Ontdek

Ontdek alles over zeilen en de zeilsport; in het verleden, nu en in de toekomst.

Conny van Rietschoten Trofee
Watersportverbond

Op maandag 5 november 2018 wordt in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen de Conny van Rietschoten Trofee uitgereikt tijdens het Zeiler van het Jaar Gala. De Conny van Rietschoten Trofee is een eerbetoon aan een van de grootste Nederlandse zeilhelden. Sinds de eerste uitreiking in 1982 is de trofee uitgegroeid tot de meest prestigieuze zeilprijs van Nederland en de uitreiking is een jaarlijks feest voor en door wedstrijdzeilend Nederland.

Grevelingencup 2018
Een correspondent

Met de zomer voor de deur, doen wij stiekem al een worp naar jullie agenda's voor komende winter! We hebben afgelopen jaar afgesloten, jullie terugkoppeling met veel interesse gelezen en de kaders voor volgend jaar neergezet:

Breskens Sailing Weekend
Een correspondent

Het Damen Breskens Sailing Weekend heeft gezocht naar mogelijkheden om het tij te keren in de steeds afnemende aantallen deelnemers aan zeilwedstrijdevenementen

Zwaar ongeval tijdens Volvo Ocean Race Den Haag
Ice

Donderdagavond heeft een zwaar ongeval plaatsgevonden tijdens de Volvo Ocean Race feestelijkheden in Scheveningen. Twee boten kwamen met elkaar in aanvaring. Bij het ongeluk viel één dodelijk slachtoffer.

Volvo Ocean Race finish in Den Haag
Ice

De Volvo Ocean Race organisatie verwacht 400.000 bezoekers in Den Haag. Het wordt dus de komende dagen zeer druk op de wegen in Den Haag en Scheveningen. De finish van de Volvo Ocean Race staat gepland op zondag 24 juni voor de kust van Scheveningen. Scheveningen zal die dag moeilijk te bereiken zijn met de wagen.

Volvo Ocean Race B&G
Een correspondent

Nog één nacht te gaan voor de finish van de Volvo Ocean Race in Scheveningen, Den Haag. Met de drie topteams op een gelijk aantal punten, is de laatste en 11de etappe van Gothenburg naar Den Haag onmetelijk spannend. In een periode van 8 dagen verwacht de stad ongeveer 400.000 toeschouwers.

Nicholas Heiner
Watersportverbond

Olympisch Finn-zeiler Nicholas Heiner vervolgt zijn weg richting de Olympische Spelen met een nieuwe coach. De Brit Mark Andrews wordt daarmee de opvolger van de Spaanse coach Rafa Trujillo. Onder diens leiding maakte Heiner de eerste stappen in de Finn-klasse in 2017. Na een intensieve trainingsperiode van 6 maanden in 2018 hebben Andrews en Heiner besloten de samenwerking aan te gaan tot en met Olympische Spelen van Tokyo 2020.

Jeroen van Stijn SLAM
Een correspondent

Na een succesvolle Medemblik Regatta hebben SLAM en de organisatie besloten de samenwerking voort te zetten. In 2018 sloot het merk voor het eerst aan bij de regatta als official clothing partner, met succes. Directeur van DutchMint, de Nederlandse distributeur, Jeroen van Stijn: “We hebben genoten van een heel gaaf evenement waarbij we SLAM nog beter op de kaart kunnen zetten.”

Gideon Messink
Ice

Woensdag 27 juni strijden Team Brunel en Team AkzoNobel in een rechtstreeks duel voor de Scheveningse kust om de Nederlandse eer. De huidige nummer 3 en 4 in het klassement van de Volvo Ocean Race zullen in een ‘match race’ serie van vier wedstrijden de degens kruizen. Gideon Messink, directeur Team Brunel, en beide schippers vertellen ons welke opportuniteiten er liggen voor het bedrijfsleven en fans.

Schuttevaerrace
Een correspondent

De 36steSchuttevaerrace gaat op 28 juni van start in Stavoren. Dit jaar zal de Schuttevaerrace een nieuwe verkorte route introduceren. De race tussen de verschillende Waddeneilanden zal in plaats van 3, 2 dagen duren.