Ontdek

Ontdek alles over zeilen en de zeilsport; in het verleden, nu en in de toekomst.

Dee Caffari
Een correspondent

Vorige week kondigde we de zesde boot in de Volvo Ocean Race aan. Een team met een boodschap: Turn the Tide on Plastic.

vrouwen aan boord
Anke Haadsma

“We willen niet teveel vrouwen aan boord”, een opmerking die bij zeilende vrouwen nog wel eens verkeerd kan vallen. Als het om goede zeilers gaat, maakt het dan nog uit of het een man of vrouw is?

Nationaal Topzeilcentrum Den Haag
Ice

Het nieuwe Topzeilcentrum in Den Haag is een feit! Dit Topzeilcentrum in de haven van Scheveingen is een lang gekoesterde wens van het Nederlandse watersportverbond.

Watersportverbond en Kenniscentrum Sport
Een correspondent

Nederland is van oudsher een watersportland. Het Watersportverbond en Kenniscentrum Sport gaan zich samen intensiever bezighouden met onder andere de vraag hoe je de jeugd van nu enthousiast krijgt voor zeilen, kanovaren, surfen of andere watersporten.

Havenmeester Cadzand
Ice

In Cadzand werd dit weekend de nieuwe jachthaven met 125 ligplaatsen feestelijk geopend. Met de onmiddellijke toegang naar de open zee kan deze jachthaven voor vele wedstrijdzeilers een nieuwe thuisbasis zijn.

Draak zeilen
Ice

Ontdek het Draak zeilen en stap aan boord van deze icoon van de zeilsport. In het weekend van 10 & 11 juni 2017 maken ervaren eigenaars en hun bemanningen plaats voor iedereen die met dit sierlijke en heel sportieve jacht wil proefzeilen.

Land Rover BAR team
Ice

De Rotterdamse oliebedrijven Vitol en concurrent Gunvor financieren twee America's Cup teams volgens zakenblad Quote. Gunvor is van oorsprong Russisch. Volgens de Amerikanen vertegenwoordigt dit bedrijf de "geheime spaarpot" van Vladimir Poetin.

Patrick Bergmans
Een correspondent

World Sailing heeft de Belg, Patrick Bergmans gelauwerd met de "Gouden Medaille" als dank voor de vele jaren inzet.

Wind en Watersport Vlaanderen
Ice

Wind en Watersport Vlaanderen wordt de nieuwe naam voor de Vlaamse windsurf- en zeilfederatie na de fusie van de Vlaamse Yachting Federatie en VVW Recrea.

Lobke Berkhout
Een correspondent

De Koninklijke Roei- en Zeilvereniging ‘De Maas’ uit Rotterdam heeft Lobke Berkhout aangetrokken voor een project om jonge zeiltalenten op te leiden.