Ontdek

Ontdek alles over zeilen en de zeilsport; in het verleden, nu en in de toekomst.

Midzomer Regatta
Ice

De Midzomer Regatta is een nieuw initiatief van de WSV Flevormare en wordt op zaterdag 26 juni gezeild. Het is een laagdrempelige, eendaagse zeilwedstrijd met een afsluitende BBQ bij het Regatta Center. De inschrijvingen zijn nu geopend.

Weerkaart vrijdag 30 april 2021
Fritz Buyl

Fris en rustig lenteweer. Een zwakke noordelijke stroming voert licht onstabiele zeelucht naar onze regio aan.

Zeiljacht onder pier Scheveningen
Ice

In de nacht van woensdag op donderdag is een Duitse solozeiler vanwege een navigatiefout onder de toeristenpier van Scheveningen gestrand. De pechvogel zag in het donker het verschil niet tussen de lichten van de pier en die van de haven.

Evi Van Acker en Bart Van Hooreweghe
WWSV

Evi Van Acker zal vanaf 1 juli de topsport werking leiden bij de Vlaamse zeil- en surf federatie, Wind & Watersport Vlaanderen (WWSV).

12 uur Oostende Race
Pit De Jonge

Ook het Open Noordzee Kampioenschap ontsnapt niet aan de Coronamaatregelen. Na de annulatie van de twee eerste regatta’s in Nieuwpoort van de Open Noordzee Kampioenschap kalender, eerder deze maand, ziet de organisatie zich ook verplicht om de 12 uur van Oostende van 13 mei af te blazen.

Ronde om Texel
Ice

De Ronde om Texel wordt voor de tweede maal op een rij wegens het Covid-19 virus niet gezeild. De wedstrijdorganisatie heeft afgelopen weekend beslist om de 43e Ronde om Texel uit te stellen naar 2022 omdat in de huidige situatie rondom het Covid-19 virus een dergelijk groot publieksevenement nog te vroeg is.

Team Childhood I
Ice

Team Childhood I neemt de komende maanden deel aan zowel The Ocean Race Europe als de daaraan voorafgaande proloog. Het team zal voor The Ocean Race Europe onder leiding staan van schipper Simeon Tienpont.

Mixed Two Person Offshore Keelboat
Ice

Veel speculatie deze week over al dan niet toelaten van de Mixed Two Person Offshore Keelboat discipline tijdens de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Franse groenen en Quentin Bernier-Gravier
Ice

In Frankrijk heeft deze week een Groene Storm plaatsgevonden. Een verkozene uit Val-de-Marne zou een toelage (lees subsidie) geweigerd hebben aan de zeilclub van Vincennes omdat de zeilsport vervuilende stoffen uitstoot. Dit meldt CNEWS, de op één na grootste nieuwszender van Frankrijk.

North Sea Regatta 2021
Ice

Nog meer slecht nieuws voor de zeilers: ook de North Sea Regatta kan dit jaar weer niet plaats vinden wegens de Covid-19 noodwet. De reeds ingeschreven deelnemers werden vrijdagavond per e-mail op de hoogte gebracht.