Shorthanded

Shorthanded zeilnieuws, uitslagen, deelnemers, foto's en video op ClubRacer.

I love Poland
Kat

Het internationale IRC-congres dat dit jaar in Malta gehouden werd zodat de IRC afgevaardigden de indrukwekkende Rolex Middle Sea Race vloot kon zien, stelt een opvallende technische vooruitgang voor: het tweede IRC certificaat voor short-handed racing.

Diabolic wint Regatta Rei en Jaume
Kat

De Regatta Rei en Jaume is een wedstrijd die meetelt voor het Spaans en Catalaans kampioenschap en vertrekt in Salou om 105 nm later te eindigen in Mallorca. De wedstrijd ging door van 8 tot 10 september. Zo’n wedstrijd op de Med is altijd prima georganiseerd en voorbereid. Hieronder volgt een uit de kuip verslag van Glenn De Brouwer (BEL). 

 

Farr X2
Ice

Op zaterdagochtend  2 juli verloor de Nexba, het eerste productiemodel van de Farr X2, zijn kiel en kapseisde voor de kust New South Wales, Australië. De twee opvarenden werden gered door de kustwacht nadat ze zich meer dan 15 uur hadden vastgeklampt aan de romp van het gekapseisde zeiljacht.

Team Diabolic
Kat

Meer dan 60 boten, met zowel professionele als amateurbemanningen, ontmoetten elkaar afgelopen weekend op de prachtige regatta-baan van Barcelona en in de gastvrije faciliteiten van de Real Club Náutico de Barcelona. Deden mee: twee Belgen en een Hollander zijnde, Diabolic (Glenn De Brouwer), Saiola 10 (Wim Vandesande) en Yellow Rose (Marten Jan Ringers).

Kitefoilen
Ice

Het Mixed Two Person Keelboat Offshore zeilen stond al enige tijd op de helling bij het IOC. Donderdag 10 juni heeft het IOC dan toch de nieuwe discipline Kitefoilen uitgebreid van één naar twee olympische medailles voor de Spelen van Parijs in 2024 en dit ten nadelen van het Mixed Two Person Keelboat Offshore zeilen. Een beslissing die door de Nederlandse kitefoilers goed is ontvangen maar niet te verteren valt voor de Belgische zeiler Jonas Gerckens.

Diabolic met Glenn De Brouwer en Nico Devos
Ice

Het Belgische zeiljacht Diabolic (Sun Fast 35) met schipper Glenn De Brouwer (BEL) en en co-schipper Nico Devos (BEL) wint het overall en doublehanded klassement van de regatta Bahía de Pollença, Catalonië - Spanje. Deze regatta is de eerste offshore regatta die meetelt voor het Catalaans kampioenschap.

Mixed Two Person Offshore Keelboat
Ice

Veel speculatie deze week over al dan niet toelaten van de Mixed Two Person Offshore Keelboat discipline tijdens de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Michel Kleinjans
Ice

Michel Kleinjans over solozeilen: “Een prachtig bestaan voor autisten” lezen we als deel van een titel in het Nieuwsblad bovenaan een artikel over de Vendée Globe. De titel intrigeerde ons zò dat we hier een artikel aan wilden wijden.

Chris Schram man over boord
Ice

Twee ervaren wedstrijdzeilers zijn deze zaterdagochtend voor de kust van Scheveningen in grote problemen gekomen. Door het onstuimige weer sloeg één van de twee bemanningsleden overboord, waarna de andere met het zeiljacht op een zandbank voer.

Jonas Gerckens en Sofie Faguet
Ice

Het Belgische zeilteam Red Dolphins met aan boord Jonas Gerckens en Sofie Faguet zeilde zaterdag 5 september op 10:45u over de finishlijn van het EK Mixed Offshore zeilen. Met deze prestatie winnen ze voor een tweede keer op een rij de zilveren medaille in dit kampioenschap.