Ontdek

Ontdek alles over zeilen en de zeilsport; in het verleden, nu en in de toekomst.

Data America's Cup
Een correspondent

De start zal plaatsvinden op 12 oktober 2024! Het racegebied voor zowel de Challenger Selection Series als de America's Cup Match zelf is beslist in samenspraak met de Capitán Marítimo van Barcelona. Het racegebied ligt in het zuiden van de stad langs het strand van Barcelona, waardoor de toeschouwers een perfecte natuurlijke tribune langs de kustlijn hebben.

Boot Dusseldorf 2023
Kat

In de Düsseldorfse beurstoren heerst voorpret in de aanloop naar Boot 2023, dat van 21 tot en met 29 januari opnieuw zal plaatsvinden. De komende editie zullen 1500 exposanten aanmeren in Düsseldorf. Ook voor zeilers weer een welkome manier om het seizoen van 2023 af te trappen.

Rhum Multi en Rhum Mono klassen beslist
Een correspondent

Lees hier de laatste updates over de Route du Rhum - Bestemming Guadeloupe 2022. De twaalfde editie van de Route du Rhum - Bestemming Guadeloupe is op woensdag 9 november, om 14.15 uur voor de kust van Saint Malo in uitstekende omstandigheden van start gegaan. Verwacht wordt dat er records gaan sneuvelen. 

Team Jerapi
Een correspondent

Het had niet veel gescheeld of de tweede Frostbite Cup was afgelast. Gelukkig ligt het Gooimeer landinwaarts en kon de J/80 vloot rekenen op ‘maar’ windkracht 4, met uitschieters naar 6. Deze condities en de komst van extra teams zorgden voor een nieuwe energie op het water en leverde een bijna volledig andere top drie op dan tijdens de eerste wedstrijddag van het winterseizoen.

Emma Plasschaert knap 5de op het Europees kampioenschap ILCA te Hyères
Een correspondent

Afgelopen week vond in het Zuid-Franse Hyères het Europees kampioenschap ILCA 6 en ILCA 7 plaats. Het verloop van de week kende lange wachtperioden met het gevolg dat er races werden gestaakt of uitgesteld door het onvoorspelbare weer. Emma Plasschaert eindigde vijfde tegen een sterk deelnemersveld. 

Marit Bouwmeester wint bronzen medaille op EK ILCA6
Een correspondent

Team Allianz zeilster Marit Bouwmeester pakt een bronzen medaille op het Europees Kampioenschap ILCA6 in het Zuid-Franse Hyéres. Een bijzonder resultaat op het tweede grote toernooi na haar zwangerschap. Op de laatste dag komen de mannen en vrouwen in de Laser slechts één keer in actie wegens een gebrek aan wind. Bouwmeester zakt met een 30ste plaats in die race van de tweede naar de derde plaats in einduitslag. Niels Broekhuizen is de beste Nederlandse man met een tiende plaats.

Nieuw logo America's Cup verhit de gemoederen
Kat

Het officiële logo van de 37ste America's Cup is vandaag in Barcelona onthuld in het Museu Maritim de Barcelona en dat laat haast niemand onberoerd.

120 boten ingeschreven voor 2022 Rolex Sydney Hobart Yacht Race
Kat

Meerdere voormalige winnaars, internationale deelnemers en een recordaantal doublehanded deelnemers voeren een sterk contingent van 120 boten aan. De 2022 Rolex Sydney Hobart Yacht Race begint in Sydney Harbour om 13.00 uur (AEDT) op maandag 26 december.

Jonas Gerckens
Kat

De Belgische Class40-schipper Jonas Gerckens heeft zich vrijdagavond moeten terugtrekken uit de Route du Rhum-Destination Guadeloupe wegens een combinatie van technische problemen die nog worden verergerd door zijn slechte gezondheidstoestand.

Maxim Van Pelt en Henri Demesmaeker
Kat

Aanstaande maandag 14/11 om 22.30 uur kan je kijken naar Mijlpaal, een talkshow die gaat over een belangrijk sportmoment in de tijd. In de eerste aflevering gaat het over zeilen en de Mijlpaal die besproken wordt is het trans-Atlantische record dat Tabarly in 1980 vestigde met de Paul Ricard door het gebruik van foils. Gasten zijn Maxim Van Pelt (Elvstrøm Sails) en Henri Demesmaeker.