RS Aero klasse

Nederlands Kampioenschap zeilen in Bruinisse
Een correspondent

De zeilers lijken er enorm veel zin in te hebben met ruim 30 boten in de RS500 klasse en bijna 30 deelnemers in de RS Aero, wordt er komend weekend gestreden om de titel van Nederlands Kampioen.

Benelux kamioenspappen zeilen
Een correspondent

Op 13, 14 en 15 augustus 2022 organiseert de Royal Yacht Club Belgium (RYCB) samen met W.V. Scharendijke (WVS)  de feestelijke 50ste editie van de Benelux kampioenschappen.

RS Aero: ultralicht en gemakkelijk te hanteren eenmansboot
Kat

De RS Aero is een ultralichte en gemakkelijk te hanteren eenmansboot. Technisch gezien is de boot een grote stap vooruit. Het is een ideaal bootje om voor je plezier te gaan zeilen of als wedstrijdboot. De RS verdeler Aquavitesse heeft op zaterdag 9 april van 13.00 uur tot 17.00 uur een Tryout dag georganiseerd op het galgenweel bij de RYCB. 

Open Nederlands Kampioenschap RS500
Een correspondent

Dit weekend wordt in Bruinisse (Zeeland) het Open Nederlands Kampioenschap gevaren in de RS500 en RS Aero. De zeilers lijken er enorm veel zin in te hebben met ruim 40 deelnemers in de RS500 klasse en bijna 30 deelnemers in de RS Aero, worden er meer zeilers verwachten dan in de afgelopen jaren. 

RS Aero klasse
Een correspondent

Op 15 en 16 september werd in Bruinisse het Nederlandse RS Aero 7 klasse evenement samen met het ONK RS Feva en RS 500 georganiseerd.

RS Aerocup in Malcesine
Een correspondent

De Rooster RS Aerocup telde 49 boten aan de start vanuit 13 verschillende landen. Een grote internationale vloot voor intensieve en plezierige wedstrijden in de spectaculaire omgeving van het Gardameer. Team NL bestond uit Harmon de Lange, die zijn debuut maakte in een RS Aero 9 en gelijk een bronze medaille mee naar huis mocht nemen.