Schelderegatta

De Schelderegatta is een jaarlijks terugkerende zeilwedstrijd die gezeild wordt op de Schelde met start voor Hansweert en finish in Antwerpen. Hier vind je alle Schelderegatta uitslagen, foto's en video in chronologische volgorde.

Willy Walscharts
Kat

Willy Walscharts, wedstrijdzeiler en eigenaar van de Asterix (Swan 56), is overleden. Willy stierf aan de gevolgen van een tragisch ongeval.

 

Schelderegatta
Ice

We hadden het er al over in het ClubRacer Café, de Schelderegatta die dit jaar gepland was op 26 juni is helaas afgelast. Deze jaarlijks klassieker voor zeiljachten met Cruiser Rating (CR) meetbrief met start in Hansweert en finish aan de Scheldekaaien in Antwerpen kan niet doorgaan wegens de huidige coronamaatregelen in Nederland.

Schelderegatta
Ice

De Schelderegatta 2020 die normaal gesproken op 6 juni 2020 zou gezeild worden op de Schelde tussen Hansweert en Antwerpen is afgelast.

Harry van den Bergh
Ice

Eight bells of einde van de wacht voor Harry Van den Bergh. Deze nacht overleed Harry Van Den bergh. Een groot verlies voor de Belgische zeilsport. Rust zacht Harry. Eeuwig respect.

ScheldeRegatta
Kat

Lieve deelnemers van de ScheldeRegatta. We hebben weer veel prachtige beelden van jullie zeilboten, manoeuvres en bijhorende acties en fratsen gefilmd. Heb je ons zien passeren en heb je interesse? Even lid worden van het ClubRacer Café en je bootnaam en klasse doorgeven. Men zegge het voort...

ScheldeRegatta
Ice

Zaterdagmiddag 22 juni om 13:00u vertrekken voor de 17de keer 45 zeilboten vanuit Hansweert naar Antwerpen voor de ScheldeRegatta. Het is voorspeld en het wordt dan ook een prachtige zeildag. De Line Honours zijn voor Raquero die na iets meer dan vier uur zeilen om 17u 31 trots als eerste finisht onder zowel de kathedraaltoren als een stralende hemel.

Schelderegatta
Een correspondent

Op 22 juni gaat de Schelderegatta van start en sprint een bende CR-jachten van Hansweert naar Antwerpen, inmiddels voor de 17e keer. Wat is het geheim van deze succesformule? We vroegen het aan een ancien: Dirk de Bock.

Schelderegatta
Ice

Het EKWZ (Europees-Kampioenschap-Westerschelde-Zeilen) tussen Hansweert en Antwerpen is weeral een feit. Veel winnaars en natuurlijk een paar gedeukte ego’s tijdens deze tweede grootste Belgische zeilklassieker. De Schelderegatta werd dit jaar een dragrace die de zeilteams niet onvermoeid liet met 10-18 knopen wind uit het zuidwesten en veel spinnaker rakken.

Schelderegatta
Ice

Zaterdagmiddag om 11:30 u vertrokken ongeveer 47 zeilboten vanuit Hansweert naar Antwerpen. Minder deelnemers dan andere jaren maar de afwezigen hadden ongelijk of zeilden een andere wedstrijd. Het werd een prachtige zeildag. De Line Honours waren dit keer voor de Asterix van Willy Walschaerts.

Schelderegatta
Ice

De Schelderegatta gaat dit jaar door op zaterdag 10 juni, start zoals altijd in Hansweert en eindigt voor de rede van Antwerpen. De wedstrijd wordt ondertussen al 15 jaar georganiseerd en is één van de populairste zeilwedstrijden op de Westerschelde.