Olympisch zeilen

Al het Olympisch zeilnieuws, interviews, uitslagen, foto's en video op ClubRacer.

Afrodite Zegers en Anneloes van Veen
Een correspondent

Een regenachtige dag in Santander. Team Delta Lloyd zeilers Nicholas Heiner, Maxime Jonker en het duo Zegers & Van Veen varen hun medalraces. Eén dag nadat RS:X-windsurfer Kiran Badloe al een gouden medaille binnen wist te halen.

Evi Van Acker
Een correspondent

Belgisch olympisch zeilster Evi Van Acker heeft in Santander de wereldbekerfinale zeilen in de Laser Radial klasse gewonnen.

Emma Plasschaert
Een correspondent

Evi Van Acker en Emma Plasschaert blijven het uitstekend doen in de Laser Radial-klasse op de Wereldbeker zeilen in Santander. Evi Van Acker behield ook na de tiende regatta de leiding en zag Emma Plasschaert intussen opschuiven naar een tweede stek. Zondag wacht de medalrace voor de top tien in het klassement.

Sailing World Cup
Een correspondent

Met lichte weersomstandigheden gaan de zeilers zaterdag het water op. De dag begint goed voor de Nederlandse zeiltop. RS:X-windsurfer Kiran Badloe weet het goud binnen te slepen en mag zich winnaar noemen van World Cup Final 2017.

Evi Van Acker
Een correspondent

Evi Van Acker blijft op de Wereldbeker zeilen in Santander in de Laser Radial-klasse ook na de derde dag aan de leiding. De Gentse werd vierde in de eerste regatta van de dag en won de tweede.

Sailing World Cup
Ice

De zeilers van Team Delta Lloyd varen alweer hun derde dag bij de World Cup Final in Santander. RS:X-windsurfer Kiran Badloe vaart wederom een sterke dag en weet zijn eerste plaats in het klassement te behouden. De 470-dames Afrodite Zegers en Anneloes van Veen staan na drie dagen racen op de tweede plek.

Marit Bouwmeester
Een correspondent

De Nederlandse zeiltop maakt zich op voor de afsluitende wedstrijdserie van de Sailing World Cup, die van 6 t/m 11 juni zal plaatsvinden in Santander, Spanje. Team Delta Lloyd-zeilers Marit Bouwmeester, Maxime Jonker (Laser Radial), Nicholas Heiner (Finn), Kiran Badloe (RS:X) en de 470-dames Afrodite Zegers & Anneloes van Veen zullen aan de Spaanse kust alles op alles zetten om een podiumplek te bemachtigen bij de World Cup Final Santander.

Marit Bouwmeester Deloitte
Een correspondent

Deloitte wordt de komende vier jaar de persoonlijke sponsor van Marit Bouwmeester. De winnares van Olympisch goud tijdens de spelen in Rio 2016 en tweevoudig wereldkampioen, wordt door Deloitte ondersteund in haar campagne op weg naar de Olympische Spelen in Tokyo 2020.

Delta Lloyd Regatta
Een correspondent

De 33ste editie van de Delta Lloyd Regatta is op het IJsselmeer bij Medemblik klinkend van start gegaan voor de Nederlandse topzeilers.

Afrodite Zegers en Anneloes van Veen
Ice

Van 8 t/m 13 mei vonden het EK Finn & EK RS:X plaats in Marseille en het EK 470 in Monaco. Een spannende week voor de zeilers en windsurfers van Team Delta Lloyd . Een week die gekenmerkt werd wisselvallige weersomstandigheden en nieuwe raceformats in de RS:X en Finn. De Europese titel gaat naar de 470-dames Afrodite Zegers & Anneloes van Veen.