Pampus Regatta

Pampus Regatta 2021
Een correspondent

De Pampusregatta gaat door! Het is heel mooi dat ook dit jaar weer wedstrijden gezeild kunnen worden op het Markermeer en IJmeer. Dit kan alleen door het zeilen centraal te stellen. De inschrijving staat open voor kajuitjachten in de ORC-, SW- en eenheidsklassen.

Pampus Regatta
Een correspondent

Voor het eerst in meer dan een halve eeuw was Durgerdam in begin september niet de uitvalshaven voor een zeilwedstrijd op het Zuidelijk IJsselmeer. Werd traditioneel de Trintelrace vanuit Durgerdam gevaren, vanaf 2014 ging het verder als Pampusregatta in samenwerking met de WSV Flevomare en tot 2019 de R&ZV Naarden en toen kwam Corona.

Pampus Regatta
Ice

We krijgen goed nieuws te horen: de Pampus Regatta zal op 5 en 6 september geagendeerd gezeild wordt. De Pampus Regatta wordt daarmee in Nederland de eerste formeel bevestigde zeilwedstrijd voor kajuitjachtzeilers en kielboten in 2020.

Pampus Regatta
Een correspondent

De 73 boten die zich inschreven voor de Pampus Regatta kregen afgelopen weekend een prachtige regatta voorgeschoteld. De wind begon op zaterdag met 12 knopen en trok aan tot zo’n 17 knopen. Op zondag begon het al iets harder en lag de piek rond de 28 knopen in de middag. De voorspelde regen bleef uit en tijdens de barbecue scheen zelfs de zon.

Pampus Regatta
Een correspondent

Aanstaand weekend op 9 en 10 september is de vierde Pampus Regatta. Met zo’n 65 inschrijvingen beloven de verschillende klassen allemaal uitdagend te worden.

Pampus Regatta 2017
Een correspondent

Vanaf heden is het mogelijk om in te schrijven voor de vierde editie van de Pampus Regatta op 9 en 10 september a.s. op het IJmeer en Markermeer. Inschrijving is open voor SW, ORC, eenheidsklassen (o.a. J/80 en Marieholm, X-79) en Kwarttonklasse.