Prinses Sofia Cup

Emma Plasschaert
Ice

Zaterdag 7 april is Emma Plasschaert zesde geworden op de internationale zeilwedstrijd in Palma de Mallorca. Ze begon als vierde aan de medalrace met kans op zilver of brons. De absolute  wereldtop was present dus stond de tien atletes op scherp voor de medalrace. Te scherp helaas, want drie dames, ook Emma, startten te vroeg en konden hun kansen niet langer verdedigen.

Prinses Sofia Cup
Watersportverbond

De Nederlandse zeilers hebben op hun laatste dag bij de Prinses Sofia Cup, de dag van de medalrace, hun medaillekansen goed benut. In de verschillende klassen lieten de Nederlandse zeilers zien wat ze in huis hebben, wat resulteerde in 4 medailles voor de zeilers van Team Delta Lloyd: 2 keer goud, 1 keer zilver en 1 keer brons.

Bekkering en Duetz
Watersportverbond

De Nederlandse zeilers hebben hun vijfde dag bij de Prinses Sofia Cup erop zitten. Op zaterdag 7 april wordt de medalrace gevaren en het ziet er goed uit voor de zeilers van Team Delta Lloyd. Bekkering en Duetz hebben zich een dag voor de medalrace al verzekerd van het goud. Lilian de Geus is verzekerd van minimaal zilver en Nicholas Heiner van minimaal brons. Marit Bouwmeester had een lastige dag maar maakt nog kans op de zilveren medaille en Kiran Badloe maakt vanaf een huidige zesde plek nog kans op brons.

Emma Plasschaert
WWSV

De Prinses Sofia Cup werd gestart met minder goede resultaten voor de Belgische zeilers, dit door variërende condities met weinig wind en lang wachten op de eerste dag. Vanaf dag twee zeilden onze atleten hun weg naar boven in het klassement.

Prinses Sofia Cup
Watersportverbond

De vierde racedag begon in Palma de Mallorca met weinig wind, maar nam in loop van de dag toe. Steeds meer Nederlandse zeilers hebben zich een plek in de top tien van de verschillende klassementen weten te knokken. 49erFX-duo Bekkering en Duetz gaat nog steeds aan kop, net als Lilian de Geus (RS:X-women). Nicholas Heiner (Finn) klimt naar een tweede plek, Marit Bouwmeester (Laser Radial) zakt naar de tweede plek en Zegers & Van Veen (470-women) varen voor het eerst dit evenement de top tien binnen.

Marit Bouwmeester
Watersportverbond

Na twee dagen varen met licht weer bij de Prinses Sofia Cup hebben de zeilers op de derde dag van het evenement te maken gekregen met meer wind. Omstandigheden waar de Nederlandse zeilers van Team Delta Lloyd prima mee om weten te gaan. Zeven Nederlandse boten staan in de top tien van de verschillende klassementen, waarvan Marit Bouwmeester (Laser Radial), Lilian de Geus (RS:X-women) en het duo Bekkering & Duetz (49erFX) het klassement aanvoeren.

Team Delta Lloyd
Watersportverbond

Een drukke eerste racedag voor de internationale zeiltop bij de alweer 49ste editie van de Prinses Sofia Cup. 1215 zeilers (en 870 boten) uit 62 verschillende landen kwamen op maandag 2 april in actie voor hun eerste races van deze Europa Cup in Palma de Mallorca. Zo ook de Nederlandse topzeilers van Team Delta Lloyd.

Laser Radial zeilen
WWSV

De Prinses Sofia Cup 2018 in het Spaanse Palma de Mallorca is de echte Europese start van het zeilseizoen voor de WWSV atleten. Deze wedstrijd is een belangrijke voorbereiding op het wereldkampioenschap te Aarhus, waar de eerste kansen liggen op een ticket voor de Olympische Spelen.

Nederlandse topzeilers 470 klasse
Watersportverbond

Een grote selectie zeilers van Team Delta Lloyd maakt zich op voor de Prinses Sofia Cup 2018. De internationale regatta op Palma de Mallorca, die dit jaar plaatsvindt van maandag 2 t/m zaterdag 7 april, is voor verschillende zeilers de echte seizoensopener. Naast verschillende kernploeg-zeilers is ook de gehele talentploeg van Team Delta Lloyd op het water van Palma te vinden.

Palma de Mallorca
Een correspondent

Twee Belgische top-5 plaatsen in Palma de Mallorca en winst voor Evi Van Acker in haar medal race.