Olympisch zeilen

Al het Olympisch zeilnieuws, interviews, uitslagen, foto's en video op ClubRacer.

Emma Plasschaert
Ice

Emma Plasschaert heeft de eerste Sailing World Cup Series van seizoen 2020 gewonnen in de Laser Radial klasse. De medal race van zondag werd geannuleerd wegens een gebrek aan wind in het Japanse Enoshima.

Nicholas Heiner
Watersportverbond

Bij de World Sailing World Cup in Enoshima hebben de Nederlandse 49erFX-zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz het goud veroverd. De dames gingen hun laatste en beslissende medalrace in vanuit een comfortabele 1e plek overall. Het duo voer een steady race en finishte als 4e. Goed genoeg voor een gouden medaille. Nicholas Heiner (Finn) wist zich een dag voor de medalrace al te verzekeren van het goud. Hij voer een ijzersterke week en maakte daarmee het gat met de concurrentie zo groot, dat hij niet meer in te halen is.

Emma Plasschaert
WWSV

Na vier uitputtende wedstrijddagen in de Sagami Bay, Enoshima blijft Emma Plasschaert het klassement aanvoeren in de Laser Radial. Een erg mooie prestatie in de eerste wereldbeker van het seizoen 2020 na eerdere winst in het testevent voor de spelen.

Laser Radial
WWSV

De Belgische zeilers zijn deze week terug aan de slag op het olympische vaarwater in Enoshima. In vier klassen is het uitkijken naar de prestaties op dit complexe vaarwater.

Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers
WWSV

Na de gouden medaille van Emma Plasschaert afgelopen week, komen onze Belgische zeilers opnieuw in actie op het Olympisch water van Tokyo 2020. Ook dit jaar wordt in Enoshima de aftrap gegeven van de Sailing World Cup Series. Van 25 augustus tot en met 1 september verzamelen meer dan 370 zeilers in Enoshima, waaronder acht Belgische atleten. De eerste races gaan van start op dinsdag 27 augustus.

Marit Bouwmeester
Watersportverbond

Op de laatste wedstrijddag van het Olympisch Test Event in Enoshima hebben Marit Bouwmeester (Laser Radial) en Nicholas Heiner (Finn) zilver gewonnen, zonder in actie te komen voor hun afsluitende medalrace. Door een gebrek aan wind werden beide races niet gezeild.

Emma Plasschaert
WWSV

Emma Plasschaert heeft in Japan goud gewonnen op het Olympisch water van Tokyo 2020 volgend jaar. Ondanks de moeilijke condities in de baai van Enoshima wist Emma vanaf dag drie de leiding te nemen en gaf deze niet meer af

Nicholas Heiner
Watersportverbond

Op de voorlaatste dag van het Olympisch Test Event in Enoshima mochten Annemiek Bekkering & Annette Duetz in de 49erFX en Lilian de Geus (RS:X-women) en Dorian van Rijsselberghe (RS:X-men) in actie komen voor hun medalraces. In alle gevallen was er geen kans meer op een podiumplaats.

Emma Plasschaert
Een correspondent

Belgisch zeilster Emma Plasschaert is na zes (van de tien) regatta’s de nieuwe leidster in de Laser Radial-klasse op het olympisch testevent zeilen in het Japanse Enoshima, de plek waar volgend jaar ook de zeilproeven voor de Olympische Spelen in Tokio zullen afgewerkt worden.

Olympisch Test Event Zeilen
Watersportverbond

Tijdens de derde wedstrijddag bij het Olympisch Test Event Zeilen in Enoshima heeft de Nederlandse zeilploeg redelijk wat uitdagingen voor de kiezen gekregen. De omstandigheden laten zich niet makkelijk raden. Niet voor niets probeert de ploeg dan ook zo veel mogelijk uren op het Olympisch water te maken. Er wordt veel geleerd en hard geknokt, met wederom wisselende resultaten voor de Nederlandse ploeg.