Olympisch zeilen

Al het Olympisch zeilnieuws, interviews, uitslagen, foto's en video op ClubRacer.

Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers
WWSV

Van 22 tot en met 26 mei vindt in Nederland de "Medemblik Regatta" plaats. Meer dan 300 zeilers zullen vanaf dinsdag 22 mei het beste van zichzelf geven. Drie zeilers en één windsurfer zullen onze Belgische driekleur verdedigen. Zaterdag 26 mei worden de medalraces gevaren.

Medemblik Regatta
Een correspondent

Dinsdag 22 mei start de 34ste editie van de Medemblik Regatta. Met 330 boten aan de start verdeeld in 8 klassen, wordt er vijf dagen lang gevaren voor de medailles. Zeilers varen graag in Medemblik, het evenement staat dan ook al jarenlang op de internationale zeilkalender.

Afrodite Zegers & Anneloes van Veen
Watersportverbond

Het Nederlandse duo Afrodite Zegers & Anneloes van Veen maakt zich op voor het Europees Kampioenschap 470 zeilen, dat van 19 t/m 24 mei gevaren wordt in het Bulgaarse Bourgas. Na een week trainen op locatie zijn de dames klaar om maximaal te presteren op het water van Bulgarije. Het duo hoopt vanuit daar stappen te kunnen maken in hun performance richting het WK in Aarhus, deze zomer.

Finn klasse
Watersportverbond

Op maandagavond 14 mei heeft World Sailing de nieuwe plannen voor de toekomst van het Olympische zeilen bekend gemaakt, na stemming door de Council tijdens de mid-year meeting van de Internationale zeilbond. Vijf van de huidige Olympische zeildisciplines werden hierbij ter discussie gesteld en hebben een nieuwe invulling gekregen met ingrijpende veranderingen voor de zeilsport tot gevolg.

Emma Plasschaert
WWSV

De Belgische zeilster Emma Plasschaert pakt brons op het Europees kampioenschap Laser Radial zeilen te la Rochelle. Dankzij een sterke finaledag, met een 3de en 11de plaats, wist Emma zich op het EK podium te zeilen. De top 3 uit de sterke vloot van 74 deelneemsters kwam volledig uit Nederland met goud voor de Marit Bouwmeester en zilver voor haar landgenote Maxime Jonker.

Marit Bouwmeester
Watersportverbond

De Nederlandse zeilster Marit Bouwmeester heeft bij het Europees Kampioenschap Laser Radial zeilen in La Rochelle haar Europese titel verlengd. Tijdens de vierde racedag van het EK nam de 29-jarige Friezin de koppositie in het klassement al over van de Nederlandse Maxime Jonker. De twee daaropvolgende dagen voer Bouwmeester sterk en breidde ze het puntenverschil met de concurrentie verder uit. Met een totaal van 26 punten wint regerend Olympisch en Wereldkampioene Bouwmeester de Europese Titel 2018.

Marit Bouwmeester
Watersportverbond

Marit Bouwmeester maakt zich op voor het EK Laser Radial zeilen 2018 dat van 7 t/m 12 mei plaatsvindt in La Rochelle (FRA). Ruim 100 Laser Radial-zeilsters zullen met elkaar de strijd aan gaan om de Europese titel. Olympisch kampioene Bouwmeester won het Europese kampioenschap in 2017 in Barcelona en hoopt de titel dit jaar te prolongeren in La Rochelle.

Emma Plasschaert - Laser Radial
WWSV

Van 5 tot en met 12 mei vindt het Europees Kampioenschap Laser Standard en Laser Radial plaats in La Rochelle (Frankrijk). Meer dan 320 zeilers zullen vanaf maandag het beste van zichzelf geven. Zo ook onze vier zeilers die de Belgische driekleur zullen verdedigen.

Maité Carlier
WWSV

Maité Carlier begon haar medalrace als zevende in de tussenstand van de Laser Radial. Tijdens haar medalrace, waar de punten dubbel tellen, kwam Maité als negende over de finish. Hierdoor eindigt de Oostendse op de achtste plaats in het eindklassement.

Marit Bouwmeester
Watersportverbond

In Hyerès wordt de laatste medalracedag gezeild met zo’n 10-12 knopen wind. Marit Bouwmeester verzekerde zich een dag voor de medalrace al van het goud, maar haar laatste wedstrijd finisht ze alsnog in stijl: Bouwmeester komt als eerste over de finishlijn en gaat naar huis met de gouden medaille. Nicholas Heiner ging vanuit de eerste plek de medalrace in, maar finishte zijn race als 7e, waardoor hij met het zilver huiswaarts gaat.