Ontdek

Ontdek alles over zeilen en de zeilsport; in het verleden, nu en in de toekomst.

Patrick Bergmans
Een correspondent

World Sailing heeft de Belg, Patrick Bergmans gelauwerd met de "Gouden Medaille" als dank voor de vele jaren inzet.

Wind en Watersport Vlaanderen
Ice

Wind en Watersport Vlaanderen wordt de nieuwe naam voor de Vlaamse windsurf- en zeilfederatie na de fusie van de Vlaamse Yachting Federatie en VVW Recrea.

Lobke Berkhout
Een correspondent

De Koninklijke Roei- en Zeilvereniging ‘De Maas’ uit Rotterdam heeft Lobke Berkhout aangetrokken voor een project om jonge zeiltalenten op te leiden.

Ecume de Mer meeting
Een correspondent

De Écume de Mer meeting tijdens de havenfeesten is een steeds groeiend evenement en uniek in z'n soort, Ecumes uit België, Duitsland en Nederland staan reeds op de gastenlijst , dit jaar hoopt men Engelsen en Fransen er aan toe te voegen.

Soling Club Nederland
Een correspondent

De Soling Club Nederland is een gezellige club. De zeilers, de eigenaren en hun bemanning hadden op zaterdag 11 maart jl. een gezamenlijke klusdag georganiseerd. De zeilers zijn vrienden van elkaar, rivaliteit speelt op de kant niet, daar speelt saamhorigheid en gedeelde passie.

100 jaar Regenboog
Ice

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Regenboog wordt een uniek boekwerk samengesteld over een eeuw zeilen in deze zeilboot. Het boek beschrijft de bewogen geschiedenis van deze oudste nationale eenheidsklasse, aan de hand van uniek beeldmateriaal, verhalen en interviews. Niet eerder is zo veel materiaal en informatie samengekomen in één lijvig en rijk geïllustreerd boekwerk.

Rotterdam Offshore Sailing Team
Een correspondent

De Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging 'De Maas' en transportbedrijf Van Uden Group bundelen hun krachten in een nieuw zeilteam. Het Rotterdam Offshore Sailing Team (ROST) staat onder leiding van drievoudig Volvo Ocean Race-zeiler Gerd-Jan Poortman. Het hoofddoel van het Rotterdam Offshore Sailing Team is om in de komende jaren een nieuwe generatie zeezeilwedstrijd-talenten op te leiden voor de Volvo Ocean Race 2020-21.

Belgian Boat Show 2017
Kat

Als we de standhouders van de Belgian Boat Show mogen geloven is de beurs voor de grote botenhal een succes en voor de accessoirehal een absoluut fiasco. De kleinere standhouders klagen vooral over de route en de prijzen.

Spirou
Ice

Ben je een zeiler dat jonger is dan 12 jaar en kennis wilt maken met het wedstrijdzeilen? Dan hebben we voor jou de uitgelezen kans. Schrijf je in voor de Spirou Junoir Boat Lottery en met een tikkeltje geluk win jij een wedstrijdspirou voor dit seizoen!

Zeilbond
Een correspondent

Recentelijk informeerde wij jullie o.a. via ClubRacer aangaande de laatste ontwikkelingen binnen het traject van de Zeilbond i.o. Er is de laatste weken veel beweging gaande en wilden wij jullie deze tussentijdse voortgang niet onthouden.