Schelderegatta

De Schelderegatta is een jaarlijks terugkerende zeilwedstrijd die gezeild wordt op de Schelde met start voor Hansweert en finish in Antwerpen. Hier vind je alle Schelderegatta uitslagen, foto's en video in chronologische volgorde.

Schelderegatta
Ice

De Schelderegatta, een laagdrempelige zeilwedstrijd voor kieljachten en sportzeilboten valt dit jaar samen met de Veronicarace en kan mede daardoor niet rekenen op de opkomst van andere jaren. Toch wordt de wedstrijd een succes dankzij de beslissing van de organisatie om de start uit te stellen en de startlijn te verleggen. Voor de zeilers wordt het onverhoopt toch nog een prachtige dag op het water met een mooie afsluiter op het terras van de RYCB. 

Indring start ScheldeRegatta 2018
Pit De Jonge

Op zaterdag 18 juni nemen een dertigtal zeiljachten weer deel aan de Indumar / Multraship Schelderegatta. De race tussen Hansweert en Antwerpen over de Schelde is het startschot voor het zomer zeilseizoen. Omdat het dit jaar een kwalificatiewedstrijd voor het Open Noordzee Kampioenschap (ONZK) werd, zijn naast de vertrouwde CR-gemeten jachten en sportboten nu ook IRC-gemeten jachten toegelaten. Toch waakt de organisatie over de initiële laagdrempeligheid die Harry Van den Bergh, de bedenker van deze Scheldewedstrijd, voor ogen had.

Schelderegatta
Ice

Nog net op de valreep krijgen we via de RYCB en WWSV-nieuwsbrief het bericht "Vijf voor twaalf: Schelderegatta tijd!". Hoog tijd dat er door de organisatie ruchtbaarheid wordt gegeven aan de wedstrijd want de start vanuit Hansweert is voorzien op 18 juni en er zijn op dit ogenblik nog maar 15 inschrijvingen.

Waarom beginnende wedstrijdzeilers niet durven deelnemen: “de drempel is te hoog”
Kat

De cijfers liegen er niet om. Zeilwedstrijden geraken niet meer aan het nodige aantal deelnemers. De inschrijvingen lopen al ettelijke jaren terug en de coronacrisis heeft hier niet veel goed aan gedaan. Hoe komt dit en wat kunnen we hieraan doen? 

Willy Walscharts
Kat

Willy Walscharts, wedstrijdzeiler en eigenaar van de Asterix (Swan 56), is overleden. Willy stierf aan de gevolgen van een tragisch ongeval.

 

Schelderegatta
Ice

We hadden het er al over in het ClubRacer Café, de Schelderegatta die dit jaar gepland was op 26 juni is helaas afgelast. Deze jaarlijks klassieker voor zeiljachten met Cruiser Rating (CR) meetbrief met start in Hansweert en finish aan de Scheldekaaien in Antwerpen kan niet doorgaan wegens de huidige coronamaatregelen in Nederland.

Schelderegatta
Ice

De Schelderegatta 2020 die normaal gesproken op 6 juni 2020 zou gezeild worden op de Schelde tussen Hansweert en Antwerpen is afgelast.

Harry van den Bergh
Ice

Eight bells of einde van de wacht voor Harry Van den Bergh. Deze nacht overleed Harry Van Den bergh. Een groot verlies voor de Belgische zeilsport. Rust zacht Harry. Eeuwig respect.

ScheldeRegatta
Kat

Lieve deelnemers van de ScheldeRegatta. We hebben weer veel prachtige beelden van jullie zeilboten, manoeuvres en bijhorende acties en fratsen gefilmd. Heb je ons zien passeren en heb je interesse? Even lid worden van het ClubRacer Café en je bootnaam en klasse doorgeven. Men zegge het voort...

ScheldeRegatta
Ice

Zaterdagmiddag 22 juni om 13:00u vertrekken voor de 17de keer 45 zeilboten vanuit Hansweert naar Antwerpen voor de ScheldeRegatta. Het is voorspeld en het wordt dan ook een prachtige zeildag. De Line Honours zijn voor Raquero die na iets meer dan vier uur zeilen om 17u 31 trots als eerste finisht onder zowel de kathedraaltoren als een stralende hemel.