Ontdek

Ontdek alles over zeilen en de zeilsport; in het verleden, nu en in de toekomst.

Flevomare Midzomerzeilwedstrijd
Ice

Op zaterdag 26 juni organiseert Flevomare de Midzomerzeilwedstrijd, een nieuwe activiteit voor leden van Flevomare, ligplaatshouders en (alle) geïnteresseerden uit omliggende havens.

Weerkaart vrijdag 5 maart 2021
Fritz Buyl

Frisse lente. Tijdens het weekend stuurt een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden koude en droge polaire lucht over ons land.

DutchSail Inside en Carlo Huisman
Ice

Woensdag 3 maart is de eerste aflevering van DutchSail Inside opgenomen! DutchSail Inside is een programma over de 36th America's Cup in Auckland. 

North Sea Race en Vuurschepenrace 2021
Ice

Tijdens het a.s. lange Hemelvaartsweekend op vrijdag 14 en zaterdag 15 organiseert de North Sea Regatta een nieuwe zeilrace: de NSR C-19 Windmill Race.

Ronde om Noord-Holland
Een correspondent

De YSY Ronde om Noord-Holland is de zeilwedstrijd, die Yachtclub Seaport IJmuiden voor de 25ste keer organiseert. De gemeente Velsen, Rauw aan Zee, heeft zich als hoofdsponsor aan dit zeilspektakel gecommitteerd. Op vrijdag 18 juni varen voor de 25ste keer weer ruim 120 zeilboten de YSY Ronde om Noord-Holland. Een zeilrace die start in Bataviahaven te Lelystad en eindigt tussen de pieren van IJmuiden 

Weerkaart vrijdag 26 februari 2021
Fritz Buyl

Frisse lente. Tijdens het weekend bouwt zich alweer een nieuw hogedrukgebied op bij het Kanaal maar op de oostflank wordt koelere lucht van polaire oorsprong naar onze kust gevoerd.

Weerkaart vrijdag 19 februari 2021
Fritz Buyl

Lente!! Tussen een depressie boven de Atlantische Oceaan en een hoog dat zich ontwikkelt boven Centraal-Europa, wordt er geleidelijk zachtere zuidelijke lucht naar onze streken aangevoerd.

The Ocean Race Europe finish in Genua
Een correspondent

Net zoals bij The Ocean Race in 2022-23, zal de iconische Italiaanse havenstad Genua in juni gastheer zijn voor de finale van The Ocean Race Europe.

ORC Double Handed European Championship
Ice

De Hellenic Offshore Racing Club (HORC) en het Offshore Racing Congress (ORC) zijn verheugd te kunnen aankondigen dat de inschrijvingen voor het allereerste ORC Double Handed European Championship nu geopend zijn.

Prada Cup uitgesteld wegens Covid-19 lockdown
Ice

Als gevolg van de aankondiging van een Level 3 lockdown in Auckland voor de eerst komende 72 uur is de eerst volgende racedag die normaal op woensdag 17 februari plaats vindt uitgesteld. Het evenementendorp zal gedurende deze tijd niet open zijn voor het publiek.