Sneekweek

Sneekweek
Een correspondent

Sneek – De hardzeildag begon met 11 knopen wind een unieke situatie na alle voorgaande dagen. "We hebben er voor gekozen om alle klassen op baan C weg te starten", begint Johan, de wedstrijdleider van de Sneekweek. De boten zijn zonder enige uitstel vooraf, gestart.
 

Sneekweek
Een correspondent

De Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) maakt zich op voor de 85ste Sneekweek. Een jubileumeditie waarop we een aantal jaren moesten wachten. Ruim 200 jaar geleden begon het toonaangevende zeilevent met de zogenaamde Hardzeildag. Inmiddels is het uitgegroeid tot een 6-daags zeilevenement met deelnemers uit binnen- en buitenland. Bijna 600 zeilboten verdeeld over 30 klassen zullen aan de start verschijnen. Hiermee ligt het deelnemersaantal in de lijn met voorgaande edities.

Sneekweek 2017
Een correspondent

De Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS) maakt zich klaar voor de 82ste Sneekweek. Een zeilevenement dat ruim 200 jaar geleden begon met de zgn Hardzeildag en inmiddels is uitgegroeid tot een 6-daags zeilevenement.  Ca 700 zeilboten zullen aan de start verschijnen, waarmee het deelnemers aantal iets lager is dan de afgelopen jaren. Daarmee is de Sneekweek nog steeds wel het grootste zeilevenement op Europese Binnenwateren.

Sneekweek
Een correspondent

Op vrijdag 6 augustus 2004 wordt de Sneekweek 2004 geopend met een vlootschouw, vuurwerk en de start van de Sneekweek kermis. Vanaf 7 augustus starten de zeilwedstrijden op het Sneekermeer.