Olympisch zeilen

Al het Olympisch zeilnieuws, interviews, uitslagen, foto's en video op ClubRacer.

Marit Bouwmeester
Adverteerder

Meervoudig wereldkampioen, Olympisch kampioen en geridderd door de koning Willem-Alexander: zeilster Marit Bouwmeester (NED) is thuis op het water. En het water in Friesland zal altijd haar thuis blijven.

 ILCA Standard Men
Een correspondent

In Barcelona gaat van 3 tot en met 10 november het Wereldkampioenschap ILCA Standard Men door. De 12 geplande races gaan van start op 5 november en eindigen op 10 november.

Afrodite Zegers en Lobke Berkhout
Watersportverbond

Als laatste van TeamNL zeilen komen de 470 vrouwen in actie op de Olympische Spelen van Tokio op 28 juli. Afrodite Zegers en Lobke Berkhout beginnen de week niet goed en vinden gedurende het toernooi niet de gewenste vorm en fijn afstemming in het maken van de juiste keuzes. Pas later in de week laten ze zien dat ze bij de wereldtop kunnen aanhaken en plaatsen zich nog net voor de medalrace. In die laatste race eindigt het 470 duo op een negende plaats en wordt tiende in het algemeen klassement.

Lobke Berkhout
Watersportverbond

Op 2 augustus zei Lobke Berhout dit na plaatsing voor medalrace:

Bart Lambriex en Pim van Vugt
Watersportverbond

In de laatste race van hun eerste Olympische Spelen noteren de Nederlandse zeilers Bart Lambriex en Pim van Vugt een zesde plaats. Ze beginnen de race met een valse start, gevolgd door een indrukwekkende comeback. Met dit resultaat eindigen de Nederlandse 49er mannen op een zesde plaats in het eindklassement.

Nicholas Heiner
Watersportverbond

In de allerlaatste olympische wedstrijd van de Finn klasse, laat Nicholas Heiner een van zijn beste races van het toernooi zien. Heiner komt goed van de startlijn en zeilt zich steeds verder naar voren. Vlak voor de finish, bij de laatste boeironding ligt Heiner op kop en daarmee op een bronzen medaille.

Marit Bouwmeester
Watersportverbond

Heel Nederland kent Marit Bouwmeester als een vechter. Als die Friese zeilster, die niet opgeeft. Ze zegt dat ze dat van huis uit heeft meegekregen. Opgeven mag je nooit. Zo ook op deze medalrace dag. 

Emma Plasschaert
Ice

Emma Plasschaert mist nipt het podium op olympische spelen Tokio 2020. Na een sterke medalrace waarbij de Oostendse zeilster veel risico's nam in de medalrace komt ze na haar 2e plaats in de laatste reeks zonder eremetaal naar huis. Met zes van de 11 races in de top 10, waarvan vier top 5 plaatsen kijkt Emma wel tevreden terug op haar eerste Olympische Spelen.

Isaura Maenhaut en Anouk Geurts
WWSV

Bij hun Olympisch debuut eindigen Isaura Maenhaut en Anouk Geurts op de 14de plaats na 12 races in de 49er FX Women. Ondanks drie top 10 plaatsen vandaag konden ze zich, 25 punten weg van de top 10, niet kwalificeren voor de medaillerace.

Emma Plasschaert
WWSV

Nu hun rustdag van gisteren hadden zowel Emma Plasschaert als Wannes Van Laer vandaag de wind in de zeilen. Beide atleten zeilden hun beste dag tot hiertoe. Na acht races staat Emma op twee punten van de top 3. Wannes klimt naar de 26ste plaats in de tussenstand.