Ontdek

Ontdek alles over zeilen en de zeilsport; in het verleden, nu en in de toekomst.

koning Willem-Alexander
Een correspondent

De Nederlandse Koning brengt op vrijdag 29 juni een bezoek aan de Volvo Ocean Race Finish in Den Haag en zeilt mee tijdens een oefenwedstrijd. Naar verwachting zal de langste en zwaarste zeilwedstrijd ter wereld dit jaar na 11 etappes en 45.000 zeemijl op 24 juni eindigen voor de haven van Scheveningen.

Finn klasse
Watersportverbond

Op maandagavond 14 mei heeft World Sailing de nieuwe plannen voor de toekomst van het Olympische zeilen bekend gemaakt, na stemming door de Council tijdens de mid-year meeting van de Internationale zeilbond. Vijf van de huidige Olympische zeildisciplines werden hierbij ter discussie gesteld en hebben een nieuwe invulling gekregen met ingrijpende veranderingen voor de zeilsport tot gevolg.

zeiljacht Mariposa Sigma 362
Ice

Maandagmorgen omstreeks 10:30u  is een zeiljacht in moeilijkheden geraakt voor Zeebrugge. Toen deze te dicht onder de kust zeilde raakte het een zandbank, brak de kiel af en kapseisde. De Sea King reddingshelikopter pikte twee zeilers op waaronder één mindervalide man. Een derde zeiler werd gered door een boot van de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst.

Deltaweekend
Ice

Deelname aan het Deltaweekend is niet alleen weggelegd voor hardcore wedstrijdzeilers in de ORC en IRC klassen. Dat bewijs werd vorig jaar geleverd door Niels Greeven toen hij samen met zijn twee zoons Mats (6) en Fedde (8) deelnam in de ongemeten klasse. Het drietal stak toen vol goede moed van wal met de FUXELS, een X79, terwijl de wind aanwakkerde tot tegen de 6 Beaufort.

Kris Peeters
Kat

Zondag werden tijdens de jaarlijkse Open zeildag door Vice-eerste Minister Kris Peeters op het Galgenweel twee nieuwe Sailability zeilboten gedoopt. Deze zullen worden ingezet om de zeilsport toegankelijker te maken voor mensen met een beperking en kansarme kinderen in Antwerpen.

Zeilen in Oostende
Kat

Oostende - Ramsgate en terug, is een voor iedereen toegankelijke kanaaloversteek in wedstrijdverband en is de tweede wedstrijd van het ONZK. Ze gaat door vanaf Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei tot en met zaterdag 12 mei. Maak je boot en je bemanning klaar voor veel sfeer, fun en beleving!

North Sea Regatta side events
Een correspondent

Op de dag van de arbeid willen we graag samen met u even stilstaan bij de North Sea Regatta, of kortweg NSR. Is het nou werken op een zeilboot tijdens een zeilwedstrijd, of kunnen we toch wel echt zeggen dat het ontspanning is en we er even helemaal uit zijn. Een interessante vraag... om deze vraag goed te kunnen beantwoorden is de enige manier zelf meedoen met de NSR! Dus mocht u nog twijfelen, schrijf u dan meteen in.

Sailability open zeildagen
Ice

Onder het moto “Iedereen moet kunnen zeilen” biedt Sailability Vlaanderen nu al 6 jaar mensen met een beperking, de kans om te genieten van de zeilsport.

40 Mijl van Bru
Een correspondent

Het vaarseizoen is begonnen, op Jachthaven Bruinisse meren de zeilers af en aan en dat betekent dat de 40 mijl van Bru op de agenda mag. Op zaterdag 26 mei 2018 gaan de doublehanded teams voor de winst op het Grevelingenmeer, door veertig sportieve en uitdagende mijlen te zeilen.

Ben Ainslie en James Ratclife
Ice

Ben Ainslie is niet de meest succesvolle zeiler van Groot Brittannië geworden door moeilijke beslissing uit de weg te gaan. Afgelopen week besliste de viervoudig olympisch kampioen om te stoppen met het Land Rover BAR America’s Cup team.