Mooie zeilcondities op de tweede dag van de North Sea Regatta inshore zeilwedstrijden. Tijdens de eerste race in het Zuidelijk wedstrijdgebied ging de wind van 5 tot 20 knopen. Er was dus veel meer wind en golven dan de prognose liet zien. De zeilers zijn tevreden.

North Sea Regatta Week
Een correspondent

De North Sea Regatta Week 2017 start precies over een week op zaterdag 27 mei met de start van de Vuurschepenrace. Het startschot wordt gelost door de directeur van Cornelis Vrolijk, de kersverse hoofdsponsor van de 110 zeemijl tellende offshore race van Scheveningen naar Harwich. Momenteel staan er 64 deelnemende boten op de startlijst; 49 fully crewed en 15 TwoHanded teams. 

WK J/22
Een correspondent

Enige tijd geleden kondigden wij al de opening van de inschrijving voor het WK J/22 aan dat dit jaar in Scheveningen plaats vindt van 30 mei tot en met 4 april 2017.

North Sea Regatta
Een correspondent

Van vrijdag 26 mei tot en met zondag 4 juni is de haven van Scheveningen het decor van de North Sea Regatta Week 2017. Op zaterdagavond 27 mei start officieel de North Sea Regatta met de Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich.

 J/22 zeilen
Een correspondent

Achter de schermen wordt er al lange tijd aan het WK J/22 zeilen in Scheveningen gewerkt. Afgelopen week zijn de inschrijvingen geopend en hebben we reeds in de eerste week internationale inschrijvingen uit Duitsland, Frankrijk, Canada en de Kaaiman Eilanden ontvangen.

Ice

North Sea Regatta WeekDe inschrijvingen voor de North Sea Regatta Week zijn geopend. De organisatie breekt met een aantal tradities, maar herstelt er ook: "We zijn heel gelukkig met Helly Hansen terug aan boord". Voor de vroege inschrijvers is er een "early bird status, dat wil zeggen: korting!

Ice

Manage2SailTijdens de Dag van het Wedstrijdzeilen in Muiden is er door de Noordzee Club een presentatie gegeven over applicaties voor scoring en racemanagement. Het doel van deze presentatie was om de aanwezige wedstrijdorganisaties inzicht te geven in de mogelijkheden die tegenwoordig beschikbaar zijn voor het professioneler en eenvoudiger publiceren van informatie, organiseren van online inschrijving/betaling en uitslagverwerking.

Een correspondent

AjetoNadat eind vorig jaar al voor de succesvolle Fastnet de J/111 Xcentric Ripper verkocht werd, en Robin graag een wat grotere boot voor de familie zocht, was de keus voor de J/122E snel gemaakt. Aangezien het TwoHanded varen ons de afgelopen jaren heel goed bevallen is hadden we nu de optie om de nieuwe J/122 zo goed mogelijk te optimaliseren voor het shorthanded zeilen.

Een correspondent

North Sea Regatta 2016Betere zeilomstandigheden om de North Sea Regatta mee af te sluiten hadden zeilers, vrijwilligers en wedstrijdcomité's zich, na drie onstuimige dagen op zee, niet kunnen wensen. Met een zonnetje en maximaal 15 knopen wind werden er kampioenschappen beslist en werd er gestreden om medailles, wimpels, poetsbeurten (voor de zeilboten), bekers en zeiljassen van Team Brunel - Holland sailing.