Regenboog klasse

Regenbook klasse zeilnieuws, uitslagen, foto's en video op ClubRacer.

Eenheidsklasse Regenboog
Een correspondent

Op zaterdag en zondag 23 en 24 oktober organiseert de KWVL (Koninklijke Watersport-Vereniging ‘Loosdrecht’) het Nederlands Kampioenschap Sprint voor de Regenbogen.

Regenboog zeilen
Een correspondent

Elk jaar kijken de Regenboog zeilers uit naar een mooi Pinksterweekend op de Loosdechtse Plassen. Dit jaar hadden zich 36 deelnemers voor het Regenboog klasse Evenement Loosdrecht, bij de organiserende vereniging, de KWVL, gemeld.

Regenboog klasse
Een correspondent

Precies 100 jaar nadat dat de eerste Regenboog te water werd gelaten, beginnen halverwege augustus 42 eigenaren met hun 'Bogen' aan hun eerste buitenlandse avontuur. Van 19 t/m 25 augustus werd het jubileumjaar uitbundig gevierd tijdens de Como Century Challenge in Italië. De huidige Nederlands Kampioen in de Regenboog klasse, Peter Peet won met zijn bemanning het evenement.

100 jaar Regenboog zeilen
Een correspondent

Mark Neeleman is de grote winnaar geworden van het Regenboog weekend dat ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van deze klasse op Loosdrecht werd gehouden. Met ruim 80 deelnemers was dit het grootste veld in de geschiedenis van de oudste nationale eenheidsklasse van Nederland.

100 jaar Regenboog
Ice

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Regenboog wordt een uniek boekwerk samengesteld over een eeuw zeilen in deze zeilboot. Het boek beschrijft de bewogen geschiedenis van deze oudste nationale eenheidsklasse, aan de hand van uniek beeldmateriaal, verhalen en interviews. Niet eerder is zo veel materiaal en informatie samengekomen in één lijvig en rijk geïllustreerd boekwerk.

Koninklijke Regenboog Oranje
Een correspondent

Met twee duidelijk gewonnen heats in de Damen matchrace heeft de Nederlandse Regenboog ‘Oranje’ in Hobart een visitekaartje afgegeven voor Dutch design in scheepsontwerp.