Route du Rhum

Rhum Multi en Rhum Mono klassen beslist
Een correspondent

Lees hier de laatste updates over de Route du Rhum - Bestemming Guadeloupe 2022. De twaalfde editie van de Route du Rhum - Bestemming Guadeloupe is op woensdag 9 november, om 14.15 uur voor de kust van Saint Malo in uitstekende omstandigheden van start gegaan. Verwacht wordt dat er records gaan sneuvelen. 

Jonas Gerckens
Kat

De Belgische Class40-schipper Jonas Gerckens heeft zich vrijdagavond moeten terugtrekken uit de Route du Rhum-Destination Guadeloupe wegens een combinatie van technische problemen die nog worden verergerd door zijn slechte gezondheidstoestand.

Records Route du Rhum-Destination Guadeloupe op punt verbroken te worden
Kat

Het tijdstip en de datum voor de start van de 12de Route du Rhum - Bestemming Guadeloupe zijn vastgelegd: op woensdag 9 november om 14.15 uur is het langverwachte moment eindelijk aangebroken en het ziet ernaar uit dat het een snelle race wordt.
 

Elvstrøm zeilt EKKO tijdens Route du Rhum
Adverteerder

Binnenkort is het weer tijd om de zeilen te hijsen voor een nieuwe editie van de legendarische Route du Rhum. Elvstrøm Sails wordt ditmaal vertegenwoordigd door Fabrice Amedeo die met de Nexans - Art & Fenêtres over de Atlantische Oceaan zal racen met het allereerste IMOCA- zeil dat gedeeltelijk uit gerecycleerde kunststoffen bestaat.

Edmond de Rothschild
Een correspondent

Acht soloschippers zullen de komende Route du Rhum - Bestemming Guadeloupe racen in de Ultim-klasse bestaande uit enorme multihulls van meer dan 30 meter lang. Dankzij de nieuwste innovaties en technologische vooruitgang kunnen de meest recente Ultims langdurig blijven vliegen. Gezien de intensiteit van de strijd tussen de schippers en hun “vliegmachines” lijkt het waarschijnlijk dat het record - dat al vier jaar in handen is van Francis Joyon (7 dagen, 14 uur, 21 minuten) - zal worden gebroken. 

Ocean Fifty, adembenemend sprinten naar de overkant
Kat

Altijd spectaculairder, altijd sneller, altijd sterker! De Ocean Fifty klasse is in volle beweging en vertegenwoordigt één van de meest homogene klassen in de vloot van de Route du Rhum met bestemming Guadeloupe 2022. De acht deelnemende schippers zullen een helse strijd van iets meer dan tien dagen aangaan. Dat belooft een adembenemende sprint!

Route du Rhum
Kat

De 30 schippers in de categorieën Rhum Mono en Rhum Multi die zullen deelnemen aan de Route du Rhum 2022 met bestemming Guadeloupe, bereiden zich voor op het beroemde soloparcours over de Atlantische Oceaan. Het is in deze kernklassen dat de echte avonturiers en ook de amateur soloschippers zitten. De strijd om de overwinning belooft hevig te worden. Deze zeilboten staan dan ook het dichtst bij de oorsprong van de race. 

Jonas Gerckens
Kat

Jonas Gerckens staat op het punt om deel te nemen aan zijn tweede Route du Rhum, een solo-oversteek van de Atlantische Oceaan. Jonas: "Van kinds af aan oefent de open zee een enorme aantrekkingskracht uit op mij, dwingt ze me om verder te kijken, voorbij de horizon"

Route du Rhum 2022: aftellen naar 6 november: village depart Saint Malo
Kat

In de 44-jarige geschiedenis hebben nog nooit zoveel schippers deelgenomen aan de Route du Rhum met Bestemming Guadeloupe. Voor de 12de editie van de meest mythische transatlantische race vertrekken 138 solozeilers vanuit Saint Malo naar Guadeloupe. Het is nu aftellen naar deze langverwachte editie, die op 6 november om 13:02 uur van start gaat in Saint-Malo.

Jonas Gerckens en Sophie Faguet
Kat

België mist net het podium wereldkampioenschap oceaanracen. De Red Dolphins, de Belgisch-Franse Sophie Faguet en de Belg Jonas Gerckens, zijn als 5de geëindigd op het wereldkampioenschap zeilen gemengd dubbelspel 2022 in Slovenië op boten van Figaro 3.