Olympisch zeilen

Al het Olympisch zeilnieuws, interviews, uitslagen, foto's en video op ClubRacer.

Nicholas Heiner
Een correspondent

Afgelopen week stond in het Deense Aarhus het ‘test-event’ voor het ISAF WK 2018 op het programma. Tijdens deze generale repetitie van dit grootste olympische zeiltoernooi won Nicholas Heiner het goud in de sterk bezette internationale Finn-klasse.

WK 470 zeilen
Een correspondent

Een lastige dag voor de 470-zeilsters van Team Delta Lloyd. In de loop van de middag mogen de zeilsters het water op voor hun medalrace. Er staat niet veel wind, ongeveer 7 knopen. Afrodite Zegers en Anneloes van Veen maken nog kans op het zilver of het brons en zijn van plan om hard te vechten voor een medaille.

WK 470
Een correspondent

Na een moeizame eerste helft van het WK 470 zeilen voor de Nederlandse zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen, lijkt het duo haar draai weer wat meer gevonden te hebben. In het Griekse Thessaloniki hebben de dames een aantal stappen omhoog kunnen nemen in het overall klassement en staan nu op de zesde plek overall, met 46 punten.

WK 470
Een correspondent

Nederlandse 470-zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen hebben hun tweede wedstrijddag onder lastige omstandigheden gevaren bij het WK 470 in Thessaloniki.

Afrodite Zegers en Anneloes van Veen
Een correspondent

Als eerste 470-WK in de olympische cyclus richting Tokio, kent het WK in Thessaloniki een sterke internationale line-up. 60 teams komen in actie in de 470-women klasse, waaronder Team Delta Lloyd zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen.

Afrodite Zegers & Anneloes van Veen
Een correspondent

Het Nederlandse 470-duo Afrodite Zegers & Anneloes van Veen maakt zich klaar voor het WK 470 zeilen. Dit WK zal plaatsvinden in Thessaloniki (Griekenland), van maandag 10 juli t/m zaterdag 15 juli 2017. De dames wisten zich het afgelopen halfjaar al van verschillende World Cup wins te verzekeren én pakten de Europese titel in Monaco. Uiteraard hopen zij hier op 15 juli de Wereldtitel aan toe te voegen. 

Afrodite Zegers en Anneloes van Veen
Een correspondent

Een regenachtige dag in Santander. Team Delta Lloyd zeilers Nicholas Heiner, Maxime Jonker en het duo Zegers & Van Veen varen hun medalraces. Eén dag nadat RS:X-windsurfer Kiran Badloe al een gouden medaille binnen wist te halen.

Evi Van Acker
Een correspondent

Belgisch olympisch zeilster Evi Van Acker heeft in Santander de wereldbekerfinale zeilen in de Laser Radial klasse gewonnen.

Emma Plasschaert
Een correspondent

Evi Van Acker en Emma Plasschaert blijven het uitstekend doen in de Laser Radial-klasse op de Wereldbeker zeilen in Santander. Evi Van Acker behield ook na de tiende regatta de leiding en zag Emma Plasschaert intussen opschuiven naar een tweede stek. Zondag wacht de medalrace voor de top tien in het klassement.

Sailing World Cup
Een correspondent

Met lichte weersomstandigheden gaan de zeilers zaterdag het water op. De dag begint goed voor de Nederlandse zeiltop. RS:X-windsurfer Kiran Badloe weet het goud binnen te slepen en mag zich winnaar noemen van World Cup Final 2017.