Ontdek

Ontdek alles over zeilen en de zeilsport; in het verleden, nu en in de toekomst.

Into the Blue - filmfestival van de zee
Ice

Into the Blue, het filmfestival van de zee in Brussel en niet te verwarren met de gelijknamige actiefilm uit 2005, is een filmmarathon waar we niet minder dan 12 fantastische filmreportages op het menu krijgen. Op het menu staan vele niet eerder getoonde beelden vanuit de natste en soms koudste uithoeken van de wereld met het zeilen als gemene deler.

Zeiljacht aangespoeld
Ice

Op vrijdag 1 december is een onbemand zeiljacht aangespoeld op het eiland Tobago in de Caribische Zee. De Poolse schipper Stan Dabrowny (74) viel een week eerder overboord. Zijn onervaren vrouw bleef hulpeloos achter. Het Bavaria zeiljacht spoelde aan onder vol tuig.

Voorzitter Belgian Sailing
Kat

De Belgisch overkoepelende zeilfederatie Belgian Sailing heeft een probleem want ze vindt geen voorzitter, dat berichtte ClubRacer ongeveer een maand geleden. We besloten daarop om te helpen en organiseerden een nominatie campagne. Tot één december kregen jullie de kans om je favoriete voorzitter voor Belgian Sailing naar voor te schuiven.

Sander van der Borch
Ice

Sander van der Borch, de bekende Nederlandse watersportfotograaf, heeft de 3de prijs in ontvangst mogen nemen van de Mirabaud Yacht Racing Image Award 2017. Sander stond niet alleen op het podium voor de hoofdprijs hij mocht ook de 2de prijs van de Mirabaud Yacht Racing Image Forum Award in ontvangst nemen. De ingezonden foto's kwamen van 134 fotografen uit 27 landen.

Musto sponsor Watersportverbond
Adverteerder

Musto wordt kledingsupplier van het Watersportverbond. Musto-distributeur Kubus Sports en het Watersportverbond zijn op 22 november overeen gekomen dat de alle Nederlandse topzeilers van Team Delta Lloyd, inclusief de talenten, coaches en ondersteunende topsportstaff, zullen worden voorzien van kwalitatief hoogstaande kleding van Musto. 

Pieter Heerema
Anke Haadsma

Zaterdag 18 november zijn de jaarprijzen van de Noordzee Club uitgereikt bij de KNZ&RV in Muiden. De prijzen van de competities 2017 waren geen verrassing meer, de winnaars konden al gevonden worden op de website van de Noordzee Club en ClubRacer.

Richard Brisius en Johan Salén
Ice

De Volvo Ocean Race benoemt Richard Brisius en Johan Salén tot respectievelijk President en co-President. Dit Zweedse duo neemt daarmee de taken over van de vertrekkende CEO Mark Turner.

Yachting Awards 2017
Ice

Ontdek nu de genomineerden voor de Yachting Awards 2017! U heeft tot 10 december de tijd om op uw favoriet te stemmen.

voorzitter Belgian Sailing
Kat

Onze overkoepelende zeilfederatie die formeel luistert naar de naam Royal Belgian Sailing Federation VZW zit met de handen in het haar. Ze is namelijk nog steeds radeloos op zoek naar een nieuwe voorzitter.

Winnaars Conny van Rietschoten Trofee
Een correspondent

De strijd om de titel ‘Zeiler van het Jaar’ 2017 ging dit jaar tussen drie uiteenlopende zeilers. Het olympische zeilduo Afrodite Zegers & Anneloes van Veen begonnen dit jaar aan een fantastisch jaar in de 470. Met vijf keer goud, een Europees kampioenschap en vierde op het WK stonden ze het hele seizoen op nummer 1 van de wereldranglijst.