Sailing Holland

Sailing Holland is opgericht in 2013 door Gideon Messink en Anita van Oeveren met als doel: deelname met een Nederlandse boot aan de Volvo Ocean Race. Met succes, zowel in 2014-’15 als in 2017-’18 nam Sailing Holland als Team Brunel deel aan de Volvo Ocean Race. Sailing Holland is eigenaar van de boot, werkt bij voorkeur achter de schermen en is operationeel verantwoordelijk voor de campagnes.

Nederlands zeilteam in The Ocean Race
Een correspondent

Sailing Holland en DutchSail maakten bekend dat ze met een Nederlands team onder de naam: 'SAILING TEAM NEXTGEN' en op inschrijving van de KNZ&RV en KRZV De Maas deelnemen aan de komende editie van The Ocean Race. De campagne focust zich op toekomstige generaties en wordt ondersteund door een vijftal partners die zich ieder vanuit hun eigen expertise voor deze generaties inzetten. 

Volvo65 Janssen de Jong
Ice

De komende editie van The Ocean Race zal de langste etappe in de vijftig jarige geschiedenis van de Race bevatten. Met 12.750 zeemijl van Kaapstad, Zuid Afrika naar Itajaí, Brazilië, waarschijnlijk goed voor zo'n dertig dagen op zee, kan er gerust gesproken worden over een marathon etappe. Een uitdaging waar de nieuwe generatie jonge Nederlandse zeilers nu al naar uitkijkt.