Olympisch zeilen

Al het Olympisch zeilnieuws, interviews, uitslagen, foto's en video op ClubRacer.

WK zeilen
Watersportverbond

Van 2 t/m 12 augustus vindt het World Sailing WK plaats in het Deense Aarhus; na de Olympische Spelen het grootste multi-class evenement in de Olympische zeilsport. Voor de Nederlandse topzeilers van TeamNL Zeilen is dit dan ook het absolute piekevenement van 2018. Niet alleen vanwege de strijd om de felbegeerde Wereldtitel, maar ook omdat hier het eerste kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020 plaatsvindt.

Nicholas Heiner
Watersportverbond

Olympisch Finn-zeiler Nicholas Heiner vervolgt zijn weg richting de Olympische Spelen met een nieuwe coach. De Brit Mark Andrews wordt daarmee de opvolger van de Spaanse coach Rafa Trujillo. Onder diens leiding maakte Heiner de eerste stappen in de Finn-klasse in 2017. Na een intensieve trainingsperiode van 6 maanden in 2018 hebben Andrews en Heiner besloten de samenwerking aan te gaan tot en met Olympische Spelen van Tokyo 2020.

Sailing World Cup Series
WWSV

Van 5 tot en met 10 juni verzamelen 's werelds beste zeilers in Marseille voor de Finale van de Sailing World Cup Series 2018. Meer dan 220 zeilers uit 34 verschillende landen zullen vanaf dinsdag het beste van zichzelf geven. Voor onze Laser Radial zeilsters en Laser zeilers is dit de laatste grote wedstrijd voor het Wereldkampioenschap in Aarhus, waar de eerste kwalificaties voor de Olympische Spelen in Tokyo 2020 te verdienen zijn.

EK 470 zeilen Afrodite Zegers & Anneloes van Veen
Watersportverbond

Het Nederlandse 470 duo Afrodite Zegers & Anneloes van Veen is bij het Europees Kampioenschap 470 zeilen in Bourgas op een 11e plek geëindigd. Daarmee missen de dames de medalrace op donderdag.

Medemblik Regatta
Watersportverbond

De Nederlandse zeilers van het Watersportverbond zijn de eerste dag van de Medemblik Regatta sterk van start gegaan. Van dinsdag 22 mei t/m zaterdag 26 mei strijden 330 boten in 8 klassen om de medailles. Voor de Nederlandse zeilers een uitgelezen kans om op “eigen” water hun prestaties te fine-tunen in aanloop naar het WK in Aarhus in augustus. De dag begon met lichte, shifty wind. Lastige condities voor zowel de zeilers als het race comité. In de middag, rond 15.30u trok de wind meer aan.

Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers
WWSV

Van 22 tot en met 26 mei vindt in Nederland de "Medemblik Regatta" plaats. Meer dan 300 zeilers zullen vanaf dinsdag 22 mei het beste van zichzelf geven. Drie zeilers en één windsurfer zullen onze Belgische driekleur verdedigen. Zaterdag 26 mei worden de medalraces gevaren.

Medemblik Regatta
Een correspondent

Dinsdag 22 mei start de 34ste editie van de Medemblik Regatta. Met 330 boten aan de start verdeeld in 8 klassen, wordt er vijf dagen lang gevaren voor de medailles. Zeilers varen graag in Medemblik, het evenement staat dan ook al jarenlang op de internationale zeilkalender.

Afrodite Zegers & Anneloes van Veen
Watersportverbond

Het Nederlandse duo Afrodite Zegers & Anneloes van Veen maakt zich op voor het Europees Kampioenschap 470 zeilen, dat van 19 t/m 24 mei gevaren wordt in het Bulgaarse Bourgas. Na een week trainen op locatie zijn de dames klaar om maximaal te presteren op het water van Bulgarije. Het duo hoopt vanuit daar stappen te kunnen maken in hun performance richting het WK in Aarhus, deze zomer.

Finn klasse
Watersportverbond

Op maandagavond 14 mei heeft World Sailing de nieuwe plannen voor de toekomst van het Olympische zeilen bekend gemaakt, na stemming door de Council tijdens de mid-year meeting van de Internationale zeilbond. Vijf van de huidige Olympische zeildisciplines werden hierbij ter discussie gesteld en hebben een nieuwe invulling gekregen met ingrijpende veranderingen voor de zeilsport tot gevolg.

Emma Plasschaert
WWSV

De Belgische zeilster Emma Plasschaert pakt brons op het Europees kampioenschap Laser Radial zeilen te la Rochelle. Dankzij een sterke finaledag, met een 3de en 11de plaats, wist Emma zich op het EK podium te zeilen. De top 3 uit de sterke vloot van 74 deelneemsters kwam volledig uit Nederland met goud voor de Marit Bouwmeester en zilver voor haar landgenote Maxime Jonker.