Ontdek

Ontdek alles over zeilen en de zeilsport; in het verleden, nu en in de toekomst.

Kielconstructie Polina III
Kat

Lees hieronder een verslag uit de eerste hand (Longread) over wat er gebeurde met het Oyster 825-02 zeiljacht, Polina Star III, en hoe een mislukking om het geschil naar behoren te behandelen uiteindelijk de liquidatie van de scheepswerf veroorzaakte.

Fujin, RORC Caribbean 600
Kat

De Amerikaanse Bieker 53 multihull Fujin kapseist tijdens de RORC Caribbean 600 Race. Alle acht bemanningsleden zijn veilig. Stephen Cucchiaro's Gunboat 60 bleef ter plaatse tot de reddingsdienst aanwezig was. De bemanning wordt nu overgebracht naar Port Saba.

kielbreuk Polina Star III
Kat

Oyster Marine Holdings, dat onlangs failliet werd verklaard, wordt misschien overgenomen. De belangrijkste oorzaak voor de teloorgang van het merk waren de schadeclaims die volgden op de kielbreuk van de Polina Star III in 2015. Het zeiljacht zonk in juli 2015 voor de kust van Spanje nadat de kiel afscheurde. Dit veroorzaakte een schadeclaim en tegenvorderingen van £ 7,2 miljoen. Lees onderaan een beschrijving van het bewuste incident.

Annemiek Bekkering en Paul de Groot
Adverteerder

Met gepaste trots deel Musto distributeur Kubus Sports mede dat Annemiek Bekkering, stuurvrouw in de 49-er FX klasse, een contract heeft getekend bij Musto. Annemiek wordt een boegbeeld voor de Musto Dinghy range.

Noordzee Club strijd om Verbondsbezem
Hans

Winnaars in de landelijke competitie wedstrijdzeilen voor ORC gemeten jachten, de zogenaamde Verbondsbezem georganiseerd door de Noordzee Club, zeilen maar de helft van de wedstrijden. In ORC1, 3 en 4 deden de nummers één van 2017 mee aan minder dan de helft van de evenementen die daarvoor meetellen.

Zeiljacht gestrand op havenpier
Ice

Op 21 januari strandde een zeiljacht op de havenpier van Redondo Beach (US). Een reddingsboot en redders van de lokale brandweer moesten er aan te pas komen om de zeiler van boord te halen.

Zeeland Regatta
Een correspondent

Zeeland mist een jaarlijks ‘must do’ zeilevenement voor open eenheidsklassen. Begin vorige maand is door RYCB en watersport vereniging Arne initiatief genomen om op 7 en 8 juli 2018 een eerste Zeeland Regatta te organiseren vanuit Oostwatering, Veere. Voorafgaand aan de regatta worden op 6 juli clinics georganiseerd.

Maiden
Hans

Maiden, de boot die een doorbraak was voor het vrouwenzeilen gaat op wereldtournee – met mannen aan boord.

Hans Horrevoets
Kat

Hans Horrevoets, de ervaren zeiler van de ABN Amro, slaat tijdens een zware storm op de Atlantische Oceaan overboord. Het ongeluk gebeurde tijdens de Volvo Ocean Race van 2006. In de documentaire onderaan dit bericht kunt u kijken naar een reconstructie die Andere Tijden Sport maakte van de fatale reis.

Musto MPX 2018
Adverteerder

Musto staat vanwege de uitstekende duurzaamheid, functionaliteit en draagcomfort goed bekend in de zeilwereld. Voor het nieuwe jaar heeft Musto de volledige MPX range vernieuwd. Hiermee is het merk in staat om in het nieuwe jaar nog meer aan de behoefte en wensen van iedere zeiler te voldoen.