Optimist

Jeugdzeilen zit in de lift
Een correspondent

Voor het tweede jaar op rij kennen we een stijging van het aantal leden Optimistzeilers in de Belgische Optimist klasse (DOCB). In 2021 telden we 46 jonge zeilers, in 2022 deden we er nog wat bij met 65 zeilers. 

Grote Belgische delegatie Optimistzeilers
Een correspondent

Van 5 tot en met 7 augustus vond naar jaarlijkse gewoonte de Ora Cup plaats. Dit jaar alweer de 27ste editie met opnieuw bijna 400 optimistzeilers. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Circolo Vela Arco. Een hele afvaardiging van Belgische optimistzeilers zakten naar Italië af om deel te nemen. 

 

Optimist
Een correspondent

De Koninklijke Watersport-Vereeniging‘ Loosdrecht’ KWVL) meldt ons dat de IODA (International Optimist Dinghy Association) het vertrouwen heeft geschonken om samen met Optimist Club Nederland (OCN) van 25 tot en met 30 augustus 2023 het ‘European Optimist Team Racing Championship 2023’ te organiseren.

meer dan 100 zeilers naar Broechem voor de Orlentbeker
Een correspondent

De weergoden waren dit weekend goed gezind en dat hebben ze op ZSC Broechem (de zeil- en surfclub te Broechem) geweten. Dit weekend organiseerde ze, na 2 jaar corona afwezigheid, weer hun befaamde Orlentbeker. Het was reeds de 18de editie van deze wedstrijd waar in 3 jeugdklassen gestreden wordt voor de felbegeerde wisselbekers. Ex-winnaars zijn geregeld doorgegroeid naar nationale en internationale zeilkampioenen.
 

Kwinten en Lieselotte Borghijs Nacra 15
Kat

Vrijdag 5 november werden Kwinten en Lieselotte Borghijs derde op het WK 2021 Nacra 15 U19 in La Grande Motte maar ze hebben er al een heel traject opzitten.

Nederlands kampioenschap Optimist 2021
Een correspondent

De dertienjarige Ole Jägers uit Mijnsheerenland heeft afgelopen weekend de titel Nederlands Kampioen Optimist 2021 gewonnen. 

Optimist on Tour
Watersportverbond

Optimist on Tour gaat weer van start! Hét rondreizend evenement van het Watersportverbond strijkt dit jaar op maar liefst 14 locaties in Nederland neer. Zo krijgt de jeugd t/m 12 jaar door het hele land de kans gratis kennis te maken met watersport.

Optimist zeiler in nood
Ice

Afgelopen zaterdag smakte de storm Brian een vloot van zestien Optimisten rond de middag tegen de kademuur van de Dun Laoghaire binnenhaven. Ooggetuigen meldde dat zeker vier optimistbootjes en een zeiljacht tegen de oostelijke pier kapot geslagen werden tijdens een stormbui waarin meer dan 40 knopen wind stond.

Foiling Optimist
Ice

Studenten en onderzoekers van de technische universiteit Chalmers en SSPA Zweden hebben een Optimist ontworpen en gebouwd met foiling eigenschappen.