Schelderegatta

De Schelderegatta is een jaarlijks terugkerende zeilwedstrijd die gezeild wordt op de Schelde met start voor Hansweert en finish in Antwerpen. Hier vind je alle Schelderegatta uitslagen, foto's en video in chronologische volgorde.

Schelderegatta
Ice

Het EKWZ (Europees-Kampioenschap-Westerschelde-Zeilen) tussen Hansweert en Antwerpen is weeral een feit. Veel winnaars en natuurlijk een paar gedeukte ego’s tijdens deze tweede grootste Belgische zeilklassieker. De Schelderegatta werd dit jaar een dragrace die de zeilteams niet onvermoeid liet met 10-18 knopen wind uit het zuidwesten en veel spinnaker rakken.

Schelderegatta
Ice

Zaterdagmiddag om 11:30 u vertrokken ongeveer 47 zeilboten vanuit Hansweert naar Antwerpen. Minder deelnemers dan andere jaren maar de afwezigen hadden ongelijk of zeilden een andere wedstrijd. Het werd een prachtige zeildag. De Line Honours waren dit keer voor de Asterix van Willy Walschaerts.

Schelderegatta
Ice

De Schelderegatta gaat dit jaar door op zaterdag 10 juni, start zoals altijd in Hansweert en eindigt voor de rede van Antwerpen. De wedstrijd wordt ondertussen al 15 jaar georganiseerd en is één van de populairste zeilwedstrijden op de Westerschelde.

Ice

Jan Van BeekDe Schelderegatta beleeft waarlijk een speciale editie dit jaar. De deelnemers moeten op motor én in konvooi naar Antwerpen. Alle voor de hand liggende woordspelingen gaan dus op; De zeilwedstrijd ging compleet de MIST in en de thuisblijvers hebben niks geMIST. En wind was er ook al niet. Voor Jan Van Beek (VVW) wordt het toch nog een vruchtbare dag. Hij wint de auto.

Kat

Schelderegatta 2016De Schelderegatta, de tweede grote Belgische zeilklassieker na de Antwerp Race die start op zaterdag 4 juni 2016 rond 11:00 voor Hansweert, de Schelderegatta die enkel open is voor CR gemeten zeiljachten en daarmee dè familierace bij uitstek is, die heeft alweer een leuke verrassing voor de deelnemers in petto…

Kat

SchelderegattaAlle zeilwedstrijden op de Westerschelde hebben de laatste jaren te kampen met een nijpend tekort aan… wind. Ja u leest het goed, het was weer zover, de Schelderegatta moest opnieuw worden ingekort. Heel de wedstrijd voelde aan als een déjà vu. Bovendien werd er alweer aan boei 88 ter hoogte van het Deurganckdok afgevlagd.

Kat

SchelderegattaDe 13e editie van de Schelderegatta komt er weer aan. Op zaterdag 20 juni 2015 vanaf 13 uur wordt de start gegeven in Hansweert ter hoogte van de oude veerhaven. Een tachtigtal zeilboten zijn ingeschreven. De aankomst (tussen het Loodswezen op de rechteroever en de vlaggenmast van de jachtclub RYCB) is voorzien vanaf 16 uur. Duim mee voor een gunstige wind!

BrunoB

X-AppealOp de eigenzinnige manier die we van hem gewoon zijn beschrijft BrunoB zijn ervaringen vanuit de kuip van de X-Appeal tijdens de Schelderegatta. Lees en lach mee.

Kat

SchelderegattaNiemand heeft ons horen klagen (we waren maar met twee) maar onze gedachten waren achtereenvolgens: wij worden hier niet voor betaald en ons leven wordt iedere dag korter, in versneld tempo dan nog wel. De ScheldeRegatta van 2014 duurde lang, eindeloos lang, vooral zonder spinnaker.

Kat

WaterwegenvignetVorige week kregen wij van Jan Derboven, hoofdhavenmeester Jachthaven Antwerpen Linkeroever, een bericht in onze mailbox dat ons snel deed afzien van onze favoriete bloedtransfusie, rode wijn uit Frankrijk. Wij werden namelijk op de hoogte gebracht van (alweer) enkele wijzigingen in verband met het zogenaamde waterwegenvignet. Dàt zou wel eens de nodige gevolgen kunnen hebben voor een ScheldeRegatta of AntwerpRace dachten wij en togen, uitslovers die we zijn, naarstig aan het werk.