ORC

ORC zeilen met zeiljachten en sportboten. Uitslagen, verslagen, innovaties, tips, foto en video.

Team IJsvogel Nederlands kampioenschap ORC
Een correspondent

Afgelopen weekend voeren 26 (Ja, u leest het goed!) ORC gemeten boten met een GPH van 720 of meer het Nederlands Kampioenschap ORC4 tijdens de Zuiderzee Regatta voor Muiden. De organisatie was wederom in de vakkundige handen van het wedstrijdcomité van de KNZ&RV Muiden.

Diabolic wint Regatta Rei en Jaume
Kat

De Regatta Rei en Jaume is een wedstrijd die meetelt voor het Spaans en Catalaans kampioenschap en vertrekt in Salou om 105 nm later te eindigen in Mallorca. De wedstrijd ging door van 8 tot 10 september. Zo’n wedstrijd op de Med is altijd prima georganiseerd en voorbereid. Hieronder volgt een uit de kuip verslag van Glenn De Brouwer (BEL). 

 

Willem Ellmeet
Kat

Porto Cervo, 22-30 juni. Willem Ellmeet (NED) racet met zijn Dufour 40 2.10 Flying Dolphin in ORC C tegen veel Italia 11.98's. Een harde noot om te kraken. Toch werden ze vierde in de Offshore race. Willem vertelt over de moeilijkheden tijdens de race gedurende deze offshore en hoe het racen op de Middellandse Zee anders is dan op de Noordzee.

 

Team Diabolic
Kat

Meer dan 60 boten, met zowel professionele als amateurbemanningen, ontmoetten elkaar afgelopen weekend op de prachtige regatta-baan van Barcelona en in de gastvrije faciliteiten van de Real Club Náutico de Barcelona. Deden mee: twee Belgen en een Hollander zijnde, Diabolic (Glenn De Brouwer), Saiola 10 (Wim Vandesande) en Yellow Rose (Marten Jan Ringers).

orc international certificate
Ice

Het Nederlandse Watersportverbond laat ons met trots weten dat de technische commissie een grote inspanning heeft geleverd om de wijzigingen in het ORC VPP (rating formule) in de individuele certificaten van de ORC boten op tijd toe te passen. Per 1 april zijn alle ORC certificaten van 2022 beschikbaar via ORC.org - Sailor Services (link onderaan).

2022 ORC Rules nu gepubliceerd
Kat

De ORC-regels voor 2022 zijn online gepubliceerd en verbeteringen in ORC VPP zijn nu beschikbaar voor rating officers en op ORC Sailor Services. 

 

ORC wereldkampioenschap
Kat

De inschrijvingen voor het 2022 ORC wereldkampioenschap zijn nu open. Het evenement wordt gehouden van 22-30 juni 2022 in Sardinië bij YC Costa Smeralda

wedstrijdzeilers
Een correspondent

Dinsdagavond 7 december organiseert de Noordzee Club een Q&A webinar over de Dag van het Wedstrijdzeilen. Deze dag stond gepland op zaterdag 20 november 2021 maar kon deze geen doorgang vinden. Het doel van de Dag van het Wedstrijdzeilen is om zeilers en organisaties te informeren over de ontwikkelingen binnen de zeilwedstrijdsport op nationaal en internationaal niveau.

IRC ORC wereldkampionschap zeilen
Ice

Het voltallig IRC bestuur, de RORC en UNCL zijn geschokt en teleurgesteld. Toen ze deze week de wedstrijdaankondiging (Notice of Race) lazen voor een exclusief ORC wereldkampioenschap in Porto Cervo (ITA) in 2022 bleek dat het wereldkampioenschap een louter ORC aangelegenheid was. Het IRC bestuur, de RORC en UNCL was namelijk met het ORC overeengekomen om een gezamenlijk IRC/ORC evenement te houden. Dat is nu eenzijdig geannuleerd.

Midzomer Regatta
Ice

De Midzomer Regatta is een nieuw initiatief van de WSV Flevormare en wordt op zaterdag 26 juni gezeild. Het is een laagdrempelige, eendaagse zeilwedstrijd met een afsluitende BBQ bij het Regatta Center. De inschrijvingen zijn nu geopend.