Ontdek

Ontdek alles over zeilen en de zeilsport; in het verleden, nu en in de toekomst.

Orient Express Racing Team
Een correspondent

Tijd is de grote vijand van elke America's Cup-campagne, dus februari en de eerste helft van maart waren intensieve maanden met een merkbare toename van activiteit. Hieronder een overzicht van alle deelnemers.

 

Goofies winter-zeilwedstrijden in Colijnsplaat: heerlijk windje en leuke baan
Een correspondent

De Goofies winter-zeilwedstrijden van 4 maart  kenmerkte zich door een heerlijk briesje van 3 Bft en een door de schippers zeer gewaardeerde baan.

Jeugdzeilen zit in de lift
Een correspondent

Voor het tweede jaar op rij kennen we een stijging van het aantal leden Optimistzeilers in de Belgische Optimist klasse (DOCB). In 2021 telden we 46 jonge zeilers, in 2022 deden we er nog wat bij met 65 zeilers. 

Midnight Sun
Kat

Stichting Zeilrace & Rally (ZRR) organiseert dit jaar voor de 19de keer de zeezeilklassieker  Scheveningen500. Met een langebaanwedstrijd (500Nm) voor gemeten zeiljachten en een toertocht (400Nm) voor zeilers, die in groepsverband hun zeezeilgrenzen willen verleggen wordt Scheveningen500 stilaan dè zeilklassieker van het zeilseizoen. 

Race Officals
WWSV

Het watersportseizoen staat voor de deur en de wedstrijdkalenders zijn goed gevuld. Daarbij gaat het om de recreatieve clubwedstrijden, klassewedstrijden, Belgische Kampioenschappen en internationale events. Daarvoor hebben de zeilers nood aan goed opgeleide organisatoren op alle niveaus : van club officials naar race officials op diverse niveaus. 

Denis Van Weynbergh
Ice

Goed nieuws voor de Belgische zeiler Denis Van Weynbergh. Hij heeft deze week een hoofdsponsor gevonden voor zijn IMOCA zeilcampagne: Het Belgische familiebedrijf D'Ietern Group. Wordt Van Weynbergh de eerste Belg die de Vendée Globe voltooit?

Weerkaart vrijdag 3 maart 2023
Fritz Buyl

Koud en wisselvallig weekend. Op de oostelijke flank van een hoog over de Britse Eilanden wordt via een noordelijke stroming frisse, onstabiele maritieme lucht aangevoerd.

AC40 Youth en Women's America's Cup
Ice

De Stichting DutchSail heeft afgelopen week haar inschrijving voor de Youth America’s Cup en Women’s America’s Cup onder de vlag van de KNZ&RV en KR&ZV ‘de Maas’ geformaliseerd. Beide regattas zijn onderdeel van de prestigieuze America’s Cup. De America’s Cup is het oudste internationale sportevenement en wordt sinds 1851 gehouden. De 37e editie wordt gehouden in het najaar van 2024 in Barcelona, Spanje.

Erik van Vuuren
Ice

Op dinsdag 21 februari 2023 geeft meervoudig wereldkampioen zeezeilen en internationaal zeil expert Erik van Vuuren zijn 100e zeiltraining Winning Tactics.

True Spirit
Ice

Ondanks slechte ervaringen met andere “zeilfilms” en tegen beter weten in (buiten “Untold: The Race of the Century” hebben we er weinig echte, goeie gezien) zijn we er dan toch in geslaagd om “True Spirit” uit te kijken. Voornamelijk omdat we ons wilden vergapen aan een puber die er Pipilangkousgewijs in slaagt haar ouders te overtuigen lekker te doen wat ze graag wil doen: alleen rond de wereld zeilen.