Ronde om Noord-Holland

 start inschrijving van de 26ste editie van de YSY Ronde om Noord-Holland
Een correspondent

Batavia Haven gaat ons weer warm welkom heten. De vrijwilligers staan al weer te popelen om alle deelnemers daar te ontvangen. Het programma in IJmuiden is ook al bijna rond. Wij zijn er helemaal klaar voor om het startschot voor de inschrijvingen te nemen!

Ronde Om Noord-Holland
Ice

Afgelopen weekend ging de Ronde om Noord Holland 2021 van start vanuit Lelystad (NED). Ondanks diverse waarschuwingen voor onweersbuien met code oranje, waarbij er kans was op zware windstoten en grote hagelstenen (2-4cm), liet de Ronde om Noord Holland organisatie de wedstrijd toch doorgaan. Slechts een derde van de gestarte deelnemers voltooide de zeilwedstrijd op het IJsselmeer. In een open brief neemt Jan Bart, stuurman grote handelsvaart en kapitein zeesleepvaart, de organisatie op de korrel.

25ste YSY Ronde om Noord Holland
Ice

Voor vele zeilers in Nederland is het watersportseizoen dit weekend weer geopend en is het tijd om je boot klaar te maken voor hopelijk een pracht vaarseizoen. Ook de organisatie van de  YSY Ronde om Noord-Holland is al flink bezig om de zeilwedstrijd dit jaar plaats te laten vinden. De eerste signalen zijn positief want de wedstrijdorganisatie heeft al een aantal belangrijke vergunningen binnen. 

Ronde om Noord-Holland
Een correspondent

De YSY Ronde om Noord-Holland is de zeilwedstrijd, die Yachtclub Seaport IJmuiden voor de 25ste keer organiseert. De gemeente Velsen, Rauw aan Zee, heeft zich als hoofdsponsor aan dit zeilspektakel gecommitteerd. Op vrijdag 18 juni varen voor de 25ste keer weer ruim 120 zeilboten de YSY Ronde om Noord-Holland. Een zeilrace die start in Bataviahaven te Lelystad en eindigt tussen de pieren van IJmuiden 

Ronde om Noord Holland
Een correspondent

De 24ste YSY Ronde om Noord-Holland was volop in voorbereiding toen de organisatie het bericht kreeg van de Haven van Amsterdam, dat ze geen vergunning kregen om een evenement rond de haven van IJmuiden te organiseren, door het nu ons allen bekende Covid19 virus.

Ronde om Noord-Holland
Een correspondent

Ook de Ronde ontkomt helaas niet aan de situatie waarbij evenementen afgelast (moeten) worden. De Port of Amsterdam heeft besloten om in elk geval tot 1 juli geen vergunning te verlenen voor zeilevenementen in haar verkeersgebied. Dit betekent dus dat de deelnemers niet kunnen finishen in of bij IJmuiden.

Ronde om Noord-Holland
Een correspondent

De YSY Ronde om Noord-Holland is de zeilwedstrijd, die Yachtclub Seaport IJmuiden voor de 24ste keer organiseert. De gemeente Velsen, Rauw aan Zee, heeft zich als hoofdsponsor aan dit zeilspektakel gecommitteerd.

YSY Ronde om Noord-Holland
Een correspondent

Stichting YSY Ronde om Noord-Holland organiseert voor de 23ste keer de YSY Ronde om Noord-Holland. Een zeilevenement dat hoog op de lijst van de Nederlandse watersport agenda staat.

Ronde om Noord-Holland
Ice

Stichting YSY Ronde om Noord-Holland organiseert voor de 23ste keer  de Ronde om Noord-Holland. Een zeilevenement dat hoog op de lijst van de Nederlandse watersport agenda staat.

Start Ronde om Noord Holland
Een correspondent

Na vele jaren is er helaas een einde gekomen aan een lange traditie van de start van de ronde om Noord Holland vanuit een Noord Hollandse haven. Muiden is ruim 20 jaar onze vertrouwde starthaven geweest. Een mooie haven aan de voet van een stuk historie waar we altijd hartelijk welkom zijn geheten en volop alle medewerking kregen.