Olympisch zeilen

Al het Olympisch zeilnieuws, interviews, uitslagen, foto's en video op ClubRacer.

Afrodite Zegers en Anneloes van Veen
Watersportverbond

Zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen hebben besloten om hun samenwerking te beëindigen. Het duo dat in Rio op de Olympische Spelen als vierde eindigde kende een lastig seizoen. Een seizoen waarin, ondanks het goud bij het Olympisch testevenement september jongstleden, de vooraf gestelde doelen niet werden gerealiseerd. De dames hebben na afloop van dit seizoen geconcludeerd dat er onvoldoende basis is om gezamenlijk verder te gaan richting de Spelen van Tokio 2020.

Nicholas Heiner
Een correspondent

De Nederlandse Finn zeiler Nicholas Heiner kijkt aan het einde van zijn tweede seizoen in de sterk bezette Finn klasse tevreden terug. Na eerder dit seizoen al tweede plaatsen op het Europees kampioenschap, de Prinses Sofia Cup in Palma en de World Cup in Hyères beloonde Heiner zichzelf op het olympisch water in Enoshima met het goud bij de afsluitende World Cup. Voor Heiner was de winst extra lekker omdat hij in een rechtstreeks duel de onverslaanbaar geachte Giles Scott (GBR) achter zich wist te houden.

Emma Plasschaert
WWSV

Op het toekomstige Olympische vaarwater heeft Emma Plasschaert (BEL) deze ochtend brons gewonnen in de Laser Radial! Afgelopen week ging in Enoshima, Japan, de eerste World Cup van het 2019 seizoen door. Na de tyfoon van begin september was het stilte na de storm in Japan. In de Laser Radial klasse konden ze donderdag en vrijdag niet zeilen doordat er te weinig wind was en ook vandaag werden de races uitgesteld tot er voldoende wind was.

Emma Plasschaert
Een correspondent

Regerend wereldkampioene Emma Plasschaert (BEL) heeft na de eerste zeildag op de Sailing World Cup in Enoshima (Japan) meteen de leiding genomen in de Laser Radial klasse.

Wereldbeker zeilen in Enoshima
WWSV

Op de locatie van de Olympische Spelen in 2020 wordt de aftrap gegeven van de Sailing World Cup Series 2019. Van 9 tot en met 16 september verzamelen meer dan 450 zeilers uit 45 verschillende landen in Enoshima, waaronder 30 Olympische medaille winnaars en 10 Belgische atleten. De eerste races gaan van start op dinsdag 11 september.

Marit Bouwmeester
Watersportverbond

Na een uitermate succesvol WK in Aarhus, afgelopen augustus, waarbij TeamNL Zeilen zes medailles mee naar huis nam, maakt het team zich op voor een volgende uitdaging: de World Sailing World Cup in Enoshima. In het Japanse kustplaatsje, waar ook de Olympische Spelen van 2020 gevaren worden, zal van 11 t/m 16 september gestreden worden om de medailles.

Annemiek Bekkering en Annette Duetz
Watersportverbond

Het regent medailles bij het WK zeilen in Aarhus voor de Nederlandse zeilers en windsurfers. Na brons voor Postma, zilver voor Bouwmeester en goud voor Van Rijsselberge en De Geus hebben ook de 49erFX-dames Annemiek Bekkering en Annette Duetz de wereldtitel veroverd.

Emma Plasschaert wereldkampioen zeilen
WWSV

Tweemaal winst voor Emma Plasschaert op het Wereldkampioenschap zeilen in Aarhus, naast een gouden medaille in de Laser Radial klasse zorgt ze voor een Belgisch ticket naar de Olympische Spelen in 2020!

Emma Plasschaert
WWSV

Emma Plasschaert weet op de voorlaatste dag van het WK zeilen in Aarhus de leidersplaats te veroveren in de Laser Radial-klasse. In haar 9de race kwam Emma als 11de over de finish en finishte als 2de in race 10. Zo neemt Emma met 56 punten de leidersplaats in de tussenstand. De top-3 wordt afgesloten door de Nederlandse Marit Bouwmeester (67 punten) gevolgd door de Deense Anne-Marie Rindom (79 punten).

Pieter-Jan Postma
Watersportverbond

Een belangrijke dag voor de Nederlandse Finn-zeilers bij het WK in Aarhus. Nicholas Heiner en Pieter-Jan Postma varen hun medalrace, waarbij de medaillekansen voorafgaand aan de wedstrijd nog volledig open liggen. Pieter-Jan Postma weet te stunten en gaat er met het brons vandoor. Nicholas Heiner eindigt 6e.