Sailing World Cup Series

De World Sailing's Sailing World Cup is een serie zeilwedstrijden die ontstaan is tijdens het seizoen 2008-09. Deze zeilwedstrijden worden gezeild met boten die deelnemen aan de Olympische Spelen en Paralympics.

Deze wereldbeker zeilen werd vanaf het begin samengesteld uit de grootste olympische regatta's: Sail Melbourne in Melbourne, Rolex Miami OCR van US Sailings in Miami, Trofeo SAR Princess Sofia in Palma de Mallorca, Semaine Olympique Francaise in Hyeres en de Delta Lloyd Regatta in Medemblik.

William De Smet
WWSV

De Belgsiche zeiler William De Smet finishte zondag in de Laser klasse als 7de in zijn allereerste medal race op een World Cup en eindigt zo op de 6de plaats in Miami, ver boven zijn eigen verwachtingen.

World Sailing World Cup
Watersportverbond

Bij de World Sailing World Cup in Miami, die van 29 januari t/m 3 februari plaatsvond in Miami heeft het kersverse 470-duo Afrodite Zegers & Lobke Berkhout bewezen niet onder te doen voor de 470-topteams die al jaren samen in 1 boot doorbrengen. Het Nederlandse duo, dat voor het eerst samen in actie kwam tijdens een World Cup, sluit de week af op een 7e plek in het eindklassement.

Afrodite Zegers & Lobke Berkhout
Watersportverbond

De zeilers bij de World Sailing World Cup, die van 29 januari t/m 3 februari plaatsvindt in Miami, kregen op zaterdag 2 februari wederom te maken met een lange en uitdagende dag met lichte weersomstandigheden.

Odile van Aanholt & Marieke Jongens
Watersportverbond

Op dag 4 van de World Sailing World Cup in Miami draait het voor de Nederlandse zeilers in de 49er, de 49erFX en de RS:X om het behalen van een top tien positie en daarmee een plek in de medalrace van zaterdag. Het Nederlandse 49erFX-duo Van Aanholt & Jongens doet, net als het 49er-team Lambriex & Van Vugt, goede zaken en plaatst zich voor de medalrace. Voor regerende Wereldkampioene in de RS:X, Lilian de Geus, zit een medalrace er niet meer in en eindigt de World Cup in Miami een dag te vroeg.

William De Smet
WWSV

Na drie zeildagen op de Wereldbeker Zeilen in Miami, ligt de Belgische zeiler William De Smet op de derde plaats in de Laser Standard klasse. William won zijn eerste race van de wedstrijd en de eerste race in de Gold-fleet. Wereldkampioene Emma Plasschaert nadert de top-10 op vijf punten.

Afrodite Zegers & Lobke Berkhout
Watersportverbond

De Olympische zeilers van TeamNL Zeilen hebben niet bepaald hun makkelijkste week in Miami. Uitdagende omstandigheden zetten de zeilers tijdens de eerste World Cup van 2019 op scherp, maar zorgen er ook voor dat zelfs de kleinste foutjes direct hard af worden gestraft. Dat resulteert in wisselende prestaties en veel leermomenten voor de Nederlandse zeilploeg.

Odile van Aanholt in 49erFX tijdens World Cup Miami
Watersportverbond

De Nederlandse topzeilers en windsurfers hebben tijdens hun tweede dag van de World Cup in Miami het grootste deel van hun wedstrijddag wachtend doorgebracht. Het was wachten op goede wind, maar de juiste omstandigheden waren maar heel even te zien. De 49erFX-vloot, met de Nederlandse Van Aanholt & Jongens, maakte daar gretig gebruik van en voer 3 wedstrijden. De andere Nederlandse zeilers hadden minder geluk en kwamen toe aan niet meer dan 1 wedstrijd.

Zegers & Berkhout goed van start
Watersportverbond

De eerste dag bij de World Cup in Miami kregen de zeilers te maken met een lichte en zeer onstabiele wind. Na enige tijd van uitstel vertrokken de zeilers richting race course met zo’n 7 tot 11 knopen wind. Genoeg om enkele races uit te kunnen varen, maar met schommelende resultaten voor de zeilers en windsurfers van TeamNL Zeilen.

Odile van Aanholt & Marieke Jongens
Watersportverbond

De Nederlandse zeilers van TeamNL Zeilen maken zich op voor de eerste World Cup van het jaar. Van dinsdag 29 januari t/m zondag 3 februari verzamelt de internationale zeiltop zich in Miami. Een perfect moment om te kijken hoe de zeilers ervoor staan in hun weg naar de Olympische Spelen van 2020. Vooral voor het nieuwe 470-duo Zegers & Berkhout is de World Cup een belangrijk moment om te zien of de nieuwe samenwerking zijn vruchten afwerpt.

Emma Plasschaert
WWSV

Op het toekomstige Olympische vaarwater heeft Emma Plasschaert (BEL) deze ochtend brons gewonnen in de Laser Radial! Afgelopen week ging in Enoshima, Japan, de eerste World Cup van het 2019 seizoen door. Na de tyfoon van begin september was het stilte na de storm in Japan. In de Laser Radial klasse konden ze donderdag en vrijdag niet zeilen doordat er te weinig wind was en ook vandaag werden de races uitgesteld tot er voldoende wind was.