Ontdek

Ontdek alles over zeilen en de zeilsport; in het verleden, nu en in de toekomst.

ORC wereldkampioenschap
Kat

De inschrijvingen voor het 2022 ORC wereldkampioenschap zijn nu open. Het evenement wordt gehouden van 22-30 juni 2022 in Sardinië bij YC Costa Smeralda

wedstrijdzeilers
Een correspondent

Dinsdagavond 7 december organiseert de Noordzee Club een Q&A webinar over de Dag van het Wedstrijdzeilen. Deze dag stond gepland op zaterdag 20 november 2021 maar kon deze geen doorgang vinden. Het doel van de Dag van het Wedstrijdzeilen is om zeilers en organisaties te informeren over de ontwikkelingen binnen de zeilwedstrijdsport op nationaal en internationaal niveau.

Emma Plasschaert
Een correspondent

Emma Plasschaert (Gent) en Eline Verstraelen (Kapellen) gaan van 1 tot en met 6 december de strijd aan voor de wereldtitel ILCA 6 (Radial) Women in Mussanah (Oman). 

11th Hour Racing Team
Kat

De winnaar van de vorige editie van de race in de class 40 heeft kielschade opgelopen, terwijl het slechte weer voor de kust van Martinique de finish voor de leidende IMOCA's kan vertragen.

 Tall Ships Races met jouw jacht
Een correspondent

Op zaterdag 11 december om 10.30u organiseert De Sail Training Association Belgium samen met de Royal Yacht Club van België de kostenloze infomiddag “Deelnemen aan de Tall Ship Races met jouw jacht”  in het clubhuis van RYCB, Thonetlaan 133, B2050 Antwerpen L.O..

Bataviahaven wil (jeugd) wedstrijdzeilsport stimuleren
Een correspondent

Lelystad - Het bestuur van de Stichting Bataviahaven, exploitant van de gemeentelijke haven Bataviahaven, heeft besloten in 2022 een Fonds beschikbaar te stellen voor de (jeugd)zeilsport. Verenigingen en klasse-organisaties kunnen een beroep doen op dit fonds voor het organiseren en laten plaatsvinden van zeilwedstrijden voor de jeugd vanuit de Bataviahaven. Daarbij is er een voorkeur voor evenementen die meerdaags zijn en internationale deelnemers kennen. 

 Jachthaven Antwerpen
Ice

Wij verslikten ons vanmorgen haast in onze koffie, toen we de nieuwsbrief van de KLYC openden. Daarin kondigt Rudi Persoons, voorzitter van de Koninklijke Liberty Yacht Club, ei zo na het einde aan van jachthaven Linkeroever. 

Noordzee Club
Een correspondent

De laatste Coronavirus COVID-19 maatregelen in Nederland maken een borrel en diner met prijsuitreiking niet mogelijk. Daarom is besloten ook de middagsessie te annuleren.

Volvo65 Janssen de Jong
Ice

De komende editie van The Ocean Race zal de langste etappe in de vijftig jarige geschiedenis van de Race bevatten. Met 12.750 zeemijl van Kaapstad, Zuid Afrika naar Itajaí, Brazilië, waarschijnlijk goed voor zo'n dertig dagen op zee, kan er gerust gesproken worden over een marathon etappe. Een uitdaging waar de nieuwe generatie jonge Nederlandse zeilers nu al naar uitkijkt.

Kwinten en Lieselotte Borghijs Nacra 15
Kat

Vrijdag 5 november werden Kwinten en Lieselotte Borghijs derde op het WK 2021 Nacra 15 U19 in La Grande Motte maar ze hebben er al een heel traject opzitten.