Offshore zeilen

Spectaculair Offshore zeilen, over de deelnemers, uitslagen, verslagen en veel foto's op ClubRacer.

Nieuwe garde jonge offshore zeilers staat op in Nederland
Kat

In Nederland is onlangs een nieuwe garde jonge offshore zeilers opgestaan. 7 jeugdleden van de Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging (KNZ&RV) in Muiden zijn enthousiast begonnen aan een kersvers zeilproject. Om te beginnen willen zij meedoen met de Colin Archer Memorial Race (CAMR) die vertrekt op 16 juli om van daaruit hun bemanning verder op te bouwen om er een rasecht Offshore Race Team van te maken. 

 

34e editie La Ruta de la Sal 2022 alweer met Belgen en Nederlanders
Kat

De 34ste editie van La Ruta de la Sal is klaar om uit te varen. Met nog een maand te gaan voor de start, zijn de meest emblematische zeiljachten en vaste bemanningen van de Mediterranean High Seas Sailing klaar om van 14 tot 16 april de 140 zeemijl af te leggen van de route die Port Ginesta en Denia verbindt met het eiland Ibiza. Twee vloten met verschillende vertrektijden die beide koers zetten naar Sant Antoni de Portmany.

Kitefoilen
Ice

Het Mixed Two Person Keelboat Offshore zeilen stond al enige tijd op de helling bij het IOC. Donderdag 10 juni heeft het IOC dan toch de nieuwe discipline Kitefoilen uitgebreid van één naar twee olympische medailles voor de Spelen van Parijs in 2024 en dit ten nadelen van het Mixed Two Person Keelboat Offshore zeilen. Een beslissing die door de Nederlandse kitefoilers goed is ontvangen maar niet te verteren valt voor de Belgische zeiler Jonas Gerckens.

Yellow Rose
Kat

De Spaanse wedstrijd Ruta de La Sal wordt een onderonsje van de Lage Landen. Maarten Jan Ringers wint met de Yellow Rose (X-35) de overall prijs van de Ruta De La Sal die gaat van Port Ginesta, Spanje naar San Antoni, Ibiza. Glenn De Brouwer wordt met Diabolic (Sun Fast 35) eerste in zijn klasse full crew en derde overall. Bovendien wint hij het doublehanded klassement. Eddy Lekens vaart met zijn RepoMan (Swan 44) eerste in de Classic klasse en tweede in de doublehanded klasse.

Diabolic met Glenn De Brouwer en Nico Devos
Ice

Het Belgische zeiljacht Diabolic (Sun Fast 35) met schipper Glenn De Brouwer (BEL) en en co-schipper Nico Devos (BEL) wint het overall en doublehanded klassement van de regatta Bahía de Pollença, Catalonië - Spanje. Deze regatta is de eerste offshore regatta die meetelt voor het Catalaans kampioenschap.

Alle Hens aan Dek SBS6
Ice

Met de indrukwekkende thuiskomt in Scheveningen is een eind gekomen aan het avontuur van vijf BN-ers in ‘Alle Hens aan Dek’ (SBS6). De oceaan doet iets met je. Een droom voor velen. Voor de Scheveningse Erik van Vuuren en Hans Bouscholte, die de BN-ers en cameracrew veilig over de oceaan begeleiden, krijgt het avontuur een onverwachte voortgang.

Alle Hens Aan Dek
Een correspondent

Vanaf maandag 9 november is het nieuwe reality zeilprogramma Alle Hens Aan Dek te zien op SBS6. Hierin zeilen BN’ers drie weken lang aan boord van de legendarische Swan 65 ‘Kings’ Legend’.

Jonas Gerckens en Sofie Faguet
Ice

Het Belgische zeilteam Red Dolphins met aan boord Jonas Gerckens en Sofie Faguet zeilde zaterdag 5 september op 10:45u over de finishlijn van het EK Mixed Offshore zeilen. Met deze prestatie winnen ze voor een tweede keer op een rij de zilveren medaille in dit kampioenschap.

Orka's vallen wedstrijdjacht aan
Ice

Het komt wel vaker voor dat er orka’s gesignaleerd worden voor de kust van Galicië in noordwest Spanje maar dat orka’s het roerblad van een zeiljacht als speelgoed zien en het daarna beschadigen is vrijwel uniek te noemen. De bemanning van het cruiser-racer zeiljacht Mirfak, een marine opleidingsboot, kon op video vastleggen hoe drie orka’s met het zeilsjacht meezwommen, herhaaldelijk het zeilajcht raakten en vervolgens het roer beschadigden.

Annemieke Bes en Douwe Broekens
Watersportverbond

Annemieke Bes en Douwe Broekens vertegenwoordigen Nederland op het EK Mixed Offshore dat volgende week 2 september van start gaat in Genua, Italië. Deze race in de nieuwe beoogde olympische discipline voor Parijs 2024, gaat over één wedstrijd van drie tot vier dagen - non stop - op zee.