Regenboog klasse

Regenbook klasse zeilnieuws, uitslagen, foto's en video op ClubRacer.

Geen kampioen NK-sprint Regenbogen door gebrek aan wind
Een correspondent

Na het zinderende slot van het eerste NK -Sprint bij de Regenbogen in 2021 werd vol verwachting uitkeken naar de tweede editie, die afgelopen weekend 14 & 15 mei weer door de KWVL, onder auspiciën van de klasse-organisatie, werd gehouden. Helaas was de wind niet van de partij, waardoor de wedstrijden uitgesteld werden. 

NK Sprint Regenbogen
Een correspondent

Aanstaande weekend (14 & 15 mei) organiseert de KWVL (Koninklijke Watersport-Vereeniging ‘Loosdrecht’) onder auspiciën van de Klasse organisatie het Nederlands kampioenschap Sprint voor de Regenbogen.

NK Sprint Regenbogen
Een correspondent

Afgelopen weekend (23 & 24 oktober) organiseerde de KWVL (Koninklijke Watersport-Vereeniging ‘Loosdrecht’) onder auspiciën van de Klasse organisatie van de Regenbogen het Nederlands kampioenschap Sprint voor de Regenbogen.

Eenheidsklasse Regenboog
Een correspondent

Op zaterdag en zondag 23 en 24 oktober organiseert de KWVL (Koninklijke Watersport-Vereniging ‘Loosdrecht’) het Nederlands Kampioenschap Sprint voor de Regenbogen.

Regenboog zeilen
Een correspondent

Elk jaar kijken de Regenboog zeilers uit naar een mooi Pinksterweekend op de Loosdechtse Plassen. Dit jaar hadden zich 36 deelnemers voor het Regenboog klasse Evenement Loosdrecht, bij de organiserende vereniging, de KWVL, gemeld.

Regenboog klasse
Een correspondent

Precies 100 jaar nadat dat de eerste Regenboog te water werd gelaten, beginnen halverwege augustus 42 eigenaren met hun 'Bogen' aan hun eerste buitenlandse avontuur. Van 19 t/m 25 augustus werd het jubileumjaar uitbundig gevierd tijdens de Como Century Challenge in Italië. De huidige Nederlands Kampioen in de Regenboog klasse, Peter Peet won met zijn bemanning het evenement.

100 jaar Regenboog zeilen
Een correspondent

Mark Neeleman is de grote winnaar geworden van het Regenboog weekend dat ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van deze klasse op Loosdrecht werd gehouden. Met ruim 80 deelnemers was dit het grootste veld in de geschiedenis van de oudste nationale eenheidsklasse van Nederland.

100 jaar Regenboog
Ice

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Regenboog wordt een uniek boekwerk samengesteld over een eeuw zeilen in deze zeilboot. Het boek beschrijft de bewogen geschiedenis van deze oudste nationale eenheidsklasse, aan de hand van uniek beeldmateriaal, verhalen en interviews. Niet eerder is zo veel materiaal en informatie samengekomen in één lijvig en rijk geïllustreerd boekwerk.

Koninklijke Regenboog Oranje
Een correspondent

Met twee duidelijk gewonnen heats in de Damen matchrace heeft de Nederlandse Regenboog ‘Oranje’ in Hobart een visitekaartje afgegeven voor Dutch design in scheepsontwerp.