Olympisch zeilen

Al het Olympisch zeilnieuws, interviews, uitslagen, foto's en video op ClubRacer.

Annemiek Bekkering & Annette Duetz
Watersportverbond

Nederlandse 49erFX-zeilsters Annemiek Bekkering & Annette Duetz hebben bij het EK 49erFX precies gedaan waarvoor ze naar Weymouth waren gekomen: het tweetal wint, na een zenwuslopende medalrace, de Europese titel en de nationale selectie in de strijd om het Olympische startbewijs. Daarmee zijn Bekkering & Duetz Europees kampioen, regerend Wereldkampioen én verzekerd van hun “Ticket to Tokyo”.

Marit Bouwmeester
Watersportverbond

De Nederlandse Laser Radial zeilsters maken zich op voor het EK Laser Radial, dat van 20 t/m 25 mei gevaren wordt in Porto (POR). Verschillende Nederlandse zeilsters vertrokken naar Palma waaronder uiteraard regerend Europees kampioene Marit Bouwmeester. Maar ook Maxime Jonker en Daphne van der Vaart komen in actie op het water van Porto om de strijden om de Europese titel.

Nicholas Heiner
Watersportverbond

Nederlandse Finn-zeiler Nicholas Heiner heeft bij het EK Finn-zeilen het Europese brons bemachtigd. In het open klassement was een vierde plek het hoogst haalbare, voorafgaand aan de medalrace, maar in het Europese klassement maakte hij nog kans op het brons.

Nicholas Heiner
Watersportverbond

Bij het EK Finn-zeilen in Athene heeft de Nederlandse zeiler Nicholas Heiner de nationale selectie van het Watersportverbond gewonnen. Daarmee voldoet hij aan alle eisen om voorgedragen te worden aan NOC*NSF voor deelname aan de Olympische Spelen van 2020.

Annemiek Bekkering & Annette Duetz
Watersportverbond

Op dag 5 van het EK 49erFX in Weymouth hebben Annemiek Bekkering & Annette Duetz hard moeten knokken om hun tweede plek in het klassement te behouden. Na 2 mindere races, die het duo als 14e en 17 finishte, wisten de dames zich te herpakken en de laatste race van de dag te winnen.

Nicholas Heiner
Watersportverbond

Bij het EK Finn-zeilen is Nicholas Heiner een aanzienlijke stap dichterbij het aftikken van de nationale selectie. In de strijd om het Olympisch startbewijs heeft de zeiler een aanzienlijk puntenverschil met zijn concurrent Pieter-Jan Postma op het scorebord achtergelaten.

Annemiek Bekkering & Annette Duetz
Watersportverbond

Op dag vier bij het EK 49erFX zetten zeilsters Annemiek Bekkering & Annette Duetz hun stijgende lijn voort. Het duo vaart een steady EK, waarbij de dames de hele week al binnen de top 7 finishen, zo ook op donderdag 16 mei.

Annemiek Bekkering & Annette Duetz
Watersportverbond

Bij het EK 49erFX zeilen werden op dag 3 de laatste races uit de qualifiers gevaren. Zaak dus, voor de Nederlandse zeilsters, om aan het eind van de dag bij de beste 25 te zitten; een vereiste om verder te mogen in de gold fleet.

Pieter-Jan Postma
Watersportverbond

Bij het Europees kampioenschap Finn-zeilen in Athene konden de Nederlandse zeilers op dag twee, na wederom flink wat uitstel, dan toch eindelijk het water op voor hun eerste wedstrijden. Er konden drie races gevaren worden, met aan het eind van de dag 10 tot 16 knopen wind en flinke golven.

Afrodite Zegers & Lobke Berkhout
Watersportverbond

De Nederlandse 470-zeilsters Afrodite Zegers & Lobke Berkhout hebben bij het Europees Kampioenschap 470 het brons bemachtigd. De dames moesten hiervoor de Spaanse zeilsters Mas Depares & Cantero Reina achter zich zien te houden tijdens de laatste en beslissende race van het EK.