Shorthanded Awards

De Shorthanded Awards is een initiatief van de Stichting Shorthanded en wordt uitgereikt door de Noordzee Club. De awards zijn in het leven geroepen ter promotie van het shorthanded zeilen en om zeilers te inspireren.

In het internationale circuit kunnen de Nederlanders hoge ogen gooien in onder andere de fameuze Round Britain & Ireland Race, waar de winnaars afgelopen jaren ook aan deelnamen. En in het Franse circuit een wedstrijd zoals de Route du Rhum waar een klassement gevaren wordt met bijvoorbeeld ‘class 40’s’, een type boot waarin we steeds meer Nederlandse eigenaren zien.

Op nationaal niveau is er al jaren een groot aanbod in wedstrijden dankzij de ‘Stichting Shorthanded’: 40mijls van Bru, 50mijls, 100mijls, 200mijls solo, diverse twohanded Verbondsbezem wedstrijden, etc.

Mark Slats
Anke Haadsma

Zondag 17 maart 2019 zijn de Shorthanded Awards uitgereikt door de Noordzee Club. Mark Slats wint de Henk Bezemer Trofee voor zijn prestatie in de Golden Globe Race. Chris Revelman en Pascal Bakker winnen de Double Handed Award voor hun prestatie in de Round Britain & Ireland Race.