Ontdek

Ontdek alles over zeilen en de zeilsport; in het verleden, nu en in de toekomst.

President Emmanuel Macron met Jean Le Can en Kevin Escoffier
Ice

President Macron, het Franse staatshoofd, heeft tijdens een videogesprek zijn dank betuigt aan de Franse zeilers Jean Le Cam en Kevin Escoffier voor de uitzonderlijke reddingsactie tijdens de Vendée Globe afgelopen week.

ONZK wedstrijdkalender 2021
Ice

De Open Noordzee Kampioenschap Organisatie (ONZK) kijkt vooruit en publiceert de wedstrijdkalender voor 2021. Het ONZK staat in 2021 open voor IRC en CR gemeten boten en er is rekening gehouden met de wensen van de zeilers in de Half Ton klasse, de eenheidsklasse SB20 en J/80. Ook zijn er in 2021 een aantal wedstrijden open voor double handed formule.

Weerkaart vrijdag 27 november 2020
Fritz Buyl

Rustig herfstweer. Dit weekend komen we geleidelijk onder een uitgestrekte hogedrukgordel te liggen met een oostelijke aanvoer van frissere en drogere lucht maar met de zwakke stroming boven ons land en de hoge vochtigheid in de onderste luchtlagen is de kans op lokale hardnekkige nevel en mist groot.  

Luna Rosa Prada Pirelli team
Ice

In minder dan drie weken zal de AC75 Te Rehutai van America’s Cup titelverdediger Emirates Team New Zealand (ETNZ) het opnemen tegen het Luna Rosa Prada Pirelli team tijdens de eerste wedstrijd van de PRADA America’s Cup World Series.

Jean Heylbroeck
Ice

Woensdag, 25 nov. 14.00u UT, Jean Heylbroeck bekend van zijn solo wereldreis met de Chartist Lady, ziet zich als eerste geplaatst op 912.000 deelnemers in de digitale Vendée Globe op het zeilsimulator platform Virtual Regatta.

Weerkaart vrijdag 20 november 2020
Fritz Buyl

Typisch herfstweer. Tussen een hogedrukgebied boven Oost-Europa en een complexe lagedrukzone ten noorden van de Britse Eilanden wordt via een westelijke stroming licht onstabiele maritieme lucht aangevoerd.

Ronde om Noord Holland
Een correspondent

De 24ste YSY Ronde om Noord-Holland was volop in voorbereiding toen de organisatie het bericht kreeg van de Haven van Amsterdam, dat ze geen vergunning kregen om een evenement rond de haven van IJmuiden te organiseren, door het nu ons allen bekende Covid19 virus.

zeiljacht op hol
Ice

Als er één video is die naar de kroon steekt in de zeilblunder categorie dan is het deze wel. Tijdens de vooravond van 25 oktober doet een zeiljacht wel héél bizarre manoeuvres. In de eerste seconden van de video lijkt het erop dat de schipper achteruit wil aanleggen aan de kade maar dan opeens vol gas geeft en koers zet richting de voor anker liggende boten... de desastreuze gevolgen laten zich raden.

Almere Regatta
Ice

De Almere Regatta houdt op te bestaan. Na negen succesvolle edities van 2011 tot 2019 zijn er een aantal oorzaken waardoor het organiseren van de Almere Regatta onmogelijk wordt. Dit meldt Henk Kuiper ons in een zopas verzonden bericht.

Alle Hens Aan Dek
Een correspondent

Vanaf maandag 9 november is het nieuwe reality zeilprogramma Alle Hens Aan Dek te zien op SBS6. Hierin zeilen BN’ers drie weken lang aan boord van de legendarische Swan 65 ‘Kings’ Legend’.