Sailing World Championships

WKzeilen Journaal
Watersportverbond

Het WK Zeilen komt in 2022 voor het eerst in de geschiedenis naar Nederland, en wel voor de kust van Den Haag! In een reeks WK journaals gaat het Watersportverbond alles over dit unieke sportevenement vertellen, wat het is, hoe het in elkaar steekt, wie er mee doen, en natuurlijk wat er allemaal bij komt kijken om een WK te organiseren.

Annemiek Bekkering en Annette Duetz
Watersportverbond

Het regent medailles bij het WK zeilen in Aarhus voor de Nederlandse zeilers en windsurfers. Na brons voor Postma, zilver voor Bouwmeester en goud voor Van Rijsselberge en De Geus hebben ook de 49erFX-dames Annemiek Bekkering en Annette Duetz de wereldtitel veroverd.

Emma Plasschaert wereldkampioen zeilen
WWSV

Tweemaal winst voor Emma Plasschaert op het Wereldkampioenschap zeilen in Aarhus, naast een gouden medaille in de Laser Radial klasse zorgt ze voor een Belgisch ticket naar de Olympische Spelen in 2020!

Emma Plasschaert
WWSV

Emma Plasschaert weet op de voorlaatste dag van het WK zeilen in Aarhus de leidersplaats te veroveren in de Laser Radial-klasse. In haar 9de race kwam Emma als 11de over de finish en finishte als 2de in race 10. Zo neemt Emma met 56 punten de leidersplaats in de tussenstand. De top-3 wordt afgesloten door de Nederlandse Marit Bouwmeester (67 punten) gevolgd door de Deense Anne-Marie Rindom (79 punten).

Pieter-Jan Postma
Watersportverbond

Een belangrijke dag voor de Nederlandse Finn-zeilers bij het WK in Aarhus. Nicholas Heiner en Pieter-Jan Postma varen hun medalrace, waarbij de medaillekansen voorafgaand aan de wedstrijd nog volledig open liggen. Pieter-Jan Postma weet te stunten en gaat er met het brons vandoor. Nicholas Heiner eindigt 6e.  

Pieter-Jan Postma
Watersportverbond

Op de zevende racedag bij het WK zeilen zorgt een gebrek aan wind wederom voor veel uitstel. Een lange dag met weinig races voor de Nederlandse zeilers. Bij de Finn behalen Nicholas Heiner en Pieter Jan Postma na een spannende strijd in de top tien beide de medalrace. Heiner staat 4e overall, Postma 6e.

Afrodite Zegers & Anneloes van Veen
Watersportverbond

Voor het 470-duo Afrodite Zegers & Anneloes van Veen is het WK zeilen in Aarhus tot een abrupt einde gekomen. Door tegenstrijdigheden in de sailing instructions ontstond er onduidelijkheid over het wel of niet benutten van de reservedag.

WK Zeilen
Watersportverbond

Tijdens de 6e wedstrijddag bij het WK zeilen in Aarhus stond er, na een dag zonder wind op maandag, wederom erg weinig wind in het Deense kustplaatsje. De races die een dag eerder niet gevaren konden worden, werden voor slechts een klein deel ingehaald op dinsdag.

WK zeilen in Aarhus
Watersportverbond

De vijfde racedag bij het WK zeilen werd er, ondanks de prima voorspellingen, weinig gezeild. Al vroeg mochten de Nederlandse zeilers en windsurfers het water op, maar voor het overgrote deel van de sporters werd het een dag zonder actie. De wind zakte er begin van de middag helemaal uit en liet zich de rest van de dag niet meer in stabiele toestand zien.

WK zeilen
Watersportverbond

De vierde wedstrijddag bij het WK Zeilen in Aarhus waait er een flinke bries door het Deense Aarhus. De zeilers mogen met zo’n 15 tot 20 knopen wind laten zien wat ze in huis hebben. Voor de RS:X-windsurfers is het de eerste racedag van het evenement. Dorian van Rijsselberge en Kiran Badloe gaan beiden sterk van start en staan na drie races op een gedeelde 3e plaats in het klassement.