Ontdek

Ontdek alles over zeilen en de zeilsport; in het verleden, nu en in de toekomst.

Musto Team Brunel
Adverteerder

Met trots kondigt Musto aan te zijn aangesteld als de nieuwe ‘official supplier’ van Team Brunel. Het team van de Nederlandse schipper en zeilveteraan Bouwe Bekking, zal gaan strijden in de Volvo Ocean Race die op 22 oktober van start gaat in het Spaanse Alicante. De af te leggen route bedraagt 45.000 zeemijlen, waarbij in totaal 6 continenten en 12 landen worden aangedaan.

Foiling zeilboot 1973
Ice

Zie hier een foiling 470 uit 1973. Zo veel te doen om wat oud is weer nieuw te maken.

 

Orkaan Irma
Ice

Orkaan Irma is maandag afgezwakt tot een orkaan van categorie 1 of de laagste op de Saffir-Simpsonschaal, zo heeft het Amerikaanse Nationaal Orkaan Centrum (NHC) in Miami meegedeeld. De stevige windstoten toen de orkaan nog kracht 5 had veroorzaakte veel schade op de Caraïbische eilanden en Florida (US), onder meer in Miami en Key West.

Orkaan Irma
Ice

Orkaan Irma heeft op het Nederlands-Franse Antilleneiland Sint-Maarten/Saint Martin zware schade aangericht en heeft daar al minstens zes mensenlevens geëist. Orkaan Irma is, met windsnelheden tot bijna 300 kilometer per uur, de krachtigste orkaan die ooit boven de Atlantische Oceaan werd geregistreerd.

Reddingsoperatie zeiljacht Capella
Ice

Bekijk hier de documentaire over de reddingsoperatie na het dodelijk ongeval met zeiljacht Capella.

North Sails Benelux
Adverteerder

Nic Bol zal vanaf 1 september de verkoop van North Sails zeilen in de Benelux leiden. Nic brengt als voormalig Quantum Sails guru meer dan 25 jaar ervaring mee. De loft in België zal ook door Nic geleid worden.

Inflated Wing Sail
Ice

We kennen allemaal de solide vleugelzeilen uit de laatste twee America’s Cup wedstrijden. De geleverde prestaties zijn ongeëvenaard en hebben het klassieke tuig bijna volledig vervangen, enkel het voorzeil is nog ongewijzigd. Het solide vleugelzeil blijft echter een zeer complex mechanisme voor alledaags gebruik op boten waar wij clubracers het meest mee zeilen. Hier kan nu verandering in komen met Inflated Wing Sails.

Gratis zeilles
Een correspondent

Van zaterdag 22 tot en met maandag 24 juli meert rondreizend watersportevenement Optimist on Tour aan in de Bataviahaven in Lelystad tijdens het WK Splash. Onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs leren de kinderen zeilen in een Optimist, kanovaren en suppen.  Op deze manier maakt Optimist on Tour watersport toegankelijk voor alle kinderen in Nederland.

Cheeki Rafiki
Ice

De exploitant van het zeiljacht Cheeki Rafiki, dat in 2014 kapseisde nadat de kiel afbrak en waarbij alle vier bemanningsleden het leven lieten, is schuldig bevonden aan het feit dat het zeiljacht niet op een veilige manier werd geëxploiteerd.

America's Cup
Fettje Osinga

Veel van de grote zeilevenementen veranderen hun format. Vooral onder invloed van sponsors en media. Verliezen de grote zeilcircuits zoals de America's Cup en de Volvo Ocean Race daardoor niet hun identiteit?