Semain Olympique Française

Emma Plasschaert
Een correspondent

Deze week namen enkele Belgische atleten deel aan de 53ste editie van de French Olympic Week in Hyères (Frankrijk). Tot voor kort ook wel gekend als La Semaine Olympique Française. Van 25 april t.e.m. 30 april kwamen er een 650-tal zeilers uit 50 landen naar de Franse stad. Het event dat wordt gezien als het tweede grote evenement op de Olympische kalender deed zijn naam alle eer aan. De Belgische atleten hebben namelijk enkele mooie prestaties neergezet.

Bart en Floris
Een correspondent

De Nederlandse zeilers nemen deze keer geen medailles mee naar huis van de 53e Semaine Olympique Française in Hyères. Op het toernooi waar 751 zeilers aan meedoen, uit meer dan 50 landen, zijn de beste Nederlanders Bart Lambriex en Floris van de Werken in de 49er. Dit team wint de medalrace en wordt daarmee zesde in het eindklassement.

Eline Verstraelen
WWSV

Van 27 april tot en met 4 mei gaat in het Franse Hyères de 'Semaine Olympique Française' door. Meer dan 200 zeilers en surfers zullen vanaf maandag 29 april het beste van zichzelf geven. Drie zeilsters en één windsurfer zullen onze Belgische driekleur verdedigen binnen de Laser Radial en de RS:X klasse.