Ontdek

Ontdek alles over zeilen en de zeilsport; in het verleden, nu en in de toekomst.

Goofies Race
Een correspondent

Op zaterdag 2 oktober 2021 starten de Goofies winter-zeilwedstrijden weer op. De wedstrijden gaan door op de Oosterschelde voor Colijnsplaat onder de huidige corona omstandigheden. De Goofies wedstrijden worden in de wintermaanden iedere eerste zaterdag van oktober tot en met april op de Oosterschelde gevaren vanuit de haven van Colijnsplaat.

Weerkaart vrijdag 17 september 2021
Fritz Buyl

Rustig weekend. Tijdens het weekend beschermt een verzwakkend hoog boven Duitsland ons zodat een front maar moeizaam tot onze kust kan doordringen.

Ostend Sailing Weekend
Pit De Jonge

Het Ostend Sailing Weekend trekt in het laatste weekend van september de vooral de snel groeiende J/80 klasse aan, naast de IRC- / CR- / Half Ton- en SB20-klassen. Bovendien wordt de organisatie op het water uitgebreid.

Antwerp Race finish
Kat

De inschrijvingen voor de Antwerp Race lopen terug, dat is al een paar jaar genoegzaam bekend. Nu pakt de Antwerp Race organisatie uit met een volledig vernieuwde website en een nieuw logo. 

Tegenslag op zee
Een correspondent

Ieder jaar gebeuren er tientallen ongelukken met zeilboten op zee. We lezen en horen erover in het nieuws of via sociale mediakanalen. Zelden zijn we in de gelegenheid om het direct van de betrokkenen zelf te horen. Wat gebeurde er nu precies? Hoe hebben ze gehandeld? Wat zouden ze weer doen en wat zouden ze anders doen? Welke lessen vallen te leren van deze tegenslagen?

Mini Transat 6.50
Kat

Over minder dan twee weken opent het Mini Transat EuroChef-dorp zijn deuren in Les Sables d'Olonne, en over minder dan een maand zullen de 90 deelnemende zeilers 4.050 mijl afleggen naar Saint-François (Guadeloupe), met een tussenstop in Santa-Cruz de La Palma (Canarische Eilanden). Alle ingrediënten zijn reeds aanwezig om van deze epische wedstrijd een uniek evenement te maken. We vatten het hier voor jullie samen in enkele cijfers. 

Dutch Dragoon Cup
Kat

De 11de Dutch Dragoon Cup gaat van start op 9 en 10 oktober op het Veerse Meer. De Dutch Dragoon Cup is één van de grootste jeugdcatamaran evenementen van Europa en onderscheidt zich van andere wedstrijden door de originele aanpak: de deelnemers worden gecoacht tijdens de wedstrijd en leren zo hoe het moet.
 

Nederlandse Solozeilers
Een correspondent

Op 10, 11 en 12 september wordt er om de Nederlandse titel gestreden op het Sneekermeer in de soloklasse. Maar liefst 60 zeilers verschijnen op de startlijn om over 3 wedstrijddagen te beslechten wie zich een jaar lang Nederlands kampioen mag noemen.

24 Uurs Zeilrace
Een correspondent

De 413 voor ingeschreven teams maken zich op voor de 56e Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace. Na de coronapauze van vorige zomer lijken de weergoden de zeilers dit jaar goedgezind te zijn. Met de verwachte noordelijke windkracht 4 belooft het vrijdagavond 27 augustus een vliegende start te worden vanuit 13 plaatsen langs het IJssel- en Markermeer.

Pampus Regatta 2021
Een correspondent

De Pampusregatta gaat door! Het is heel mooi dat ook dit jaar weer wedstrijden gezeild kunnen worden op het Markermeer en IJmeer. Dit kan alleen door het zeilen centraal te stellen. De inschrijving staat open voor kajuitjachten in de ORC-, SW- en eenheidsklassen.