RORC

Moana wint IRC Europees kampioenschap
Kat

Op de laatste van vier dagen prachtig racen voor de haven van Breskens, werden twee finaleraces gehouden en werd de winnaar van het 2022 IRC Europees Kampioenschap beslist met de kleinst mogelijke marge. Moana wint met slechts 0,003 punten verschil. 

 

EK-IRC-dag 3
Een correspondent

Het IRC Europees Kampioenschap heeft de traditie dat kleinere boten winnen. In Cork in 2016 was de allereerste IRC Europees Kampioen Paul Gibbons en zijn Quarter Tonner Anchor Challenge die won, het jaar daarop in Marseille was de JPK 10.10 Expresso 2 van Guy Claeys de winnaar in IRC 4. 

 

Moana dag 2 BSW
Een correspondent

Dag twee van het IRC Europees Kampioenschap op Damen Breskens Sailing Weekend had niet meer kunnen verschillen van dag één. De openingsrace van donderdag, een medium coastal, was extreem lastig zowel voor het wedstrijdcomité als voor de deelnemers omdat de wind 180° draaide en toenam van niets naar 25 knopen. 

 

Class 30,
Kat

Geweldig nieuws voor de Class 30, die bedacht en ontworpen werd door VPLP, dankzij een gezamenlijk initiatief van Union Nationale pour la Course au Large (Frankrijk), de Royal Ocean Racing Club (UK) en de Storm Trysail Club (USA). Deze boot zou de voorkeurskeuze moeten worden als introductieschip maar ook bijvoorbeeld voor trainingen die vooraf gaan aan offshore races en voor het One-Design racen. Het is de bedoeling dat de boot aan het eind van het jaar haar debuut zal maken met als doel deelnemen aan de Paasraces van 2023 in Frankrijk en Engeland. 

Ker 43 Baraka GP
Kat

De nieuwe Grand Prix Zero klasse nodigt deelnemers uit om mee te doen met dit op IRC-rating gebaseerde initiatief op de Solent. High-performance boten met een IRC rating van 1.192 tot 1.394 en een DLR max van 105 komen in aanmerking.