Ontdek

Ontdek alles over zeilen en de zeilsport; in het verleden, nu en in de toekomst.

Gratis zeilles
Een correspondent

Van zaterdag 22 tot en met maandag 24 juli meert rondreizend watersportevenement Optimist on Tour aan in de Bataviahaven in Lelystad tijdens het WK Splash. Onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs leren de kinderen zeilen in een Optimist, kanovaren en suppen.  Op deze manier maakt Optimist on Tour watersport toegankelijk voor alle kinderen in Nederland.

America's Cup
Fettje Osinga

Veel van de grote zeilevenementen veranderen hun format. Vooral onder invloed van sponsors en media. Verliezen de grote zeilcircuits zoals de America's Cup en de Volvo Ocean Race daardoor niet hun identiteit?

Bouwe Bekking
Een correspondent

Niet alleen de succesvolste Volvo Ocean Race schipper, wijlen Conny van Rietschoten, komt uit Nederland. Binnenkort mag Bouwe Bekking zich de meest ervaren Volvo Ocean Race zeiler noemen. Gisteren werd bekendgemaakt dat Team Brunel samen met schipper Bouwe Bekking terugkeert in de editie van 2017-18.

RS Zeilcompetitie
Een correspondent

Wedstrijdzeilen is moeilijk, vergt veel tijd en brengt kosten met zich mee, dit moet makkelijker. De RS Zeilcompetitie maakt dit mogelijk. 9 Juli van 11:00 tot 15:00 wordt bij Aquavitesse in Bruinisse de RS Zeilcompetitie Try-out gezeild.

Wytse Bouma
Kat

De OSTAR / TWOSTAR zeilwedstrijd kreeg in de vroege uren van vrijdag 9 juni een niet te ontwijken depressie over zich heen. Bijna alle 21 deelnemende zeiljachten kwamen in de problemen. Het Nederlandse zeiljacht Happy (Sun Fast 37) maakte een koprol in golven van 15-20 meter hoog en verloor zijn mast. De tweekoppige bemanning was genoodzaakt de boot te verlaten.

vrouwen aan boord
Anke Haadsma

“We willen niet teveel vrouwen aan boord”, een opmerking die bij zeilende vrouwen nog wel eens verkeerd kan vallen. Als het om goede zeilers gaat, maakt het dan nog uit of het een man of vrouw is?

Nationaal Topzeilcentrum Den Haag
Ice

Het nieuwe Topzeilcentrum in Den Haag is een feit! Dit Topzeilcentrum in de haven van Scheveingen is een lang gekoesterde wens van het Nederlandse watersportverbond.

Watersportverbond en Kenniscentrum Sport
Een correspondent

Nederland is van oudsher een watersportland. Het Watersportverbond en Kenniscentrum Sport gaan zich samen intensiever bezighouden met onder andere de vraag hoe je de jeugd van nu enthousiast krijgt voor zeilen, kanovaren, surfen of andere watersporten.

Havenmeester Cadzand
Ice

In Cadzand werd dit weekend de nieuwe jachthaven met 125 ligplaatsen feestelijk geopend. Met de onmiddellijke toegang naar de open zee kan deze jachthaven voor vele wedstrijdzeilers een nieuwe thuisbasis zijn.

Draak zeilen
Ice

Ontdek het Draak zeilen en stap aan boord van deze icoon van de zeilsport. In het weekend van 10 & 11 juni 2017 maken ervaren eigenaars en hun bemanningen plaats voor iedereen die met dit sierlijke en heel sportieve jacht wil proefzeilen.