Olympisch zeilen

Al het Olympisch zeilnieuws, interviews, uitslagen, foto's en video op ClubRacer.

Emma Plasschaert
Ice

Emma Plasschaert heeft tijdens de eerste wedstrijd van de World Cup serie een tweede plek behaald in Gamagori, Japan. Tijdens de medalrace eindigde Emma op een vijfde plek.

Marit Bouwmeester
Een correspondent

Marit Bouwmeester heeft tijdens het Europees Kampioenschap Laser Radial zeilen in Barcelona de Europese titel veroverd. Daarmee is de Friezin regerend Olympisch-, Wereld- én Europees kampioene. Een uitzonderlijk knappe prestatie na een jaar vol blessureleed.

Marit Bouwmeester EK Laser radial zeilen
Ice

Marit Bouwmeester begint sterk aan het Europese kampioenschap Laser Radial zeilen. Ze staat na de eerste twee wedstrijd in Barcelona aan de leiding in het tussenklassement.

Marit Bouwmeester
Een correspondent

Team Delta Lloyd-zeilster Marit Bouwmeester maakt zich op voor het EK Laser Radial dat plaatsvindt in Barcelona, van 3 tot en met 8 oktober 2017. 100 zeilsters uit 33 landen zullen het tegen elkaar opnemen. Bouwmeester won eind augustus 2017 nog de wereldtitel bij het WK Laser Radial in het Nederlandse Medemblik.

Evi Van Acker
Ice

Olympisch zeilster Evi Van Acker (BEL) in de Laser Racial klasse heeft vandaag medegedeeld dat ze stopt met zeilen. Dit jaar won ze nog zilver op het wereldkampioenschap Laser Radial zeilen in Medemblik. Evi ziet een nieuwe voorbereiding naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio niet meer zitten.

Nicholas Heiner
Een correspondent

Het WK Finn zeilen in Hongarije is, zoals verwacht, onder uitdagende omstandigheden van start gegaan. Voor de 113 zeilers die aan de startlijn verschijnen is het een pittige dag, met zo’n 10 - 17 knopen wind.

Nicholas Heiner
Ice

Finn zeiler Nicholas Heiner (NED) gaat vol vertrouwen naar Hongarije, waar van 4 tot en met 10 september de Finn Gold Cup wordt gezeild. Het WK in de Finn klasse vindt plaats op het ‘verraderlijke’ Balatonmeer.

Marit Bouwmeester
Ice

Marit Bouwmeester heeft in eigen land de wereldtitel veroverd in de Laser Radial. De Team Delta Lloyd-zeilster nam vrijdag na acht kwalificatieraces en twee finaleraces al de leiding in het klassement. Die positie wist ze op de laatste dag van het evenement zonder al te veel inspanning te behouden.

Marit Bouwmeester
Een correspondent

Vrijdag was een dag met weinig wind en veel uitstel bij het WK Laser Radial zeilen in Medemblik, maar met mooie resultaten voor de Nederlandse zeilsters. Marit Bouwmeester (NED) zeilt wederom twee sterke races, terwijl Evi van Acker (BEL) bij de tweede race vijftiende finisht.

Marit Bouwmeester
Een correspondent

Een dag met uitdagende omstandigheden, zoals de Nederlandse zeilster Marit Bouwmeester ze graag heeft. De zeilsters gaan deze vierde dag het water op voor hun zevende en achtste race van het WK Laser Radial. Marit zeilt twee ijzersterke wedstrijden en finisht beide als eerste, waardoor ze nog verder klimt in het klassement.